URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2012, 13:26

Dorin Corcheş şi-a dat demisia de la şefia PDL Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-istul Dorin Corcheş a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al PDL Oradea, ca efect al rezultatelor slabe obţinute de partid la alegerile locale.

"Ieri am înaintat la Biroul Permanent Judeţean demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, astfel încât Biroul Permanent local se va întruni şi va prezenta o propunere de interimat până la organizarea alegerilor. Gestul meu vine după o analiză aplicată a situaţiei de la alegerile locale. Îmi asum rezultatul acestor alegeri", a declarat Corcheş.

Acesta a precizat că va rămâne vicepreşedinte în cadrul BPJ şi preşedinte al Colegiului 9 Oradea, dar şi liderul consilierilor locali ai PDL. "Atât colegii din organizaţia municipală, cât şi partidul vor beneficia de tot aportul meu în acţiunile pe care le vom organiza până la noi alegeri", a mai spus el, adăugând că depunerea demisiei sale este "cel mai corect gest politic" pe care îl putea face.

Chestionat de BIHOREANUL pe cine vede la conducerea organizaţiei municipale şi dacă PDL are în acest moment o nouă garnitură cu care să se prezinte în faţa alegătorilor, PDL-istul a refuzat să dea nume. "E greu să mă pronunţ. Sigur, sunt câteva variante, dar nu o să mă pronunţ până luni, când voi avea o discuţie cu colegii din Biroul Permanent Municipal, astfel încât să facem o propunere spre validarea Biroului Permanent Judeţean", a spus el.

Întrebat de ziarişti dacă în luarea deciziei a contat şi solicitarea lui Mircea Matei, fostul secretar general al PDL Bihor, care de 2 ani e membru al PDL în Capitală, şi care a cerut demisia în bloc a conducerii locale, Corcheş a răspuns că "absolut deloc".

"Nu o să fiu de acord niciodată ca o persoană care a condus organizaţia municipală şi care atunci când partidul a traversat cea mai grea perioadă nu a făcut absolut nimic pentru a-l sprijini să vină şi să ceară acum demisia unuia sau a altuia. Nu a contat atitudinea domnului Mircea Matei deloc în decizia pe care am luat-o ieri. Şi mi-aş permite un citat: E uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune", a zis liderul PDL.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, atât Dorin Corcheş, cât şi secretarul general adjunct al PDL Adelina Coste, au acuzat USL şi Guvernul Ponta pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi i-au chemat din nou pe orădeni la protestele organizate de Noua Republică, atât în Parcul Traian (joi seară, de la ora 20), cât şi în zilele următoare, de la aceeaşi oră, în Piaţa Unirii.

Coste a mai anunţat şi că PDL Bihor va depune în cursul zilei joi la Biroul Electoral Central o sesizare în ce priveşte Prefectura Bihor, deoarece, între altele, "nu s-a ţinut cont de prevederile legale în ce priveşte depunerea candidaturilor pentru preşedinţiile secţiilor de votare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
casa de pensii
pe coste adelina o poate angaja prietena ei IOVA MIHAELA GABRIELA ca doar e directoare la casa de pensii
Postat 14 Iulie 2012, 19:10 de .
FB
"Dă-i românului mintea de pe urmă"
Postat 13 Iulie 2012, 15:28 de Insurăţelul SS
HALAL CARACTER BASE
VOTATI DA PENTRU DEMITERE AFARA CU CEI CARE SI-AU BATUT JOC DE NOI 8 ANI DE ZILE AFARA acum apare cu copilul in brate acum doi ani ne facea o tara de mamici si copii apoi ne spunea sa muncim bine in timp ce ei furau tot ce se putea nu ne mai aburea cu sa traiti bine ne facea puturosi copii lui nu sunt puturosi ca aplecat direct din bamboo in parlamentul UE pe bani MTS! RIDZI STIE CUM intrebati-o de cei 600000de euro, cealalta fica isi ia penthause de 700000 de euro pe ce bani ca nu-i poate justifica nici astazi asta vrea sa invie securitatea din nou ce naiba chiar suntem orbi cu toti sau prosti asa cum crede chioru vine din nou SS gestapoul TREZIREA BA REVENITIVA IN FIRE PUNETI CREIERUL LA TREABA CA MOR TOTI NEURONI ALO TREZIREA !
Postat 12 Iulie 2012, 21:22 de SIGUR VOTEZ DA
caracterul frate !
ce protest frate uitativa la cine era acolo 30% pdl isti 70% pensionari care probabil pentru 50 lei si-au pus o pancarta cu JOS USL si si-au lasat de o parte caracterul asa cum fac si pe la deschiderea unor supermaketuri pentru cativa banuti in minus calcanduse in piceoare si calcandusi caracterul pentru 2lei in plus uitand prea repede cum ii trimitea basecuristu fara dosar alaturi de BOC si apoi MRU la munca pe bieti batrani inzapeziti in zapada de 2,3 m azi iarna si ne mancati de 2,3 zile apoi ne trimitea la munca sa munciti bine nu sa traiti bine cum era la inceputul lui 2004 ii facea handicapati pe toti pensionari de boala o tara de mamici si copii cand a taiat indemnizatia de mama etc
Postat 12 Iulie 2012, 21:04 de elena udrea
demisia
Corches e singurul vinovat? Coste nu? Inca nu si-a dat demisia? Cata nesimtire poate exista? Nu mergem la niciun miting pana nu isi dau toti demisia. Noua Republica, nu te asocia cu astia ca te-ai ars. Adio votul meu.
Postat 12 Iulie 2012, 16:13 de PDL-ist
un exemplu in familie sau profesional te poate face politician, altfel ba!
baiete, tu ce studii ai? ce realizari in viata personala? ahaaa, lasa-te de politica, nu esti un exemplu pentru nimeni! pleaca si tu si adelina coste, nici sa vorbiti corect sau logic nu sunteti in stare, d-apoi sa aveti voi de-a face cu discursurile in public sau oratorie! //// oameni buni, sa-l sprijim pe basescu, ca fost capitan de nava ne-a tinut pe toti in stabilitate si cu cinste intre neamurile europene!
Postat 12 Iulie 2012, 15:58 de jupanu
distrusi ai pdl ului?
numai el !!!!!!ceilalti bufoni care ii speriau pe copii al orioce eveniment ?
Postat 12 Iulie 2012, 15:48 de ceilalti
foarte bine!
Foarte bine, cine mai era si obscuru\' asta?
Postat 12 Iulie 2012, 15:33 de Geza
adelina coste te asteapta inchisoarea ai favorizat doar membre PDL :))
"Frauda nu va fi tolerată, indiferent unde se va produce", a subliniat la o conferinţă de presă comisarul european de luptă împotriva fraudei, Algirdas Semeta, reamintind că pedepsele pentru aceste acte variază, în ţările Uniunii Europene, de la simple amenzi la pedepse de până la 12 ani de închisoare. Bruxelles-ul reaminteşte că 90% din bugetul comunitar este gestionat la scară naţională şi că sunt multe cazurile în care s-au depistat solicitanţi de fonduri europene care prezintă informaţii false, de exemplu în sectorul agricol, sau cele în care funcţionarii naţionali acceptă mită pentru a facilita atribuirea contractelor de achiziţii publice.
Postat 12 Iulie 2012, 14:56 de inchisoarea !
spita nu speta
Nu vorbi despre Eminescu daca nu stapanesti indeajuns limba romana. Expresia corecta e ...a saptea spita nu speta. Speta e un termen folosit in general in domeniul juridic.
Postat 12 Iulie 2012, 14:55 de aaa
Oare
Oare stie cine a scris versurile citate?Si stie si in continuare poezia?Eminescu se invarte in mormant cand pocitaniile astea de PDL-isti care au sprijinit niste alogeni la ICR care au denigrat poporul roman...mai au obraz?Blestemati fie pana la a7 a speta.
Postat 12 Iulie 2012, 14:22 de merlin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON