URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2016, 17:12

Ridicol: Candidatul PSD la Primăria Oradea s-a retras din cursă dinainte de a se prezenta publicului!

Ridicol: Candidatul PSD la Primăria Oradea s-a retras din cursă dinainte de a se prezenta publicului! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lovitură de teatru la PSD Bihor. Proaspăt anunţat candidat la Primăria Oradea, Ionel Ghib, patron al companiei de transport Lancetti, s-a retras din cursă dinainte de a se prezenta publicului.

Printr-un comunicat transmis presei luni după amiază, Ghib susţine că se retrage din cursă pe motiv că este… atacat. "Vreau să menţionez că motivele retragerii mele sunt de natură personală. Cred cu tărie că un bărbat îşi duce luptele faţă în faţă cu adversarul, nu atacând în mod mârşav, prin interpuşi anonimi, familia contracandidatului. Aceste lucruri m-au determinat să reconsider în mod serios implicarea mea în viaţa politică. Între siguranţa şi stabilitatea familiei şi cariera politică nu voi ezita niciodată să aleg familia şi valorile ei", a transmis Ghib.

Fără să spună concret la ce se referă, acesta a mai transmis că a ajuns la concluzia că participarea la alegerile locale i-ar putea afecta imaginea ca om de afaceri, "dar mai ales ar putea influenţa negativ viaţa familiei mele". Ghib a mulţumit colegilor săi din PSD "care mi-au acordat încredere" şi a precizat că rămâne fidel cauzei social democrate şi că îl va susţine "necondiţionat pe viitorul candidat al PSD" la Primăria Oradea.

Doborât de... comentarii

Contactat de BIHOREANUL şi întrebat la ce se referă, concret, în comunicat, Ionel Ghib a precizat că motivul demisiei îl reprezintă... comentariile apărute la un articol pe un site de ştiri local, care i-ar fi insultat soţia.

"Mă refer la comentariile care s-au afişat pe Bihon.ro. Spun acolo lucruri foarte urâte, le-am printat şi cel mai probabil vom ajunge în instanţă. E atac la persoană. Adică, cred că şi dumneavoastră prin "uşuratică" nu înţelegeţi gospodină. Iar eu nu am nevoie să îmi terfelesc familia", a spus Ghib.

Motivul ridică, totuşi, serioase semne de întrebare privind modul în care a fost desemnat Ghib şi cu privire la calitatea acestuia de om politic. Întrebat ce se va întâmpla cu cariera sa politică, acesta a spus că "probabil în 2020 o să fiu un om mai pregătit, mai hotărât şi mai bătătorit pe drumul ăsta".

Zvonuri despre demisia lui Ghib au circulat încă de vineri, însă nimeni din PSD nu a confirmat informaţia până luni.

Alt candidat la rând

Chestionat de BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a confirmat că motivul retragerii lui Ghib sunt comentariile online, lăsând să se înţeleagă că afaceristul încă nu este călit.

"Au fost nişte comentarii la adresa membrilor de familie, îi atacau soţia pe site-ul Bihon. A cerut să fie şterse, s-au şters, dar din păcate din memoria familiei nu se pot şterge. (...) Domnul Ghib nu a fost hârşâit mult timp în politică, spre dezavantajul dumnealui, şi nu este obişnuit să îndure chestii de genul acesta. Eu deja nici nu mai citesc când sunt făcut Xerox şi în alte feluri", a spus el.

Întrebat ce se va întâmpla pe viitor, Mang a precizat că "organizaţia municipală se va aduna şi va decide un alt candidat". "Eu voi asista doar la şedinţă şi sper că în două zile maxim să vă chemăm la o conferinţă de presă să vă prezentăm noul candidat", a spus preşedintele PSD Bihor.

Ioan Mang a refuzat să nominalizeze, însă, un favorit. Motivul? "Nu vreau să spună după aceea că i-am influenţat". 

Candidat neconfirmat

Ghib a fost anunţat drept candidat al PSD la Primăria Oradea în urmă cu nicio săptămână, pe 29 martie, liderul PSD Bihor declarând atunci că "potrivit rezultatelor sondajului de opinie efectuat la comanda partidului, Ionel Ghib este candidatul care va pune capăt modului arogant şi discreţionar de conducere a oraşului practicat de actualul primar".

Totuşi, PSD Bihor nu a făcut publice şi rezultatele sondajului care i-a avut în prim-plan pe şapte posibili candidaţi: prefectul Claudiu Pop, consilierul local Adelina Coste, directorii de deconcentrare Békési Csaba şi Felix Cozma, prorectorul Universităţii din Oradea Ioan Gheorghe Ţara şi oamenii de afaceri Ionel Ghib, respectiv Eduard Debelka.

Deşi jurnaliştii se aşteptau să primească mai multe informaţii pe această temă, şi chiar să îl cunoască pe candidatul Ionel Ghib, dat fiind că tot ce se ştia despre el este că patronează firma de transport Lancetti, în conferinţa de presă de vineri a partidului PSD-iştii s-au lăudat cu alianţele făcute la Ştei, cu ALDE şi UNPR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Corect! E ridicol!
Ridicol! Mă refer la politica editorială impusă acolo...
Postat 05 Aprilie 2016, 12:59 de Danutz
hachac
Trompeta tds la datorie.
Postat 04 Aprilie 2016, 23:28 de gogul
@detectiv
Intr-o optica simpla, politica este determinata de interese si scopuri a claselor sociale, a grupurilor sociale in raport cu statul. In politica te expui pe tine insuti, apoi familia, trecutul si de multe ori iti expui chiar ceea ce nu ai facut. Cred ca altele sunt adevaratele motive care l-au determinat sa se retraga, in politica trebuie sa stii ce sa vorbesti si mai ales cand sa vorbesti. D-l Ghib trebuie sa creasca in politica daca vrea politica, azi a generat o situatie corect reflectata in titlul acestui articol. Cred ca v-a ramane in constiinta multor oradeni ca cel care ii da in judecata. Nu te iei dupa ce spune lumea pentru ca ajungi ca lumea!
Postat 04 Aprilie 2016, 23:11 de Klaus_Sebastian
mai sarma
Daca tot o tii cu blatul..de ce nu candidezi tu?
Postat 04 Aprilie 2016, 22:16 de zorro
v-am spus eu bai...
...saptamana trecuta, intr-un comentariu, ca Ghib nu mai candideaza !!!???
Postat 04 Aprilie 2016, 21:46 de AgentulTermic
@Klaus_Sebastian
Chiar nu e ridicol, cand a acceptat sa candideze poate ca a fost ridicol, dar acum a dat dovada de om cu creier. De ce sa sufere familia lui? Nu are destui bani? Sa se expuna aiurea? Pentru oras sigur nu ar fi facut nimic? De ce? Pt ca singur ca si primar esti un nimeni, iar sefii lui nu au de gand sa faca ceva pt oras. Din partea mea felicitari! A dat dovada ca isi iubeste sotia si familia. Sunt convins ca cel care a facut-o pe sotia lui "usuratica(sau ceva de genu)", a recurs la asa ceva datorita reactiei pe care o are fata de Mang, atacul a lovit unde nu trebuia, probabil nici nu o cunoaste pe doamna. Faza cu chemarea in instanta nu cred ca e tocmai potrivita, el si-a expus familia, daca pune in practica amenintarea, atunci e cam orgolios si nu are capacitatea de a recunoaste o greseala facuta, nu avea ce cauta ca si candidat la primarie, mai ales din partea lui Nelu, sa fim seriosi :). Parerea mea. PS: Va rog sa nu ma injurati ca va dau in judecata :))))
Postat 04 Aprilie 2016, 20:48 de detectiv
DE-AIA
Ca sa nu inceapa carcotasiii...Dar de ce a zis Csaba ? Uite , de-aia ! Ca il simpatizez ! Odata i-am dat un sfat ! Si a tinut cont de el ! Deci are disponibilitate ( desi nu era o chestie majora ! ).
Postat 04 Aprilie 2016, 20:02 de TDS
TARA sau BEKESI ! BEKESI sau TARA
Mie nu mi se pare ridicol ! De ce sa ma expun si sa-mi expun familia ? Ilie Gavril Bolojan nu expune pe nimeni ! D-na F. ( tot respectul ) nu mai este expusa , I.I. nici atat , fiicele sunt inteligente si isi vad de-ale lor ( bravo fetelor ! ). Optiunea PSD ar trebui sa fie intre Tara si Bekesi! Dar repede ! Tara este o personalitate economica , Csaba e mai " hatru " !
Postat 04 Aprilie 2016, 19:57 de TDS
Adevarat ridicol!
Cred ca o sa merg pe malul Crisului sa plang ... in loc sa se vada cu alegatorii la urne vrea sa se vada cu ei la bara in fata judecatorului. Un adevarat barbat isi cantareste bine miscarile si atunci cand intra in lupta politica stie sa lupte. Victoriile politice nu se castiga in salile de tribunal ci pe teren vorbind cu oamenii, facandu-i sa creada in tine si in viziunea ta.
Postat 04 Aprilie 2016, 19:41 de Klaus_Sebastian
Ce atata tevatura la socialisti, de parca moare capra altuia?
Nu le trebuie niciun candidat, ca doar s-au inteles (Mang, Bolojan si Micula), la masa cu bucate din separeul de protocol al restaurantului Transilvania, sa aiba candidat unul care sa castige si pentru libarali si pentru bunastarea xeroxului in Bihor. Un fel de candidat al noului USL, care sa fie tot Bolojan. Iar la toamna, liberalii sa nu faca mare tevatura iar PSD-isti remarcati pentru activitatile lor infloritoare sa bata la generale cam unde pot, ca nu vor fi oprelisti. Blat, cu alte cuvinte.
Postat 04 Aprilie 2016, 18:35 de SirmaGhipata
XEROX TRECI LA TREABA
Coste Adelina es unica solutie daca XEROX nu vrea .Si se stie ca nu vrea .Dar atunci sa lase pe altii la conducerea PSD-Bihor care au credibilitate cat de cat si comunica cu membrii PSD .
Postat 04 Aprilie 2016, 17:55 de PETREI
OARE DE CE???
EXISTA UN D-ZEU !
Postat 04 Aprilie 2016, 17:35 de CURAT
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON