URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2015, 18:14

Îşi vrea averea înapoi! Unul din medicii arestaţi în dosarul şpăgilor de la Pensii contestă sechestrul

Îşi vrea averea înapoi! Unul din medicii arestaţi în dosarul şpăgilor de la Pensii contestă sechestrul Dusă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, doctoriţa Ana Guţ s-a ascuns de jurnalişti. O fi prins-o ruşinea....
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctoriţa Ana Guţ, una dintre cele 10 persoane de la Serviciul Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor arestate joia trecută pentru luare de mită, şi mama acesteia, Floare Guţ, au contestat, luni, la Tribunalul Bihor, măsurile asiguratorii instituite pe averile lor.

Contestaţiile privesc sechestrul extins dispus, în explozivul dosar instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Bihor, pe averile celor 5 medici, ale asistenţilor lor, respectiv averile persoanele suspectate că le-au fost complici.

În cazul Anei Guţ, procurorii au pus sechestru pe 3 apartamente, plus casa din Cociuba Mare deţinută de mama ei, Floare Guţ, dar şi pe cei peste 1,5 milioane de lei găsiţi în timpul percheziţiilor, măsură pe care cele două femei le consideră netemeinice, pretinzând că atât imobilele cât şi banii au fost obţinuţi legal.

Acelaşi demers l-a făcut şi viitorul ginere al doctoriţei Emilia Cun, Marius Rus, asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, după ce din casa în care locuieşte - şi care este deţinută de Emilia Cun - anchetatorii au ridicat şi indisponibilizat 16.000 euro.

Nemulţumiţi de sechestru sunt şi soţii Geta şi Dan Arnăutu, Geta Arnăutu fiind contabila clinicii Thoracut, deţinută de Anca Grigorescu şi soţul ei, cardiologul Daniel Grigorescu. La clinica respectivă, anchetatorii au găsit contracte de împrumut care atestă că doctoriţa a creditat cu 500.000 clinica privată, sumă din care apoi s-a achiziţionat aparatură medicală.

Procesul a fost amânat pe 2 iulie.

Citiţi despre cum luau şpagă medicii de la pensii în articolul: Cum luau şpagă medicii de la Pensii: BIHOREANUL vă prezintă imagini în premieră! (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Spagarii
Sa se verifice dosarul Mariana D* care a dat 1000 euro,nu are cardiopatie ischemica nu este hipertensiva,nu avea dreptul sa beneficieze fraudulos de banii statului,ea la făcut pe filiera dr Sălăjean ,rușine ca acești hoți sunt doctori,infractori!Trebuie pedepsiți și acești beneficiari ai pensiilor și puși sa returneze fiecare ban înapoi!
Postat 04 Iulie 2015, 14:38 de Eduardhenegariu
Spagarii
Trebuie verificate toate dosarele de pensii de la Oradea!70% sunt dosare contrafăcute,beneficiarii acestor pensii fraudulos obținute, sunt oameni leneși care pt 1000 de euro dați la dr sălăjean își asigurau un venit sigur,fix (pensia),dosarele făcute cu dr Sălăjean sau cu ceilalți 4 medici,nu mergeau niciodată la București pentru a fi reanalizat acolo,deci firul penal se întinde pana acolo!la fel acești pensionari erau trimiși la cardiologie din Oradea gen medicii de pe secția doctoriței Sălăjean, dr Kiss etc,dr Maghiar Florin,dr.Popesc etc mafia pensiilor se întinde pana pe secțiile de cardiologie!
Postat 04 Iulie 2015, 14:31 de Eduardhenegariu
tupeu
CHIAR AVETI TUPEU.AUZI?VINE IN TOIUL NOPTII SA PUNA STENTURI.EU STAU NOAPTEA LA BIROU PINA LA 2 NOAPTE SA DAU DE LUCRU LA 50 DE OAMENI.IAR PROFITUL MEU SE DUCE LA MIILE DE PENSIONATI DE MAFIA MEDICALA.NU ACUZ PE NIMENI.CER PROCURATURII SA VERIFICE FIECARE CONCEDIU MEDICAL,FIECARE DOSAR DE PENSIONARE PLECAT DE PE SECTIA DE CARDIOLOGIE LA COMISIA DE EXPERTIZA.SA VEDEM DUPA CITI DOCTORI RAMIN IN CONTINUARE SA PUNA STENTURI SI SA SALVEZE VIETI.
Postat 25 Iunie 2015, 02:34 de adrianpopovici
intrebari si constatari.nu acuzatii?
IN MOMENTUL IN CARE IN CASA UNUI INTERLOP,TRAFICANT DE DROGURI,INFRACTOR,EVAZIONIST,MEMBRU AL COMISIEI DE EXPERTIZA MEDICALA BIHOR,DOVEDIT CA LUA MITA,SE GASESTE O SUMA DE BANI,NU SE POATE SA VINA CINEVA DE PE STRADA SA SPUNA CA ACEA SUMA II APARTINE.E GREU DE DOVEDIT CA I APARTINE ACEA SUMA DE BANI SI POATE FI ACUZAT DE FAVORIZAREA INFRACTORULUI SAU CHIAR MAI RAU DE SPALARE DE BANI.PTR CA ACEIA SINT BANI NEGRI ,IAR EL SPUNIND CA SINT AI LUI II ALBESTE.EXPLICATIA ESTE PENTRU TIMPITICA DE MAI JOS.SA INTELEGI SI TU CAM CUM E LEGEA. POATE PUNE CITE STENTURI VREA EL DAR ASTA NU L SCUTESTE DE RESPECTAREA LEGII
Postat 24 Iunie 2015, 22:41 de adrianpopovici
intrebari si constatari.nu acuzatii?
1]VOM VEDEA DUPA INTEROGAREA CELOR 38 000 DE PENSIONATI CINE A EMIS ACTELE CU CARE ACEI BOLNAVI INCHIPUITI S AU PREZENTAT LA COMISIE.EI NU SE POT PREZENTA LA COMISIE FARA A AVEA UN CERTIFICAT MEDICAL EMIS DE UN MEDIC SPECIALIST 2]SI ACUM SA GINDIM CAM CE SPECIALISTI AR PUTEA EMITE ASEMENEA CERTIFICATE CU CARE ACESTI FALSI BOLNAVI SA SE PREZINTE LA COMISIA DE EXPERTIZA. SA FIE DERMATOLOGI?ALERGOLOGI?PEDIATRI?NU.E IMPOSIBIL MAJORITATEA CERTIFICATELOR SINT EMISE DE CARDIOLOGI,CHIRURGI,NEUROLOGI,PSIHIATRI,ONCOLOGI SINT CONVINS CA SINT SI OAMENI CARE MERITA ACEASTA PENSIE DAR DIN ULTIMII 800 DOAR 5 N AU PLATIT.OARE DE CE? SA ASTEPTAM REZULTATELE ANCHETEI SI VOM VEDEA CINE A EMIS ACESTE CERTIFICATE CU CARE S AU PREZENTAT LA COMISIA DE EXPERTIZA DRAGA .COLEG NU SINT CU VOI IN MESERIA VOASTRA UNDE TOT CE CONTEAZA PTR MAJORITATEA DINTRE VOI E BANUL
Postat 24 Iunie 2015, 22:27 de adrianpopovici
acuzatii grave
In comentariul anterior se aduc acuzatii grave la adresa d-lui dr. Marius Rus si mi se pare firesc in calitate de coleg sa aduc cateva precizari: Marius Rus nu este doar asistent universitar ci este medic primar cardiolog cu competenta in angiografie..stiti ce inseamna asta? Doctorul asta salveaza vieti de oameni la propriu. Mi se pare josnic stimabile coleg, cel care ai comentat anterior, sa aduci acuzatii grave unui om care vine in toiul noptii sa puna stenturi unor oameni cu infarct miocardic acut , bazandu-te doar pe ce? Pe supozitii? Chiar crezi ca omul asta n-a putut sa stranga de-a lungul a 12 ani de cariera universitara si medicala 16.000 de euro in conditiile in care era singur si n-avea de hranit decat o singura gura...pe-a lui? Mai bine te abtineai de la comentarii..denota frustrare si lipsa de colegialitate totala. Si daca te roade foarte tare grija, afla ca are o casa a lui,ipotecata, asa cum avem toti doctorii cinstiti. Iar banii aia si-i aduna tocmai ca sa-si achite datoria la banca. Sa va fie rusine ca va bucurati de suferinta unui om care a muncit toata viata sa-si faca un rost pe lumea asta. Ce sa mai spun? Nimic...am ramas fara cuvinte.
Postat 24 Iunie 2015, 20:23 de maratia27
esti sigur?
MARIUS RUS CRED CA ESTI PUTIN TIMPIT 1.VAD CA DESI ESTI COCOS PRIN SPITAL STAI IN CASA SOACREI.DECI N AI CASA TA LA 40 DE ANI? 2.AR TREBUI SA TE MUTI DIN CASA AIA PTR CA STATUL TREBUIE S O VINDA SI SA NE RESTITUIE BANII CELOR CARE NE PLATIM DARILE,PTR CA BANII NOSTRI AU MERS IN PLATA PENSIILOR FRAUDULOS OBTINUTE 3 TE CREDEAM DESTEPT DAR VED CA NU JUDECI.CE INCERCI TU SA FACI PRIN CEREREA RIDICARII SECHESTRULUI PE BANI SE NUMESTE FAVORIZAREA INFRACTORULUI SAU TU INCERCI SA SPELI BANII LUI CUN 4 TU N AI CUM ADUNA BANII AIA DATORITA FAPTULUI CA AI UN SALAR DE 15 MILIOANE DE LA FACULTATE SI 15 MILIOANE DE LA SPITAL.SAU PRIMESTI MITA DE LA BOLNAVI? 5 AR TREBUI PROCURATURA SA VERIFICE ACTELE FACUTE DE TINE SI TRIMISE LA COMSIA DE EXPERTIZA SA VADA CIT DE REALE SINT 6.TRIST.ANEAM O OPARERE MAI BUNA REFERITOARE LA TINE
Postat 24 Iunie 2015, 12:41 de adrianpopovici
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON