URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2013, 08:51

Comuna Borş a inaugurat un centru pentru vârstnici, la Santăul Mare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Persoanele în etate din Bihor au, de-acum, un nou centru de îngrijire, deschis zilele trecute de Primăria Comunei Borş, în Santăul Mare. Adăpostul "Silver" are în prezent 54 de locuri, cu posibilitate de extindere pentru încă 20, şi este dotat la standardele unui hotel de trei stele, oferind, pe lângă mobilier de ultimă generaţie, şi încălzire proprie, pe gaz.

Căminul dispune de camere moderne de două paturi, spaţioase şi luminoase, existând posibilitatea circulării şi cu cărucioare. Cele 26 camere sunt dotate cu mobilier adecvat şi cu sistem centralizat de încălzire, iar fiecare cameră are baie proprie, tv, cablu tv, telefon, frigider şi mobilier nou.

Clădirea căminului se întinde pe două nivele şi mansardă, în acest sens fiind construit şi un lift, iar curtea şi împrejurimile au fost amenajate aşa încât să se bucure de ele atât rezidenţii cât şi vizitatorii.

Cei cazaţi aici au la dispoziţie şi o bucătărie modernă cu aparate electronice şi electrocasnice moderne, dar şi personal specializat. Se servesc 3 mese pe zi, mâncarea fiind asigurată din fondurile primăriei. În incinta centrului se găseşte o capelă de rugăciune care poate deservi fiecare religie, după necesităţi.

Având în vedere locul în care este amplasat, centrul pentru persoanele vârstnice oferă un ambient plăcut, iar împrejurimile - liniştea şi intimitatea pentru cei în nevoie.

Potrivit primarului Batori Geza, căminul proaspăt deschis adăposteşte deja două persoane. Pentru a putea fi acceptaţi în centru, fiecare vârstnic trebuie să plătească lunar 1.500 de lei, dar în rest nu sunt restricţii legate de naţionalitate sau sex.

Batori a mai precizat că adăpostul a fost predat Fundaţiei ProBorş, care aparţine comunei, fiind ridicat din fonduri europene. Lucrările au fost începute în anul 2010, fiind executate de SC Eurociv Oradea, în cadrul măsurii 3.2.2. Întreaga investiţie s-a ridicat la peste 6 milioane de lei, din care 10% a asigurat primăria Borş.

Viorel Orbai

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
nem tudom
Arata bine constructia,oricum nu are importanta ca daca intri si intrebi ceva ,doar atat afli,nem tudom,ca romaneste nu prea stiu astia sa vorbeasca.Oricum cred ca tot personalul este de etnie panoniana cu musteata si rosii in obrajii.Cand ii vad fata distinsului primar geza,imi aduc aminte cum il pomeneam cand vedeam prin statiile de autobuz anunturi doar in ungureste .efectiv a uitat ca traieste in ROMANIA.Un idiot si un betiv notoriu
Postat 13 Decembrie 2013, 18:08 de Roman din Santion
rusine primariei
Citi bani ati furat cu constructia aceasta !!!!!! Si mai aveti curaj sa cereti si bani de la oameni care este ajutorul dat de primarie?????? Acesta este un BUSSNIES nu este ajutor.VIOREL ORBAI FATI MESERIA NU FA DOAR PUBLICITATE afla citi bani sau furat cu aceasta constuctie ,stiu mai multe>>>>>>>>>>>
Postat 12 Decembrie 2013, 18:33 de eu
Re: Ax
Nu e pentru pensionarii vostri ci, asa cum spune Fuel mai jos, e pentru ai lor. Iar 75.000 Ft e mult doar pentru un cap de vita furajata, nicidecum pentru o baba care suge greu si zeama de pe bogracs.
Postat 12 Decembrie 2013, 15:42 de Link
Scump domnule scump
De lux 1500 lei/ lunar. frumos dar 90% din pensionari nostri au pensii mult mai mici
Postat 12 Decembrie 2013, 12:12 de Ax
Pacat ca nu e bilingv ...
Capela este reformata, personalul nu stie romaneste, iar minoritatea cazata aici se simte ca in 'strainatate' in Ungaria ... chiar si plata se poate face direct in forinti (echivalentul a 1.500 lei lunar), pentru ca se aduce totul prin firma de catering din Biharkerestes, ce apartine primarului Batori Geza, vicepresedintelui consiliului judetean Kiss Alexandru si senatorului Biro Rozalia. Sediul e de la Liedl pe dreapta ...
Postat 12 Decembrie 2013, 11:40 de Fuel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON