URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2015, 14:25

Încă un "plagiat" marca Mang: A prezentat o dezvăluire a BIHOREANULUI ca şi cum ar fi propria investigaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deconspirat de Consiliul Naţional de Etică că are un articol ştiinţific cu "elemente de plagiat" şi altele trei cu "probleme de citare a surselor", preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, nu se dezminte. Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, în care i-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan şi pe viceprimarul Mircea Mălan că încalcă legea derulând proiecte fără avizul obligatoriu al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, PSD-istul a prezentat informaţii apărute în BIHOREANUL ca şi cum ar fi propriile sale dezvăluiri.

Pornind de la o declaraţie dată de Mălan zilele trecute pentru mai multe ziare locale, prin care vicele a recunoscut că lucrările în mai multe proiecte europene ale Primăriei se fac fără acord de mediu, Ioan Mang a spus că edilii orădeni s-au obişnuit să lucreze pe lângă lege. "Este modul tipic de acţiune al acestei administraţii locale: fără lege, călcând peste orice, mergând doar pe principiul că este o administraţie care face ceva", a declarat Mang.

Şeful PSD Bihor a adăugat că nu neagă că administraţia Bolojan "a făcut ceva", oferind ironic exemplul turbogiraţiei "în care stăm 15 minute dimineaţa" şi al tuturor parcărilor galbene din centru, "ca să nu poţi parca mai mult de două ore nici dacă vii la serviciu".

Mang a menţionat apoi şi o altă încălcare a legii făcută de administraţia Bolojan, precizând doar că speră că "cineva se va sesiza" asupra ei: votarea în Consiliul Local, pe 10 martie, a strategiei de dezvoltare a Oradiei în perioada 2014-2020, fără ca documentul să aibă avizul de mediu obligatoriu al APM Bihor.

Ce nu a spus liderul PSD este că niciuna din aceste descoperiri nu îi aparţin, ci au apărut în ediţia tipărită din această săptămână a BIHOREANULUI. În articolul "Fără undă verde", se arată cum Primăria derulează trei proiecte europene fără acord de mediu şi cum strategia de dezvoltare a fost votată de consilierii locali când APM Bihor nici nu apucase să-şi dea avizul.

"Proiectele se fac după lege, nu legea după proiecte", a plusat Mang în conferinţa de presă, fără să spună că de fapt o citează pe Sanda Mercea, directorul APM Bihor, care a declarat acelaşi lucru pentru articolul apărut luni în BIHOREANUL.

Abia când a fost întrebat de BIHOREANUL ce măsură a luat, odată ce a constatat aceste nereguli în activitatea municipalităţii, Mang a admis că informaţiile pe care le-a prezentat le ştie din presă şi n-a luat vreo măsură concretă, întrucât nu le-a "documentat" pe deplin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Paradox marca Ilie Bolojan
Inca un paradox marca Ilie Bolojan! Cetatenii trebuie sa respecte regulile si legea in timp ce domnia sa o incalca dupa bunul plac, ascunzandu-se sub sintagma "pentru binele orasului". Legea este pentru toti si trebuie respectata in orice conditii!
Postat 23 Aprilie 2015, 11:48 de angelaionescu2007
Rusine primariei!
Tipic pentru redactia Bihoreanul! In loc sa se scrie despre problema primariei cu autorizatiile de mediu,cauta nod in papura pe principiul "cine a fost prima data, oul sau gaina?" Felicitari domnului Mang pentru a avut curajul sa atraga din nou atentia asupa acestei ilegalitati!
Postat 23 Aprilie 2015, 11:34 de stefipopa2011
Tot ce spune Mang e corect !!!
Proiectul trebuie sa respecte legea si nu invers !!!
Postat 23 Aprilie 2015, 10:52 de WinDos
repetitia, mama invatarii
logic ca el si sanda mercea se repeta unul pe altul, dansa fiind nora consilierului local psd pavel mercea. actiuni orchestrate ale opozitiei, care din pacate nu sunt dezbateri constructive ci bete-n roate la proiectele pe finantare europeana ce au un termen strans (finalul anului, respectiv martie 2016) care daca se depaseste, plateste orasul toata investitia si nu recupereaza nimic din fondurile europene. ar ingropa psd-ul din cate observ oradea in datorii de 30 milioane de euro, nejustificate, si asta doar ca sa isi faca ei campanie anti-bolo.
Postat 22 Aprilie 2015, 14:47 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON