URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2016, 13:46

După ce Primăria Oradea a anunţat cursele Blue Air către Constanţa, directorul Aeroportului afirmă că ele se datorează „actualei conduceri” a Consiliului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebra zicere că înfrângerea este orfană, în timp ce victoria are mereu mai mulţi părinţi îşi dovedeşte valabilitatea şi în cazul anunţatelor curse regulate pe care compania românească low cost Blue Air le va asigura între Oradea şi Constanţa începând din luna aprilie a anului viitor.

Primăria? Ba nu, CJ-ul!

La o zi după ce municipalitatea a anunţat că aceste curse vor avea loc în urma înţelegerii dintre companie şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune, meritul înfiinţării lor este arogat, indirect, şi de noii şefi ai Consiliului Judeţean Bihor, prin directorul Aeroportului orădean, Gheorghe Pasc. Sub semnătura acestuia, marţi a fost dat publicităţii un comunicat extrem de lapidar, în trei fraze, conform cărora situaţia ar fi cu totul alta decât cea prezentată luni de municipalitate.

Astfel, comunicatul arată că "în urma unor negocieri iniţiate de Consiliul Judeţean cu societatea Blue Air, aceasta din urmă a decis ca Oradea să fie inclusă în lista oraşelor de unde compania va efectua zboruri regulate spre Constanţa, rută propusă cu câteva luni în urmă de actuala conducere a CJ", fără însă a lămuri cu câte "luni în urmă", în condiţiile în care actuala conducere a judeţului se află abia în a treia lună de mandat, iar actualul preşedinte Pasztor Sandor a declarat BIHOREANULUI că a discutat doar cu Tarom posibilitatea unor curse între Oradea şi Constanţa, numai pe perioada verii.

Comunicatul mai arată că "în scurt timp vor fi demarate negocierile referitoare la frecvenţa, orarul precum şi a altor detalii tehnice (sic!) privind introducerea cursei Oradea - Constanţa, data propusă de compania aeronautică fiind 27 aprilie 2017, cu frecvenţă săptămânală". Ultima frază a comunicatului spune că "la încheierea negocierilor Consiliul Judeţean, prin Aeroportul Oradea, îi va informa pe bihoreni cu privire la detaliile zborului Oradea - Constanţa şi retur".

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe directorul Aeroportului pentru a furniza explicaţii suplimentare, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice şi sms-urilor.

De anul trecut

Luni, Primăria Oradea anunţa cursele spre Constanţa şi retur explicând că discuţiile care au determinat înfiinţarea lor au început încă de anul trecut.

"Pregătirea acestui proiect a început cu un an în urmă, când, alături de Asociaţia Litoral Delta-Dunării, am iniţiat discuţii concrete, pentru deschiderea de noi zboruri interne care să susţină dezvoltarea turistică, cu Tarom şi Blue Air", spunea preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune, Mihai Jurca.

Acesta mai preciza că "noua conexiune este extrem de importantă pentru dezvoltarea turismului, existând un potenţial de trafic în ambele direcţii, atât în perioada sezonului estival cât şi în perioada de extrasezon".

De asemenea, Jurca mulţumea şi companiei Blue Air "pentru profesionalismul şi deschiderea de care au dat dovadă", anunţând, practic, că la Oradea aceasta va asigura şi o cursă spre Italia: "Suntem convinşi că vom putea colabora şi pentru dezvoltarea unui flux turistic pe zborul de Oradea-Torino pe care-l vor opera în curând de pe Aeroportul din Oradea".

Pe de altă parte, Blue Air a anunţat pe propriul site, tot luni, că ruta Oradea-Constanţa face parte din politica generală a companiei de a înfiinţa curse care să lege litoralul românesc şi de alte oraşe din ţară, precum Cluj şi Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
declaratii ce dovedesc ura lor pt o primarie eficienta la al carei nivel nu pot ajunge. si prostia din ei insisi...
astia isi dovedesc prostia prin declaratii: sa intelegem deci ca de vrea o agentie de turism sa faca zboruri charter Oradea-Grecia/Turcia/orice cu avionul lor propriu, tra sa mearga sa discute cu Mang prima data? Oare si patronii de la Emerson tra sa sune la CJ Bihor sa ceara aprobare sa aterizeze la Oradea? Astia chiar vor sa reinstituie moda in care sa se vina firme cu plicu pe la ei la centru pentru aprobari?! Conf. legii, operatorii pot de buna voie sa gandeasca unde vor sa lanseze curse, si cu acceptul aerogarii (nu a actionarului acesteia)se mai discuta pt un anumit interval orar, costuri etc. De asemenea, putem sa intelegem ca cei din conducerea aerogarii nu au drept de semnatura (decat eventual pentru achizitia de hartie igienica de la baie), si toate trebue sa le trimita pentru semnat si aprobat prin mana celor de la Consiliul Judetean!?
Postat 06 Septembrie 2016, 22:56 de unu
A CENZURA
@Traian: Oricum e o modă să cenzurezi pe FB! Chiar dacă am mai scris-o ( cu alte cuvinte sunt REPETITIV ) eu sunt blocat de ani bun de către următorii Ilia Gavril BOLOJAN, Florica CHERECHEȘ, Alina Gorghiu, Dacian PALLADI ( deocamdată nu mai sunt de către Mircea MĂLAN care are un profil nou și nu a mai apucat ). De ce mă refer la aceste persoane? Pentru că deși un profil de FB are caracter privat în situația în care tu te prezinți ca politician / primar / Președinte de partid înseamnă că acest caracter privat s-a cam transformat într-unul public. Așa cum nici aici nu am insultat, jignit prin diverse porecle, etc., tot așa nici pe FB nu am făcut-o ! Dar am fost acid, am folosit ironii sau am citat ( cu ghilimele din presă ). Pe unele aspecte am insistat ( ceea ce ar putea fi considerat repetitiv ) dar uneori trebuie să fii insistent ! Și până la urmă cine ne-a învățat să repetăm unele chestiuni? Nu tătucul Băsescu? Nu Domnia sa insistă zilnic ? Penalul Voiculescu, Antena 3, Antena 3, Pisicul, din astea....
Postat 06 Septembrie 2016, 15:12 de TDS
cenzura aeroport oradea
conducerea aeroportului e ocupata cu cenzurarea pe facebook a mesajelor care nu lauda aeroportul si conducerea lui...ce sa astepti de la ei daca mai mutl nu pot. somn usor in continuare
Postat 06 Septembrie 2016, 14:40 de Traian
Datorită PMO cursele se datorează CJ
Gheorghe Pasc era/este un "simpatizant" notoriu al PDL. Se vede treaba (ccitându-l pe Ţiriac) că nu toţi pedeleii au aflat că Bolojan este secretarul lor general naţional (cum se auto-intitulează mai nou). Sau, poate că ştie mai multe despre înmulţirea prin diviziune şi tocmai de aceea îl încadrează corect pe Pepelea (cel care nu are nimic de-a face cu aeroportul - ca proprietate şi nu numai, în schimb rezolvă el curse "regulate"). Este de domeniul evidenţei că nu poţi purta discuţii cu o companie de tansport aerian pentru curse regulate fără ca, la negocieri să participe operatorul aeroportului. Încercarea de a promova imaginea electorală a paraşutistului general prin metoda: cine anunţă primul, ăla e (ţinut minte), "se dovedeşte" (sic!), "singură", o minciună.
Postat 06 Septembrie 2016, 14:20 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON