URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2018, 15:36

Coaliţia pentru Familie, înaintea mitingului din Piaţa Unirii: Nu suntem intoleranţi, nu suntem homofobi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeni de toate etniile şi confesiunile sunt aşteptaţi să dea curs, sâmbătă, invitaţiei Coaliţiei pentru Familie, care, pentru al treilea an consecutiv, organizează în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 14.30, o adunare publică în favoarea modificarea articolului 48 din Constituţie aşa încât definiţia căsătoriei să prevadă explicit că este uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

După miting, participanţii sunt îndemnaţi să participe şi la a şaptea ediţie a Marşului pentru Viaţă, până la Maternitate prin faţa Catedralei Ortodoxe din centrul Civic, rostul ambelor evenimente fiind explicat, cu o zi înaintea desfăşurării lor, de câţiva dintre susţinătorii CpF.

Să se ţină de cuvânt!

"Vor participa orădeni de toate etniile şi toate confesiunile, dar şi oameni din Ungaria, din Austria, din Italia. Ceea ce ne adună este credinţa în Dumnezeu, credinţa în mai bine, în viitorul copiilor noştri", a spus într-o conferinţă de presă susţinută vineri Daniel Burtic, profesor la Universitatea Emanuel. "Cerem autorităţilor care au mandat prin jurământ să-şi respecte jurământul. În perioada preelectorală din 2016, toate partidele mari au făcut protocoale scrise cu Coaliţia pentru Familie, prin care s-au angajat că vor duce la îndeplinire ceea ce oamenii au spus că vor", a adăugat Burtic, referindu-se la promisiunea organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei, susţinută prin 3 milioane de semnături.

În ce priveşte amânarea acestuia, deşi Camera Deputaţilor l-a aprobat prin vot încă din mai 2017, o altă susţinătoare a CpF, avocata Alina Bonchiş, a afirmat că speră ca situaţia să fie deblocată în Senat cât de curând, şi a subliniat că principiul doritei modificări a Constituţiei a fost considerat constituţional de către CCR, iar CEDO a constatat că este în concordanţă cu Carta Europeană a Drepturilor Omului.

Despre Marşul pentru Viaţă, organizat în Oradea pentru a şaptea oară consecutiv, Burtic a afirmat că are menirea de a transmite politicienilor că trebuie să creeze instrumente prin care să sprijine femeia "în criză de sarcină". Concret, reprezentanţii CpF văd acest sprijin prin acordarea unor indemnizaţii care să ajute femeia însărcinată la acoperirea nevoilor specifice, înfiinţarea unor centre de sprijin unde să beneficieze de consiliere psihologică, legalizarea posibilităţii de a încredinţa spre adopţie copilul imediat după naştere dacă nu îl poate creşte, aşa încât să fie redus numărul avorturilor, la care România este pe primul loc în Europa.

Susţinuţi şi de atei

"Nu sunt demersuri împotriva cuiva", a afirmat preotul ortodox Călin Popa despre scopurile CpF, în timp ce Burtic a evidenţiat că acestea sunt sprijinite nu doar de membri ai diverselor confesiuni creştine, ci şi de atei, agnostici şi iudei. "Nu suntem intoleranţi, nu suntem homofobi", a mai zis Burtic.

Anul trecut, CpF a reunit în Piaţa Unirii circa 6.000 de orădeni, între care numeroşi preoţi, călugăriţe şi pastori evaghelici.

La primul eveniment de acest gen în Oradea, în octombrie 2016, doi orădeni care aveau în mâini coli de format A4 pe care scria TOLERANŢĂ în culorile curcubeului (simbol al comunităţii LGBT), au fost amendaţi de Jandarmerie cu câte 500 lei, sancţiunile fiind ulterior anulate de Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
altă intrebare...
@scorțosul: Ești cumva neo ? Până una-alta nu am scris " prosteli " ! Am pus o întrebare !
Postat 25 Martie 2018, 12:39 de TDS
@pinonel
Nu am scris despre +lefegii" ci despre lefegii, nu am scris despe "miseii" ci despre misei... invata sa citesti. Nu ca nu mai fac greseli dar nu acum.
Postat 25 Martie 2018, 12:06 de scortosul
Ba exact asa sunteti!
Rai, prosti si intoleranti! Inchizitia a existat acum sute de ani, dar voi ati vrea-o reinviata!
Postat 24 Martie 2018, 17:16 de pinonel
!!!!
@scortosul: Iar ai dat-o în bară ! LEFEGIII / cu trei de i / MISEI / cu un singur i/ ! În rest perfect de acord !
Postat 24 Martie 2018, 14:17 de TDS
Lefegii miseii sunt exceptia nu normalitatea!
Faptul ca unii lefegii angajati ai BORului sunt misei asta nu spune nimic despre nevoia de normalitate! BORul ar trebui sa isi faca curat in curte! Este capabil?
Postat 24 Martie 2018, 13:49 de scortosul
Ce aiureli!
De la a iubi aproaple pana la accepta ,miselia e o cale lunga. Trebuie intai cine e aproapele! Nu toti miseii sunt aproapele meu!
Postat 24 Martie 2018, 13:47 de scortosul
@TDS
Inainte de a posta prosteli documenteaza-te! Altfel scrii prosteli! Cine scrie prosteli? .... raspunde tu!
Postat 24 Martie 2018, 13:45 de scortosul
Pomohaci simbolul normalității
Sunt pline episcopiile, bisericile și mănăstirile de homosexuali și pedofili. https://www.flux24.ro/lista-ierarhilor-bor-banuiti-ca-ar-fi-homosexuali-si-informatori-ai-fostei-securitati/
Postat 24 Martie 2018, 12:38 de ABP
Toleranta...
Toti capii mafiilor cultelor la masa, vorbesc de toleranta? Bai caposilor, stiti porunca aia cu iubeste-ti aproapele....? Pai aia nu respecta "constitutia" bisericii, nu? Adica instiga la marginalizare si excludere sociala? De aia noi ramanem in evul mediu și alții cresc si se dezvolta. Ca la noi nu angajam homosexuali, nici oameni cu freze rasta sau mohawk. Da ii angajaza altii si fac performante pt straini, nu pt noi. Scarba ma ia cand aud numa de sifonie, securistul sifonar.
Postat 24 Martie 2018, 08:24 de poiu
Foarte bine !
Este este un miting pt normalitate. In alta ordine de idei, se vede la comentarii si agresivitatea acestor minoritari. In democratie minoritatea se supune majpritatii. Asta ii deranjeaza si pe acesti nesimtiti care insulta si injura.
Postat 23 Martie 2018, 22:11 de Control_Room
cine s-a gasit
Daniel Burtic e cumva ăla de la... Leul? Cel care...știe el ce a vrut sa facă cu un teren! Cinstea pravalita pe pământ! Noroc ca am fost eu deștept!
Postat 23 Martie 2018, 21:59 de TDS
Prioritatea nr 1???
Dacă voi,....coaliția ptr familie & susținătorii, ...considerati ca dupa 28 de ani,EDUCAȚIA,SĂNĂTATEA,SI ...SUB-NIVELUL DE TRAI din România, nu a meritat si nu merita iesiri numeroase precum cea ptr a carui scop va intruniti mâine,nu e nevoie de nici o expertiză medicală. E limpede..........
Postat 23 Martie 2018, 21:39 de Nofan
Da, eu vreau!
Daca a nu fi iopcrit inseamna sa fiu homosexual atunci vreu sa fiu ipocrit! Daca a nu distruge, pangarii temelia educatiei, civilizatiei umane trebuie sa ma intorc in evul mediu atunci vreau sa ma intorc. Cat despre evolutionistii ei sa se pupe cu moimele lor evaluate!
Postat 23 Martie 2018, 20:01 de scortosul
Coaliția nulităților
Este marșul ipocriziei, prostiei, lipsei de educație rațională și științifică, îndobitocirii și îndoctrinării religioase. Marș înapoi în evul mediu, primate carpatine pupătoare de cadavre!
Postat 23 Martie 2018, 18:43 de ABP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON