URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2012, 18:32

Clinciuri între PDL-işti: Dorin Corcheş îl acuză pe Traian Abrudan că nu e bărbat politic!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat dacă Traian Abrudan, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), mai e în partid, având în vedere zvonurile că va dezerta la liberali, PDL-istul Dorin Corcheş a declarat, în conferinţa de presă de joi, că i-a reproşat public acestuia neimplicarea în campania electorală.

Fii bărbat!

"Din cunoştinţele mele, nu există o corespondenţă oficială cu partidul prin care să ne aducă la cunoştinţă faptul că a demisionat sau că nu ar mai face parte din Partidul Democrat Liberal. Dar în schimb, domnia sa, care şi-a asumat o poziţie de secretar general când au avut loc alegerile în interiorul partidului, a avut o atitudine ciudată pe perioada campaniei electorale. Nu a fost activ şi nu şi-a adus deloc aportul pentru PDL", a spus Corcheş.

PDL-istul nu s-a sfiit să recunoască public că el a muncit pentru partid în campanie, cu toate că şi atunci ocupa funcţia de director al Administraţiei de Îmbunătăţiri Funciare (din care spune că şi-a luat concediu fără salariu). "Indiferent că ne place sau nu, politizarea instituţiilor publice există. Eu am fost un director pus politic, că nu m-a născut mama director, ci am devenit cu susţinerea partidului. Dacă am fost foarte bucuros şi recunoscător partidului când m-a pus director, am rămas alături de partid şi când nu a mai fost la guvernare şi cred că era de datoria oricărui alt director să facă la fel. Când la alegerile interne îţi asumi o poziţie de conducere în interiorul partidului, fii bărbat şi fă-o până-n capăt", a spus Corcheş.

Şi ce dacă?

De cealaltă parte, contactat de BIHOREANUL, Traian Abrudan, nu crede că a greşit, mai ales că a renunţat la funcţia de secretar general încă de acum 2 ani, imediat după alegerile interne, fiindcă a optat pentru cea de director al APIA. "Eu nu am mai fost pe la partid de la începutul campaniei electorale. Nu ştiu ce zvonuri sunt în acest moment, dar nu am trecut la niciun alt partid. Mi-am dat demisia din funcţia de secretar general şi, de când sunt director, nu am mai avut nici o apariţie publică pentru că, fiind funcţionar public, nu am putut, dar eram membru de partid şi chiar îi ajutam (pe PDL-işti - n.r.). Eu sunt funcţionar public, el (Corcheş - n.r.) nu", a spus Abrudan, care susţine că le-ar fi spus şefilor de la partid că nu va activa în campania electorală, tocmai pentru că e funcţionar public şi că nu vrea să încalce legea.

În ce priveşte informaţiile despre faptul că ar dezerta, Abrudan le-a respins, dar pe un ton neconvingător. "Speculaţiile legate de plecarea mea sunt mai dedemult. Eu am fost coleg la Prefectură cu Ilie Bolojan, cu care ne-am înţeles foarte bine. În plus, suntem amândoi aleşdeni şi probabil de aici s-au născut zvonurile. Să nu uităm că eu am fost dintre cei care au crezut în alianţa DA şi şi în alianţa cu PSD-ul", a spus Abrudan.

"În acest moment sunt membru PDL. Şi deocamdată nu s-au purtat astfel de discuţii pe această temă. Îmi văd de treabă", a încheiat el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Speranta desarta.
Abrudane, doar PPDD-ul poate sa-ti ofere o solutie pe masura valorii tale! Traim vremuri cacacioase. Speram sa nu se scumpeasca hartia igienica.
Postat 15 Iulie 2012, 11:46 de Alesdan
O noua varianta de prostitutie politica.
Abrudane, daca nu tine nici cu PC-ul, incearca UDMR-ul, deoarece, actualmente alta varianta de a te compromite, definitiv si ireversibil, nu ai. Daca rezisti pana la toamna, vezi PPDD-ul este o solutie salvatoare pentru un om politic de talia ta si reprezinta valoarea unui inalt functionar public(fost).
Postat 15 Iulie 2012, 11:15 de Carp III
parazitism pe banul public, ce munca?
care in PDL munceste ? niciunul fura si fura din banul public, parazitism continuat
Postat 14 Iulie 2012, 13:27 de voi visati!!
Etalon
Ce-ar fi sa-l ia drept etalon al "barbatiei" politice pe Ilie Sarbu ?
Postat 14 Iulie 2012, 13:19 de gyorgy tozser
Funcţionar public limitat
Aaaaa !?! Abrudane !?! Te visezi <dorinel> ?
Postat 13 Iulie 2012, 21:26 de Carp III
S-a dat de gol fraierul de funcţionar public
Adică ce a ascuns colegul de scară (de bloc aşeşdan) cu primata de la primărie ... că PNL-ul nu-l primeşte şi nu-l ascultă nici pe gibon în această situaţie, iar PSD-ul din fosta alianţă DA se mai gândeşte dacă merită coabitarea. Pe de altă parte PC-ul care e frate cu PNL-ul ar vrea postul de la APIA pentru că ministrul e tot de-al lor, aşa că Abrudan mai are de făcut o singură mişcare, ca să reziste ca funcţionar public la instituţia pe care oricum nu o va mai conduce de la vârf ... doar că nu-i divulg varianta, că nu are caracter de bărbat tipul. Ce bărbat politic ? Ăsta nu e nici bărbat măcar (masculin adică).
Postat 13 Iulie 2012, 21:21 de Carp III
Cap Mare
esti penibil Traiane. ai ajuns un milog jalnic. vai de putza ta!
Postat 13 Iulie 2012, 21:11 de Dorel
Afara cu el
Abrudan e un papagal care in afara de faptul ca se prezinta pe la toate sindrofiile de pe la sate secondat de toapa aia de nevasta-sa, nu a facut nimic pentru partid. A stat tot timpul la cutie si a incercat sa ciuguleasca ce putea. Dati-l afara de la APIA si la munca cu el, mai ales ca nu prea e obisnuit cu munca, politrucu naibii.
Postat 13 Iulie 2012, 10:15 de Veronica ironica
AAA
Poate, daca tot vrem sa scriem " sa-si ia" , daca tot se vorbeste despre competente, adevarat elementare in cazul unora
Postat 12 Iulie 2012, 22:32 de AAA
demisia
Ete na! Incep sa se sfasie. Hai ca-i bine. Astazi doi. Prietena voastra si a lui Ghilea inca nu a plecat? Inca ranjeste perfid? Mai asteptam.....
Postat 12 Iulie 2012, 22:30 de oradean
dorine
dorine, tre sa recunosti ca ati pierdut o mana forte
Postat 12 Iulie 2012, 22:26 de dorinel
@adevarul
Perfect adevarat....si unde mai pui ca sint niste incompetenti profesional....
Postat 12 Iulie 2012, 22:05 de soso
Adevar despre mentinerea functiei la APIA
Dl. Abrudan a plecat la Bucuresti in aceasta sapatmaina in speranta de a reusi si a ramine director unde este. Isi mai doreste si intrarea in PSD pt asi mentine postul. Dar din pacate nu prea are intrare la Bucuresti asa ca poate sa-si i-a adio de la functie.
Postat 12 Iulie 2012, 21:43 de aaaaaaaaaaaaaaa
Se stiu ei care sunt !!!
Se stiu ei care sunt, cei care au vrut toate functiile si cum era unul care ridica capul il indepartau prin manevre meschine, ..acum provoaca clinciuri..desi acum sunt mari sefi.. hopa, ca nu-i asa usor, cand nu mai gandesc altii..
Postat 12 Iulie 2012, 21:07 de adevarul
ce cred ca a vrut sa spuna !!!
,,nu a fost activ şi nu şi-a adus deloc aportul....si din pacate s-a vazut !!!!!
Postat 12 Iulie 2012, 20:47 de geza
uuaauu
Domnul Corches ne arata ca poate fi ferm si acid....cand nu este cazul...poate trebuia sa aiba pareri si viziune ...inainte, cand era mare presedinte...
Postat 12 Iulie 2012, 20:40 de dorinel
hai ma...???!!!!
Dar caind suna pt. adunarea banilor la pd..., nu era functionar public? asta e unul pt care dna ar trebui sa se autosesizeze...poa' sa mearga si la domnul dracu, ca oricum toata lumea stie cam cate parale face...abia astept sa se scuipe si sa se dea-n gat unul pe altul.....
Postat 12 Iulie 2012, 19:55 de dodel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON