URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2011, 13:13

Fostul prefect de Bihor, Gheorghe Sârb, trimis în judecată pentru o şpagă de 600 de euro şi... alimente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat, miercuri, trimiterea în judecată a bihoreanului Gheorghe Sârb, fost prefect, inspector guvernamental iar în prezent secretar general al Ministerului Sănătăţii, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi folosirea ilegală a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii.

În acelaşi dosar, alături de Sârb au mai fost trimişi în judecată Anca Elena Alexandrescu, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul DSP Argeş şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul aceleiaşi instituţii. Cei trei sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului DNA, bihoreanului Gheorghe Sârb i se impută faptul că le-a facilitat celor trei reprezentanţi ai DSP Argeş câştigarea concursurilor de numire în funcţie, organizate la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010.

"În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, inculpatul, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor, a primit de la inculpata Anca Elena Alexandrescu, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil", se specifică în comunicatul DNA.

Astfel, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile pentru care candidaseră: Anca Elena Alexandrescu ca director executiv, Mioara Bucur - director executiv adjunct de sănătate publică, iar Octavian Iordache - director executiv adjunct economic.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro, care ar fi fost dată de cei trei manageri secretarului general Gheorghe Sârb.

DNA a mai precizat că managerul executiv al DSP Argeş, Anca Elena Alexandrescu, a mai fost trimisă în judecată de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA şi în legătură cu remiterea unor sume de bani, cu titlu de mită, preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Acum, noul dosar finalizat de DNA a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Gheorghe Sârb a fost, până în 2004, secretar general al Prefecturii Bihor şi mai apoi prefect de Bihor, iar ulterior, în legislatura 2004-2008 a fost deputat, în prima fază din partea PSD iar apoi PDL. Din 2008, Sârb a devenit inspector guvernamental iar din februarie 2010 secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Citiţi pe această temă şi articolul "Rentier de lux"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
ghitza
ghitza/se va inchide o portitza/in urma taaa!
Postat 12 Noiembrie 2011, 01:12 de dante
Pacat
Capul sus, sunt convinsa ca se va intoarcce la locul de munca, astfel de mizerii s-au intamplat si la case mai mari .Domne ajuta!
Postat 12 Noiembrie 2011, 00:07 de Carmen
Pentru a
Cum Dracu sa fie analfabet, cap de Musca ce esti, pai Mai occupa Asa functii gainar invidioS ce esti
Postat 12 Noiembrie 2011, 00:00 de Soso
Pentru a
A, sti care este differenta intre doi gainari? Tu crapi de ciuda iar pe Altul il doare-n * ha ha ha
Postat 11 Noiembrie 2011, 23:50 de Soso
a
toti gainarii au intrat in politica, insa asta e prrrost de bubuie, balerin firgoriferistu asta are o moaca de bou, o dati cu reputatia de parca analfabetul asta ar avea vreo reputatie de compromis, e compromis de mult fomistul dreq....
Postat 11 Noiembrie 2011, 20:29 de a
explicatii
@sabina: este suficient sa-ti exemplific doar cu faptul ca a fost frigotehnist si apoi a absolvit dreptul la.....herculane. stii ceva, nu cred in ruptul capului in inteligenta celor care in epoca n-au fost in stare sa intre la facultate su dupa '90 brusc s-au desteptat(mai am doua exemple de acest tip, ambele fiind acum cadre üniversitare"cu doctorate!!!). si mai stii ceva? suntem reprezentati de niste ardeleni de toata jena: boc, seculici,pogea,seremi, sarb etc.(filip nu se pune ca nu e ardelean!)
Postat 11 Noiembrie 2011, 12:36 de dante
pentru DNA
RUSINE , DIRECTIE DE CACAT, auzi ce mare coruptie, unde sunt mari talhari, de ce nu intrati voi putin in primarie , sigur ve-ti gasi ceva spectaculos , spor la munca, eu merg sa vars ca mi-e greata
Postat 11 Noiembrie 2011, 12:12 de ovy
PENTRU DANTE
dar de ce are asa reputatie proasta? nu iti dai seama ca este o facatura ordinara, ardelenii nostri nu sunt bine vazuti la bucuresti pentru ca incurca marii rechini, ce reputatie proasta are? te-a furat cumva pe tine, si-a lasat familia ca si jegul de seremi? eu stiu ca acest om este un om serios care i-a ajutat pe multi! ai grija ca exista acolo sus un DUMNEZEU, NU ACUZA PE NEDREPT UN OM, mai mult beneficiaza de prezumtoia de nevinovatie, nu?
Postat 11 Noiembrie 2011, 12:08 de sabina
multumesc
@AMI: multumesc, asemenea!
Postat 11 Noiembrie 2011, 08:12 de dante
reputatie?
@sabina:sarb are reputatie? adica are...reputatie proasta!
Postat 11 Noiembrie 2011, 08:11 de dante
facatura..............
nici eu nu cred ca a luat mita , daca era flagrant era retinut, nu cred ca cineva cu reputatia lui s-ar fi compromis, apropo e de apreciat faptul ca candva a fost frigotehnist apoi director la iruc, secretar de prefectura, prefect, deputat, inspector guvernamental, secretar gen.de minister, de ce sa invidiem oamenii care evolueaza, pacat , sigur isi va dovedi nevinovatia
Postat 10 Noiembrie 2011, 22:57 de sabina
FACATURA
Nu cred o iota, o facatura ordinara, daca era ceva solid la dosar sigur l-ar fi retinut, probabil incurca pe careva, si asa numai bine l-au suspendat......
Postat 10 Noiembrie 2011, 22:47 de SUMI
PENTRU DANTE
AUZI, DANTE PULANTE, DACA AI STA TU CU MATA PUTIN LA RACOARE FRAIER DE DOI LEI...............BUCURATE FRAIERE CA NU TE VEI BUCURA PENTRU MULT TIMP
Postat 10 Noiembrie 2011, 22:37 de AMI
ROMANIA este dupa chipul acesti PARAZIT SOCIALLL
dar care nu ia!!!!! asta este un factor de crestere a parazitistismului social,NU inseamna MITA si SPAGA sau INSTANTA pentru abuzuri:)) cum sa traiasca decat CERSIND:))))))) asta e viitorul nostru asta e sansa la EGALITATE promovata de UDREA si BOCCC: spaga si mita fara nu aveti DREPTURI decat in INSTANTA = alta spaga si mita pe langa taxe :))) parazitism SOCIAL .
Postat 10 Noiembrie 2011, 07:50 de ANKA
Camdeodata
Camdeodata atat. Mai tarziu va fi mai mult!
Postat 09 Noiembrie 2011, 21:38 de BIND
Trista realitate!
Lacomia, la fel ca prostia, nu doare, dar costa.
Postat 09 Noiembrie 2011, 20:51 de safe
surse...
1. MA BUCUR 2 MA BUCUR 3 MA BUCUR totusi actiunea are un substrat: ghitza e omul lui blaga asa ca tabara boc-udrea-cocos si-a facut din nou treaba(OK, avea si cu cine!)
Postat 09 Noiembrie 2011, 19:56 de dante
incomod?
@Bill: la cat e de prost cu ce ar putea incomoda? eventual sa lase locul unuia mai destept pe care PD-L(eprele) sa se poata baza mai consistent!
Postat 09 Noiembrie 2011, 15:05 de dante
Ce pericol reprezinta Sarb de l-au eliminat?
Miroase a epurare pre-electorala. Toti politicienii sunt manjiti dar cei incomozi si cu influenta in teritoriu sau in partid trebuie eliminati. De aceea inscenarile se fac pentru sume sau beneficii ridicole. Trebuie avut in vedere ca bizonul platitor de impozite, taxe si alte biruri nu trebuie sa afle ce sume, vile pe Coasta de Azur si alte privilegii se joaca la bursa spagilor.
Postat 09 Noiembrie 2011, 15:00 de Bill
el
poate 30000 asa da ca nu avea saracul cu ce sa isi intretina familia
Postat 09 Noiembrie 2011, 14:24 de eu
sigur, nu
@eu: sigur, nu! dar cu atat l-au prins. cu restul probabil a procedat mai inteligent! bine si atat!
Postat 09 Noiembrie 2011, 14:19 de dante
el
O **** ORDINARA \"300 euro\' NU CRED CA PE ASA PUTIN SE VINDE
Postat 09 Noiembrie 2011, 14:16 de eu
alimente
alimentele ce or fi fost? caltabos? palinca? sunca afumata?
Postat 09 Noiembrie 2011, 13:49 de dante
dimineata pe racoare....
unui frigotehnist ii sta bine la racoare, deci sper sa-l vedem acolo! incultu'naibii cu diploma la herculane!
Postat 09 Noiembrie 2011, 13:36 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON