URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2013, 16:12

Lăsat în paragină, podul Dragoş Vodă a ruginit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Podul Dragoş Vodă a început să ruginească înainte chiar să fie terminat. Expertiza tehnică făcută de firma Aquacons a scos la iveală probleme la construcţia existentă, legate de ruginirea armăturilor şi tablierului metalic.

În plus, potrivit unui comunicat al Primăriei „la deschiderea centrală a podului, tablierul metalic prezintă o săgeată măsurată de 16 centimetri, fapt care impune realizarea unei contrasăgeţi".

Altfel spus, în partea podului dinspre luciul de apă tablierul reprezintă o abatere în jos de 16 centimetri faţă de proiect, deviere care va trebui corectată. Modul în care se va face corecţia va fi stabilit de către proiectat prin studiul de fezabilitate. Documentul va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa ordinară din iulie.

Aquacons va mai stabili măsurile care urmează a fi luate pentru îndepărtarea petelor de rugină, cel mai probabil prin operaţiuni de sablare, precum şi lucrările necesare pentru finalizarea construcţiei.

În baza studiului de fezabilitate, din care va rezulta termenul de realizare şi valoarea investiţiei, reprezentanţii municipalităţii vor negocia cu firma Construcţii Bihor preţul la care va fi finalizat podul.

Lucrările vor fi atribuite direct întrucât Construcţii Bihor s-a ocupat până acum de construcţia podului iar desemnarea unui alt executant în urma unei eventuale licitaţii ar prelungi inutil termenul de realizare a lucrărilor şi ar oferi constructorilor posibilitatea de a se învinovăţi reciproc în eventualitatea apariţiei unor defecţiuni la pod.

Municipalitatea a preluat podul Dragoş Vodă de la firma Macio în luna martie, în baza contractului încheiat în 2009 ca urmare a faptului că investitorul a depăşit termenul de predare a lucrărilor stabilit pentru noiembrie 2011. Potrivit înţelegerii, italianii se obligau să realizeze podul în schimbul închirierii de la Primărie, pe 15 ani, a 6.900 mp în zona străzii Făcliei pentru a pune în operă două proiecte europene în valoare de 8 milioane euro, cuprinzând facilităţi de cazare şi relaxare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Oauuuuuuu
Cati troli pe net!
Postat 27 Iunie 2013, 11:38 de anticomunistul
Primar fara busola
Domnule Primar Bolojan,actionati ca un comandant de vas pe mare fara busola. Sunteti in deriva !....ati pierdut contactul cu realitatea. Pe langa toate astea , aveti si niste sfatuitori,slugoi prosti,sau prea lingai ( ex. Ovidiu Muresan, Lipoveanu A,Eduard F..... nici o persoana cu coloana vertebrala ).Ce ati fost si ce ati ajuns ! Cate asteptari...si cata deziluzie. Sa stiti,ca noi,cei ce va criticam pe asecte bloguri suntem singurii care VA VREM BINELE.; al Dvs,dar si al nostru al oradenilor precum si al orasului nostru Oradea.!Faceti dezbateri publice,cat mai multe,cu totii specialistii din oras si puneti la vot ! Acela sa decida ! Nu Lipoveanu,nu Eduard,nu Muresan.Nu votul taranoilor de Consilieri,ci votul arhitectilor din Oradea,al constructorilor din Oradea,al medicilor din Oradea......s.a.m.d.Ati devenit un fricos,un partizan al Compromisului,un om al SISTEMULUI MAFIOT,Sunteti demn de mila ! Eu pe alt BOLOJAN l-am ales.
Postat 26 Iunie 2013, 22:45 de Adi
pod
INSTITUTIA ARHITECTULUI SEF SI DIRECTIA JURIDICA SINT INUTILE
Postat 26 Iunie 2013, 21:32 de doru
In Romania se poate
Unde ati mai vazut voi in lume sa pui picicioarele de pod in fatza cascadei numai bine sa intre apa cu viteza in ele si pe sub ele. Picioarele de pod se pun in spatele cascadei adica unde balteste apa cum de altfel sunt facute toate podurile din oradea sau din lume spre exemplu dar daca asa e blatu asa e - ce n-as da eu sa am bani multi ca as face un mergablat in bataie de joc construind un pod peste primarie. Locuiesc in zona si pot afirma cu tarie ca daca podul se continua in felul acesta in maxim 30 de ani il ia apa cum s-a mai intimplat de altfel cu podul metalic din Decebal (daca nu inveti din greselile istoriei ea risca sa se repete)
Postat 26 Iunie 2013, 19:48 de 123
Tot CONSTRUCŢII BIHOR înseamnă blatul local PSD+PNL+PDL=USL extins = Mang+Bolojan+Ghilea!?!
...
Postat 26 Iunie 2013, 19:35 de Carp III
oradea
Cam asa arata si podul,ca si edilul sef.
Postat 26 Iunie 2013, 19:23 de alabina
Banul public la cheremul unor IMPOSTORI
Singurul lucru pe care nu l-ati uitat,a fost acela sa ne speriati,a nu-stiu cata oara, cu anuntarea celor care vor fi EXPROPRIATI ......insa lucrarea e pe nicaieri !
Postat 26 Iunie 2013, 17:47 de xyz-q
Banul public la cheremul unor IMPOSTORI
La preluarea podului de catre Primarie, trebuia intocmita si o inspectie de risc ( de constatare ) urmata de masuri de conservare pana la reluarea lacrarilor ! Dna. LIPOVEANU !, doar sunteti injiniera in constructii !!!; chiar nu va pricepeti la nimic ?........ba va pricepeti la a ajuta PILOSII Sistemului sa pacaleasca Legea in constructii,avize si autorizatii pe trafic de influenta si pe spaga. Va bateti joc de oradeni cu incadrarea abuziva a terenurilor,va bateti joc de banul public pe care il pradati cu nerusinare impreuna cu cel care va sustine,Bolojan. Rusine sa va fie !
Postat 26 Iunie 2013, 17:36 de xyz-q
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON