URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2013, 09:38

Deputatul PDL Liviu Laza Matiuţă: "DN 76 Oradea - Deva nu se modernizează nici în 2014"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PDL de Bihor Liviu Laza Matiuţă critică bugetul pentru 2014 al Guvernului USL arătând că DN76 Oradea - Deva nu va fi modernizat nici anul viitor.

"În bugetul pe 2014 există o sumă nesemnificativă pentru modernizarea acestui DN 76. Am depus un amendament pentru suplimentarea acestor fonduri pentru a putea reîncepe modernizarea drumului începută în anul 2011 sub guvernare PDL, dar toate cele peste 1.300 de amendamente ale PDL pentru crearea de locuri de muncă prin investiţii şi pentru creşterea nivelului de trai al românilor au fost respinse de majoritatea PSD şi PNL", a arătat Liviu Laza Matiuţă într-o declaraţie politică susţinută luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Politicianul consideră că "PNL s-a discreditat definitiv ca partid de dreapta" prin acest proiect de buget. "PDL nu poate vota un astfel de buget care condamnă România la jaf, sărăcie şi sub-dezvoltare. Bugetul pe 2014 arată care sunt adevăratele priorităţi ale PSD şi PNL, alimentarea baronilor locali şi a clientelei politice cu bani luaţi din buzunarul tuturor românilor prin noi taxe şi impozite, cu alte cuvinte finanţarea campaniei electorale de anul viitor", a mai precizat deputatul PDL.

Deputatul a mai afirmat că fondurile obţinute de pe urma creşterii taxelor şi impozitelor nu vor fi folosite pentru sănătate, educaţie ori drumuri, ci vor ajunge la ministerul condus de Liviu Dragnea, "pentru a-i distribui în funcţie de interesele politice".

Revenind în declaraţia sa la DN76, Laza Matiuţă a precizat: "Nealocând fonduri pentru modernizarea drumului Oradea - Deva se degradează şi investiţiile făcute în 2011 pe tronsonul Vârfuri - Ştei, pe care s-a lucrat cel mai mult, dar lucrările nu au fost conservate din lipsă de fonduri".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Drumu` Oradea -Deva
Apoi nu-i bai , ii chiar bine ; ase o mai trai politic si Popa Cornel , care de 8 ani , numa` drumu` aista il freaca : ba o adus bani de la Bucuresti , ba io promis nu stiu cine nu stiu ce , ba s-onceput lucrarile , ba s-or oprit , etc,etc . Asta o fost principala lui activitate politica . Drumu aista . Si drumu-i tat ase . No , o mai lucra acum si ca presedinte de CJ tat la drumu` aista ...o cativa ani .....
Postat 04 Decembrie 2013, 07:39 de cartita
@Guvernul taxelor
Guvernul taxelor = aw_magnum44@yahoo.com
Postat 03 Decembrie 2013, 22:26 de Clanul beiusenilor
Angajez toti vascauanii la primarie
Chiar daca nu o sa ma mai aleaga nimeni tot mai candidez o data pentru functia de primar , ce mai conteaza inca un esec. P.S. Popa Sebi, daca imi mai platesti si datoria la curent, promit solemn ca o sa primesti jumatate din proiecte, atunci cand o sa fiu primar (pentru inca o seara).
Postat 03 Decembrie 2013, 20:56 de Ciucian
pt Uslinosi
Daca nu era Blaga noi nu eram in UE, ministerul condus de el a reusit sa absoarba 100% fonduri europene, la cat esti de redus nu e de mirare ca nu il cunosti, daca ai avea macar 2 neuroni ti-ai da seama ca mita se poate lua in orice loc in afara de bar, a ocupat toata sala de sport si jumate din Vascau cu cabinetul ala de 2x2. Daca unul dintre cei mai patiti din Vascau mai bine ai tacea din gura sa nu te mai faci si aici de ras.
Postat 03 Decembrie 2013, 20:28 de Guvernul taxelor
nesimtire...
bai boule tie nu ti-e rusine sa vii sa spui oamenilor ca "nu se modernizeaza nici in 2014" ? da pan-acuma, de 20 de ani de cand colegul tau de partid, Vasile Blaga (din Stei !), e la Bucuresti ba ministru ba te miri ce, s-a modernizat ? o facut Blaga ceva pantru bihoreni ? pana-i lumea ! pozeaza in incoruptibil ci cand colo el e cel mai mare corupt !
Postat 03 Decembrie 2013, 17:25 de Agentul Termic
Re: idiotu de serviciu
Nu te mai flata.
Postat 03 Decembrie 2013, 17:18 de Book
In 2012 PNListii lui Popa si Bolojan se dadeau de ceasul mortii ...
... ca trebuie sa ajunga la putere ca sa arate ei ce drum modernizat va fi de la Oradea la Beius si mai departe spre Deva, pana la intrarea in autostrada. Acum ei sunt la putere si se dau de ceasul mortii ca nu pot face nici macar ce au facut cei dinaintea lor. Jenat partid, daca nu e in stare nici de atata lucru. Bine ca se va face autostrada de la Bucuresti pana in comuna Alexandria, dar ei nu au observat ca acest proiect este prevazut in buget.
Postat 03 Decembrie 2013, 17:16 de Bowl
???
CINE-I ASTA BRE, CA ACU AUD PRIMA-S DATA DE EL????Cum daracu o fi intrat asta in Parlament???
Postat 03 Decembrie 2013, 14:57 de idiotu de serviciu
Vascau
Bihorean, tu esti ori matiuta, ori un necunoscator. pe asta il intereseaza la 2 metri in fata de zona, semeni, drum si orice altceva decat ce ii apartine. asta e cel mai mare hotz de pe apele astea. a furat paduri intregi, a ajutat pe altii sa fure, luandu-si partea (sa stii ca te-au vazut multi la masa la Tica, cum iti luai partea de la diferiti padurari), a mituit persoane pentru voturi, a ocupat spatiul salii de sport pentru a-si deschide cabinet, etc. asta e Mistretu`, hotul care nu se mai satura. O sa vina si vremea ta si a primarului din Vascau. Ati distrus Vascaul.
Postat 03 Decembrie 2013, 11:56 de Climpos
Mistretu`
Bihorean, tu esti ori matiuta, ori un necunoscator. pe asta il intereseaza la 2 metri in fata de zona, semeni, drum si orice altceva decat ce ii apartine. asta e cel mai mare hotz de pe apele astea. a furat paduri intregi, a ajutat pe altii sa fure, luandu-si partea (sa stii ca te-au vazut multi la masa la Tica, cum iti luai partea de la diferiti padurari), a mituit persoane pentru voturi, a ocupat spatiul salii de sport pentru a-si deschide cabinet, etc. asta e Mistretu`, hotul care nu se mai satura. O sa vina si vremea ta si a primarului din Vascau. Ati distrus Vascaul.
Postat 03 Decembrie 2013, 11:54 de Climpos
asta vrea sa faca ceva
pe matiuta il mai intereseaza de semenii lui el nu a uitat de unde a plecat dupa ce a ajuns sus si are dreptate la drumul Oradea-Deva s-a lucrat numai in perioada guvernarii PDL, daca mai statea PDL 2 ani la guvernare drumul era gata,
Postat 03 Decembrie 2013, 11:40 de bihorean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON