URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2016, 16:02

După eşecul Ghib, PSD îşi pune mari speranţe în Adelina Coste: "Sperăm să obţinem cel mai bun scor din ‘90 încoace"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a eşuat lamentabil anunţându-l drept candidat la funcţia de primar al Oradiei pe omul de afaceri Ionel Ghib, care s-a retras din cursă înainte de a avea măcar o ieşire politică publică, PSD Bihor se laudă cu experienţa politică şi administrativă a Adelinei Coste, cea care este noul candidat "roşu" pentru Primărie.

Deşi Coste şi-a adunat experienţa sub steagul PDL, fiind social-democrată doar din 2014, PSD-iştii nu par deloc deranjaţi. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul partidului, preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang, şi cel al organizaţiei municipale, Liviu Sabău Popa, au declarat că se aşteaptă la rezultate mari la alegerile locale.

Experimentată şi călită

Mang a spus despre Coste că, pe lângă că "este un om politic cunoscut" care activează în politică din 2007, are experienţă în administraţie publică, ocupând chiar funcţia de subprefect (din septembrie 2011 până în aprilie 2012), şi are experienţa unei candidaturi, concurând - fără succes - pentru un loc în Camera Deputaţilor în 2012.

"Are experienţă şi în atragerea de fonduri europene, este călită în ceea ce priveşte atacurile care vin de la adversari şi toate acestea o fac să fie, după părerea mea şi a celor care au sprijinit-o aseară (n.r. la şedinţa Biroului Municipal PSD Oradea), un candidat redutabil la funcţia de primar al municipiului Oradea", a declarat Mang.

Şeful PSD Bihor a fost susţinut de omologul său de la PSD Oradea. "Organizaţia municipală va fi alături de Adelina Coste în campanie, o susţinem cu tot ce trebuie. Suntem 100% pregătiţi să demarăm campania şi să avem un rezultat, sperăm noi, cel mai bun din 90 încoace", a declarat Liviu Sabău Popa.

Toţi ca unul!

Întrebat de jurnalişti care au fost rezultatele sondajului comandat de PSD pentru stabilirea candidatului la Primărie, pe care social-democraţii nu le-au făcut publice, Mang a dat un răspuns la limita ridicolului. Potrivit acestuia, toţi potenţialii candidaţi ai PSD cuprinşi în sondaj au obţinut un scor egal, cu excepţia lui Ghib! "În sondaj, unul nu şi-a mai dorit să fie, domnul prefect. Ceilalţi, toţi au avut acelaşi scor, în jur de 12,5%. Domnul Ghib a avut 12,6%".

Conform celor spuse de Mang în conferinţe de presă anterioare, în sondaj au fost cuprinşi directorii de deconcentrate Békési Csaba şi Felix Cozma, consilierul local Adelina Coste, oamenii de afaceri Ionel Ghib şi Debelka Eduard şi prorectorul Universităţii din Oradea, Ioan Gheorghe Ţara.

Cerându-i-se detalii despre realizarea sondajului, dat fiind că Ionel Ghib era aproape complet necunoscut în rândul orădenilor înainte de a anunţa că va fi candidatul PSD, Mang a precizat că el s-ar fi făcut pe un eşantion de 1.200 de orădeni. "Există un grup de orădeni care votează cu candidatul PSD, indiferent de numele acestuia", a spus şeful organizaţiei.

Cât despre retragerea lui Ghib, liderii PSD s-au rezumat să spună că regretă situaţia. "Poate că trebuia să facem o mai bună pregătire înainte", a mai spus Mang.

Anti sau pro Mang?

Negând că ar fi un "colac de salvare" pentru PSD Bihor, Adelina Coste a declarat că vrea să fie un primar care "îi uneşte pe toţi orădenii, nu îi dezbină", care se va preocupa de problemele lor reale şi care se va asigura că "lucrurile se vor face bine la timp, cheltuind eficient banii şi nu îndatorând oraşul la un nivel insuportabil şi inexplicabil".

"Vreau un parteneriat cu Universitatea din Oradea, vreau ca Universitatea să se implice în dezvoltarea oraşului, iar acest oraş să-i ofere cadrul necesar. Oradea fără Universitate va rămâne întotdeauna un oraş mic", a declarat Coste.

În contextul preocupării ei faţă de mediul universitar orădean, BIHOREANUL a întrebat-o pe Adelina Coste dacă îşi mai susţine declaraţia din 15 mai 2012, când, într-o conferinţă de presă susţinută la PDL, a declarat că Ioan Mang aduce "un prejudiciu de imagine judeţului Bihor şi comunităţii academice", în contextul în care şeful PSD Bihor tocmai fusese numit ministru al Educaţiei şi era deja acuzat de plagierea mai multor articole ştiinţifice. "Eu ştiu sigur că există o decizie care a confirmat faptul că ce s-a speculat şi ce s-a spus nu este adevărat. Nici vorbă să aducă un prejudiciu", a declarat acum Coste.

Aceasta mai spus că ea este principalul contracandidat al edilului liberal Ilie Bolojan. "Toţi orădenii nemulţumiţi, vă spun sincer că sunt foarte mulţi, să se îndrepte către PSD şi un primar al schimbării", a îndemnat social-democrata.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
CURAJ
Saraca FEMEIE.Cum trebuie sa faca ea treaba in locul MARILOR BARBATI din psd.
Postat 07 Aprilie 2016, 08:21 de GORON
PCR transpartinic. Ep. Politica de cadre. Varianta rozalie (PSD Bihor) vs ”Eu cu cine votez?” - Cetățeanul turmentat - ”O scrisoare pierdută”, I.L. Caragiale. (II)
I. ”Deşi Coste şi-a adunat experienţa sub steagul PDL, fiind social-democrată doar din 2014, PSD-iştii nu par deloc deranjați. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul partidului, preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang, şi cel al organizaţiei municipale, Liviu Sabău Popa, au declarat că se aşteaptă la rezultate mari la alegerile locale.” 1. ”Dreptate până la capăt!” - adaptare PSD Oradea/Bihor – revizia: 2016; 2. ”Felicitări” nomenclatură PSD Oradea/Bihor! În loc să promovați o Hillary Clinton din Vechea Gardă social-democrată bihoreană, fidelă partidului, ne-”acoperită”, călită în luptele politice locale/naţionale şi cu frică de Dumnezeu (în sensul respectării celor 10 Porunci sfinte), aţi preferat să racolați din traista ”portocalie” de blonde a donilor Pedro şi Vasile. II. ”Organizaţia municipală va fi alături de Adelina Coste în campanie, o susţinem cu tot ce trebuie. Suntem 100% pregătiţi să demarăm campania şi să avem un rezultat, sperăm noi, cel mai bun din 90 încoace”, a declarat Liviu Sabău Popa. 1. Nu ştiu dacă Liviu Sabău Popa ştie câte mandate de consiler local a obţinut strămoşul PSD Oradea la localele din 1992. Parcă 5(?). Sunt convins însă de faptul că rezultatele vor fi mai bune decât cele obţinute la localele din anii 1996 şi 2008. E bun ”sângele” de PSD-ist băut, dona Adelina?; 2. Sper că Preşedintele PSD Oradea nu a pus semnul egal între USL Oradea 2012 şi PSD Oradea 2012. Nu de alta, dar ar deveni un bun subiect de glume şi pentru …studenții lui; III. ””Are experienţă şi în atragerea de fonduri europene, este călită în ceea ce privește atacurile care vin de la adversari şi toate acestea o fac să fie, după părerea mea şi a celor care au sprijinit-o aseară (n.r. la şedinţa Biroului Municipal PSD Oradea), un candidat redutabil la funcţia de primar al municipiului Oradea”, a declarat Mang.” 1. Şi Elena Udrea, care la rândul ei ”este un om politic cunoscut” este călită şi are mare experiență în atragerea (și) de …fonduri; IV. ”Negând că ar fi un "colac de salvare" pentru PSD Bihor, Adelina Coste a declarat că vrea să fie un primar care "îi unește pe toţi orădenii, nu îi dezbină", care se va preocupa de problemele lor reale şi care se va asigura că "lucrurile se vor face bine la timp, cheltuind eficient banii şi nu îndatorând oraşul la un nivel insuportabil şi inexplicabil". "Vreau un parteneriat cu Universitatea din Oradea, vreau ca Universitatea să se implice în dezvoltarea oraşului, iar acest oraş să-i ofere cadrul necesar. Oradea fără Universitate va rămâne întotdeauna un oraş mic", a declarat Coste.” 1. Dnă Adelina, după ce veţi ajunge în CL, din nou, să nu uitaţi şi de aceste angajamente/declaraţii. Transpuneţi-le în realitate. Un pic de concurență (politică), în termeni reali, nu strică ”faraonului” Ilie; 2. Oradea cu UO poreclită ”Sorbona” (şi nu ”Sorbonica”) va fi cu adevărat un oraş mare. Cu, sau fără, Nojorid (şi Oşorhei) la catagrafie! P.S. ”Multe (alte) succesuri!”
Postat 06 Aprilie 2016, 13:57 de stefan
ioi
Trompeta tds e aici ?
Postat 05 Aprilie 2016, 20:59 de gogul
mincinosii
dragnea - mincinosul tarii....mang - mincinosul Bihorului.... :)
Postat 05 Aprilie 2016, 19:33 de ironi-k
Penibili
Mang ar trebui sa se retraga. Are numai esecuri la activ.
Postat 05 Aprilie 2016, 19:14 de gigi1
abureli
Domnul Mang ori e retardat, ori ne considera pe toti retardati . Fara un plan de bataie pentru Oradea 2016-2020, fara un candidat cu consistenta politica, vine in fata cu un candidat, apoi dupa o saptamana cu altul , si acum marele atu al actualului candidat este ca " are experienţă şi în atragerea de fonduri europene, este călită în ceea ce priveşte atacurile care vin de la adversari şi toate acestea o fac să fie [...] un candidat redutabil la funcţia de primar al municipiului Oradea " si aceasta insumare a calitatilor Doamnei Coste ne-a si convins sa votam PSD. Cum a spus si D-nul Mang " Există un grup de orădeni care votează cu candidatul PSD, indiferent de numele acestuia " deci nu`i stres.
Postat 05 Aprilie 2016, 16:57 de ottoul
STANIOL
@florin25 : Marmota doar impacheta ? Poate facandu-si te ME DA tragand cu ochiul la cioco..
Postat 05 Aprilie 2016, 16:28 de TDS
NU POT ADELINA
Eu balansez acum intre Huszar si Herchi ! Cu sanse mai mari spre Huszar !
Postat 05 Aprilie 2016, 16:09 de TDS
si marmota impacheta ciocolata...
...
Postat 05 Aprilie 2016, 16:08 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON