URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2011, 20:00

Paprika a fost condamnat la închisoare cu executare şi la plata unor despăgubiri morale de 360.000 euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a pronunţat, vineri seară, sentinţa în procesul intentat interlopului Iuliu Kiss pentru ucidere din culpă respectiv vătămare corporală gravă din culpă, în urma accidentului pe care l-a provocat în luna iunie, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două.

Judecătorul a dispus condamnarea lui Kiss la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 euro către familiile victimelor.

Din suma respectivă, părinţii Adrianei Jurcan, tânăra decedată, vor primi despăgubiri morale în valoare de 100.000 euro, sora acesteia, Anca, supravieţuitoare accidentului, va beneficia de 150.000 euro, iar cea de a treia victimă, Mihaela Jurcan, verişoara fetelor, de 50.000 euro.

Totodată, instanţa a dispus acordarea unor despăgubiri morale şi pentru fratele gemenelor, Călin, în valoare de 40.000 euro, dar şi pentru prietenul tinerei moarte, Călin Buz, de 20.000 euro. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Atât avocatul familiei Jurcan, Mircea Ursuţa, cât şi apărătorii lui Iuliu Kiss, Ionel Manole şi Răzvan Doseanu, au declarat vineri seară că vor uza de calea de atac.

Mircea Ursuţa consideră sentinţa "specifică sistemului judiciar românesc: nici aşa, nici aşa". "Această sentinţă trebuia să fie un model, dar n-a fost să fie. Nu e vorba de sumele acordate ca daune, care sunt într-adevăr mari. Ci de unele dispoziţii contrare spiritului legii. Noi am cerut, de pildă, ca inculpatului să i se interzică dreptul de a conduce timp de 10 ani. Au respins această cerere, însă i-au interzis dreptul de a vota. Este aberant!", a spus Ursuţa.

De cealaltă parte, avocaţii lui Kiss reclamă faptul că judecătorii au refuzat să-i restituie acestuia autoturismul, deşi nu s-a dispus un sechestru asigurator asupra acestuia, dar şi că instanţa refuză să-l elibereze din arest. "Consider că după 6 luni de arest preventiv se impunea punerea în libertate cu instituirea unor garanţii clare pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului penal. E o soluţie solomonică. Mulţumeşte şi în acelaşi timp nemulţumeşte pe toată lumea. Mergem mai departe şi soluţia finală se va da la Curtea de Apel", a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, a provocat un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului. Aflat la volanul unui Mercedes de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau cele trei tinere (Adriana Jurcan, Anca Jurcan şi Mihaela Jurcan), şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

Adriana Jurcan, 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, iar starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Expertiza criminalistă a stabilit că viteza lui Kiss în momentul premergător impactului a fost de 87 km/oră iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată a relevat că alcoolemia acestuia la momentul producerii accidentului era sub limita legală de 0,5 mg/l alcool în sânge.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
o intrebare....
o intrebare simpla o victima = 3,4 ani cu executare 3 victime (se stie la cine) -2 ani cu suspendare.... cand s-a gresit??
Postat 28 Decembrie 2011, 00:46 de radu
dj sebi
am masina mercedes
Postat 19 Decembrie 2011, 10:56 de laie
frate
albatros-Fa doamne,fereastra usa.
Postat 17 Decembrie 2011, 20:16 de tucutine
frate
cu dedicatie adrian copilu minune&mihaita piticu-Am sa bag doua ziare.
Postat 17 Decembrie 2011, 19:52 de tucutine
daca ii ordin cu placere
nu te teme ca manole ex DNA sta de 6 si echipa isi duce misiunea pina la capat. Adio fraiere de ardeias ca ai incaput pe miini bune
Postat 17 Decembrie 2011, 10:58 de 2 si un 1/4
nu-i avocat ca Dos. Eanu
am auzit bine ca Paprika o sa renunte la el ?
Postat 17 Decembrie 2011, 10:54 de 2 si un 1/4
sunt un fost client al fatalaului
te rog sa nu te dai la dos eanu ca el pe toti îi sfatuieste sa recunoasca, kasai place la politia care-a facut bici din el
Postat 17 Decembrie 2011, 10:47 de PNT Oradea
succesuri ca casa de mari
alt mare \"succes\" al avocatului doseanu! Fără el Paprika lua 2 ani cu suspendare, dar judecătorii se tem să se spună că le-a deschis fătălăul ușa cu capu
Postat 17 Decembrie 2011, 10:42 de portar
Oarba,surda si corupta
Nu oarba ci surda,schiloada si mai ales corupta. 3 ani si patru luni din care executi cam 2 ani, dupa ce ai ucis si nenorocit oamenni, vinovat 100% dupa ce ai comis mai multe infractiuni ?????Nu avem nici o sansa sa scapam de corupti si criminali cu o astfel de justitie.
Postat 17 Decembrie 2011, 10:38 de Dan
@adrian
In general se merge pe o suma fixa, negociata + un procent (negociat si ala) din despagubiri. Dar nu e o regula, sunt multi factori care intervin. Daca victimele erau dintr-o familie saraca lipita, n-aveau nici dupa ce bea apa, ce sa ia avocatul la inceput ?! Oricum, ,,vice''decanul Ursuta, daca el a reprezentat victimele, n-a iesit in paguba ! N-au iesit in paguba nici ai lui paprika, a dat si ala, ca-i disperat ! Anul trecut, cel mai mare venit LEGAL din Romania l-a avut un avocat; si asa e clasamentul de cativa ani .
Postat 17 Decembrie 2011, 06:30 de .
FOARTE BINE !
SA MAI AIBA SI ALTII CURAJUL SA URCE BAUTI LA VOLAN SI SA OMOARE OAMENI NEVINOVATI ! SUMA E OK ! ANII SUNT PREA PUTINI !
Postat 17 Decembrie 2011, 05:33 de BEILOA
Hmmmm...se vede ca vine campania?
Este o pedeapsa extraordinar de mare, in comparatie cu fapta produsa. Cei mai multi ies cu maxim \"control judiciar\" daca nu cu suspendare. Si daunele morale sunt enorme. Vine campania, si trebuie sa aratam prostilor prin media ca justitia \"functioneste\" in Romania!?
Postat 17 Decembrie 2011, 03:46 de Bogdan
Tra la la
Ma doare mintea cand citesc ce scriu unii...daca inteleg bine ce ziceau...fraierii cu tico si masini similare sunt singurii vinovati pe sosele!! Concluzie e ca de maine toata lumea care conduce o masina peste 2 tone ar trebui sa iasa la vanatoare te Tico... asa ca la jocuri video..pe puncte! Sa aberezi in asemenea hal in apararea lui Ardei Iute ...articol dupa articol are o singura explicatie. Va las sa o concluzionati voi. Eu nu pot sa o scriu doarece la nivel oficial nu se pot oficia casatoria intre cei de acelasi sex!
Postat 17 Decembrie 2011, 01:00 de Dan
prea putin !
mai bine il condamnau la 1 euro despagubire si 360.000 de ani de puscarie!
Postat 17 Decembrie 2011, 00:36 de xfiles
comision 30%
care stie cat este comisionul avocatilor la un proces ca asta?
Postat 17 Decembrie 2011, 00:22 de adrian
INCHISOARE
LA INCHISOARE !!!! ACOLO E LOCUL CRIMINALILOR !!! SA PUTREZEASCA ACOLO !!!
Postat 17 Decembrie 2011, 00:00 de SOFER
sentinta 7 ani minim
merita cel putin 7 ani de inchisoare , judecatorul a fost prea slab, cat despre daune trebuiau sa fie de 1 mil de EURO avand in vedere ca asigurarile pentru decese sunt mult mai mari si de la anul ne aliniem la nivelul european de pana la 5 mil de EUR pentru accidente soldate cu deces. 7 ani minim.
Postat 16 Decembrie 2011, 23:21 de avocat
@ha,ha,ha,ha
asa sa poti tu manca, RAHATULE!
Postat 16 Decembrie 2011, 22:58 de dim
la ce comision au avocati sa stea linistit in TABARA
eu scriu cum VREEEU nu cum comanzi tu javra COMUNISTA:)))) PAPRICA e un inger pe langa rahaturi ca voi:))) mai multi cu TICUTO la moarte cu frieriii pe sosea , daca nu ar exista ei nu ar exista 360.000 euro despagubiri:))) ha, ha, ha, ha
Postat 16 Decembrie 2011, 22:34 de ha, ha, ha, ha
@ tiganii
Mai are rost sa repet pentru idioti care numai la bani se gandesc :)) , cat costa consultatiile psihologilor, terapeutilor, te-ai gandit donator, lagodnic , ardei sau cum te mai chemi? te-ai gandit ca fetele acestea erau eminente au invatat la Sorbona si aveau un servici unde nici acum nu pot sa mearga , si nu pot duce o viata normala, dar la fata plecata dintre noi , dumnezeu sa o ierte , ce viitor frumos avea in fata te-ai gandit? Sa va manance sobolanii fraieri cocalari ce sunteti toti banii din lume nu vor readuce linistea in sufletele familiilor, asa ca fraierilor luati un pistol si punetil la tampla si scapa lumea de un idiot cum a postat florin !!!!
Postat 16 Decembrie 2011, 22:32 de bihorean
DONATII DE LA FRAIERI
Ati dat publicitaii vreodata cati bani ati primit din donatiile cetatenilor de bun simt si chiar ale criminalului Paprika in contul de solidaritate pe care l-ati deschis si unde media v-a facut publicitate gratis ? I-ati restituit criminalului banii pe care vi i-a virat in cont ? Acum ati luat 360 000 EURO ? Ce faceti cu sumele uriase care v-au fost donate de fraierii de buna-credinta ? Plus 360 000 EURO .
Postat 16 Decembrie 2011, 22:18 de donator
100 000 EURO la Curtea de Apel
Mesajul de mai jos e valabil nu doar pentru cristi , ci si pentru florin si nu doar pentru oradean , ci si pentru bihorean . Eu zic ca urmatoarele mesaje sa le semnati cu pacala , tandala , bula sau hagi tudose . Nu ha , ha , ha , ci ho , ho , ho .
Postat 16 Decembrie 2011, 22:06 de LOGODNIC
@ tiganii
Ba voi astia a lui Papprika numai la bani si bautura va ganditi, sunteti niste animale fara sentimente si bagati pe toata lumea in aceasi oala cu voi!! Sunteti niste degradati fara minte si fara sentimente , la voi numai banul conteaza !! Sa va stearga dumnezeu de pe fata pamantului !!!
Postat 16 Decembrie 2011, 22:06 de bihorean
Sa vina banii
Pentru oradeanul , cristi , prietenul , logodnicul sau fostul logodnicul cu o noua prietena . Despre ce viteza de 160 km/h vorbesti tu ? Despre ce pedeapsa vorbesti tu cand tu si ceilalti vreti doar money , money , money ?! Nu mai fraieriti voi pe nimeni . Stai linistit . La Curtea de Apel nu luati toti mai mult de 100 000 EURO . Tu cel cu 20 000 EURO poti sa uiti de bani .
Postat 16 Decembrie 2011, 21:53 de 360 000 EURO
10 ani si nu-s de ajuns
10 ani de condamnare sa fi primit si nu-s suficienti pentru ce a facut infractorul asta notoriu. A distrus 3 vieti nu una, una a murit dar doua tinere inca sunt in suferinte si nu se stie cand si daca isi vor reveni complet, daca nu stiti cititi articolele anterioare pe aceasta tema. La recurs poate se va da o hotarare corecta sa-l tina dupa gratii 10 ani macar.
Postat 16 Decembrie 2011, 21:51 de bihorean
ha, ha, ha...esti un jegos ordinar!!!
ha, ha, ha, ha...ma mir cum te mai suporta pamantul asta la cat de jegos si ordinar poti sa fii, nemernicule!!! Sa dea D-zeu sa ajungi cat de curand sa-i fii compatriot de celula celuilalt nemernic - Paprika, insa pe minim 15 ani, sa ajungi sa te manance sobolanii (caci vad ca apreciezi foarte mult aceasta specie de animale). Doar o scursura a societatii poate scoate pe gura vorbe cum zici tu si genul asta de oameni merita sa nu mai vada lumina zilei cate zile or avea. Dar mai ai o sansa sa-ti revii...adik, cumpara un pistol si un glontz, punetzi-l la tampla si trage cat poti tu de tare si astfel ai scapat lumea de un nemernic jegos si fara scrupule, adika o scursura a societatii. Rusine tie SOBOLANULE!!!! Dumnezeu sa o ierte pe fata care a murit, sa le dea sanatate celorlalte victime, putere parintilor si da Doamne mintea cea din urma justitiei oradene sa ia o hotarare care sa-i faca cinste si sa o poata lasa pe biata fata sa se odihneasca in pace!!!
Postat 16 Decembrie 2011, 21:50 de Florin
la puscarie cu criminalii
@ardeiule iute dute si te usuca. Ce probe? i s-a injumatatit alcolemia, i s-a micsorat viteza? ce culpa ?? e omor cu intentie !!!! SA TE URCI BEAT LA VOLAN SI SA DEMAREZI CU 160 KM/ORA E OMOR CRIMA CU PREMEDITARE MAI . Cat despre bani? ce bani ca acum seara s-a dat sentinta? sa-ti moara cineva din familie in floarea varstei, ucisa de un criminal si dupa aceea posteaza dupa ce vezi ce simti!!! banii nu conteaza sa plateasca cu ani grei de puscarie !! La puscarie cu criminalul si toti de teapa lor , sa curatam tara asta de gunoie, de oameni care nu au muncit o zi in viata lor !!
Postat 16 Decembrie 2011, 21:43 de cristi
CEDO va condamna statul roman
Nimeni nu a mai stat in Romania 6 luni in arest preventiv pentru o infractiune din culpa . Desi a platit de mai multe ori cautiunea fixata de instanta , acesta nu a fost eliberat . Nimanui nu i s-au respins toate probele esentiale in aparare . Vorbim in cativa ani si veti vedea ca Paprika va lua bani de la statul roman . Daca se va introduce raspunderea magistratilor , vor plati acestia din buzunar . Cu ce a fost mai mare durerea acestei familii care a primit 360 000 euro fata de alte familii care si-au pierdut si ele copiii , mama , tatal , sora in accidente si nu au primit in total mai mult de 50 000 Euro maximum 100 000 EURO ?
Postat 16 Decembrie 2011, 21:35 de ARDEI IUTE
stiutorii
Voi care nu va pricepeti si nu stiti, mai bine stati in banca voastra, daca ziarista nu stie si scrie prieten in loc de logodnic, sigur ca are de suferit si toti care au de suferit de pe urma criminalului trebuiesc despagubiti daca sunt parte la proces ;), cat despre procente, lucrati la servicii secrete? sau de unde stiti ? mai bine stati in banca voastra
Postat 16 Decembrie 2011, 21:27 de ORADEAN
20% procent pt avocatii victimelor
Aceasta sentinta e unicat in Romania . Cum sa dai daune 20 000 EURO la prietenul decedatei ? Pai daca ar veni in procese toti prietenii unei persoane decedate si ar lua 20 000 EURO unde am ajunge ? Ursuta are dreptate cand declara ca despagubirile sunt cam mari . Daca ne spunea cat e procentul lui si al celuilalt avocat al victimelor , bodea bogdan , era ok . Minim 10% fiecare . adica 36 000 euro fiecare . Daca sunt platitori de tva , plus TVA .
Postat 16 Decembrie 2011, 21:20 de vine noua prietena
@ha, ha, ha esti un jegos ordinar
ha, ha, ha, ha jegos ordinar cum poti tu sa judeci ceva ce nu stii, paduchios si analfabet, invata sa scrii corect romaneste si apoi posteaza comenturi, tu stii ca te iubeste dumnezeu?? idot ordinar.
Postat 16 Decembrie 2011, 20:46 de ORADEAN
paprica mamica
@ ha, ha, ha, ha paprika va fii mamica, si cu mai multi tatici...eu sper ca in grup.
Postat 16 Decembrie 2011, 20:46 de Valop
SA PLECAM DIN TARA
SA PLECAM CU TOTII DIN TARA ASTA DE CACAT IN CARE BORFASII SI CRIMINALII FAC CE VOR SI SCAPA TEFERI SA RAMANA EI CU JUDECATORII, POATE DUPA CE LE OMOARA CU MASINA COPILUL SE VOR TREZI LA REALITATE !! SA PLECAM DIN TARA ASTA MIZERABILA SI CORUPTA !!!! SA CERI SUSPENDAREA PERMISULUI SI SA DEA SENTINTA SUSPENDAREA DREPTULUI DE VOT !! HAHAHAHA, NUMAI IN ROMANIA E POSIBIL, MAINE URCA LA VOLAN SI OMOARA PE ALTUL CA ASTIA AU MINTE DE GAINA !!
Postat 16 Decembrie 2011, 20:43 de ORADEAN
aberant
Ursuta are dreptate sistemul judiciar Romanesc etse unul aberant. Parca le este frica judecatorilor sa dea sentinte corecte , exemplare, pentru moarte unui om 3 ani ?????? 3 ani ???? este aberant. Si inca sora geamana nici acum nu este refacuta nu poate sa-si reia viata In puscarie cu criminalul, cel putin 10 ani !!!!! si nici atunci nu e suficient !!!! RUSINE RUSINE JUSTITIEI BIHORENE !!!! RUSIIIINEEEE!!!! SA VA FIE !!!
Postat 16 Decembrie 2011, 20:29 de cititor
la ce comision au avocati sa stea linistit in TABARA
EU ca OM ii doresc acestei mama ca nu cuva GEAMANA in viata sa ucida la randul ei pe altii si sa ramana fara NEPOTI :)))) sa nu se intample aceasta tragedie fetele au murit pentru ca erau IN TICOOOOO, erau in viata daca cel de SUS le IUBEA , timpul ne va demonstra cate nenorociri va mai trai acesta familie, nu o spun cu rautate ci pragmatic, D-zeu nu i lasa pe cei pe care ii iubeste, nu exista om sa nu fi incercat si sa nu intalnesca moartea si nu l a luat de ce oare! meditati si meditati nimic nu este intamplator totul in viata se intampla cun un scoop in sfarsit PAPRIKKKA va fi tatic dar cu mai multe femei :)) se va bucura de viata mai bine ca unul in libertate.
Postat 16 Decembrie 2011, 20:24 de ha, ha, ha, ha
la ce comision au avocati sa stea linistit in TABARA
nu merita de banii stia iti faci tu PAPRIKA o familie in PUSCARIE :))) NICI vorba legea trebuie sarita fa ti copii si MUIIANN frierilor fa 8 copii si banii la ei dar iti cresti propria familie , ha, ha, ha, ha cat de penibili sunt unii mai stai o viata in puscarie decat sa ajungi o leguma dupa 10 ani si nici familie nu mai ai:)))) COPII sunt viitorul nu banii, CLANURILE vor invinge intodeauna orice mecanism de a escroca cetateanul, faceti COPII si 22 pe familie nasteti sobolani sa se hranesca cu sobolani! altfel sunteti SCAVII, carpe sociale :)))
Postat 16 Decembrie 2011, 20:10 de ha, ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON