URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2013, 12:45

Case pentru medici! Bolojan vrea să atragă doctori în Oradea cu salarii mari şi vile construite de Impact în strada Făcliei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria şi firma Impact sunt pe punctul să cadă la pace după cinci ani de război. Consiliul Local va fi chemat să aprobe în şedinţa de luni perfectarea între cele două părţi a unei înţelegeri potrivit căreia Impact Developer se obligă, printre altele, să achite municipalităţii despăgubiri în valoare de 221.000 lei pentru terenul folosit de firmă pentru perioada de la expirarea în august 2008 a contractului de asociere până în august 2013, când părţile au căzut la înţelegere.

Pentru o parte din sumele datorate, dezvoltatorul imobiliar va oferi municipalităţii, în compensare, cinci vile construite în strada Făcliei.

"Cele cinci vile noi vor fi puse la dispoziţia medicilor pe care îi vom atrage în Oradea. Avem nevoie de specialişti în medicină. Am reuşit să punem la punct o infrastructură medicală, zic eu că bună, iar acum ne trebuie medici care să o folosească. Nu avem timp să formăm specialişti în plan local şi, oricum, un medic bun nu se poate forma decât lângă alt medic bun", a declarat edilul.

Primarul a apus că specialitatea medicilor care vor fi atraşi la Oradea va fi stabilită de conducerile spitalelor Judeţean şi Municipal, dar în principiu se caută oncologi şi specialişti în chirurgie.

"Pentru aceşti oameni va trebui să gândim oferte care să cuprindă un salariu atractiv şi o locuinţă decentă. N-o să vină nimeni în Oradea la un salariu de 700 euro dintr-un centru universitar, unde are deja o situaţie şi o clientelă, sau din străinătate unde are un sa,lariu de 3.000-4.000 euro", a spus edilul.

Primarul a spus că odată rezolvată problema locuinţelor, municipalitatea se va concentra pe creionarea pachetului salarial. După toate probabilităţile, specialiştii atraşi vor fi retribuiţi din surse extra-bugetare, prin intermediul unei fundaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Vai,vai...
Ce gluma buna..mai era unu Kiss,Sani electricianul ce facea tombole sa te inscrii la Luceafarul..Ba voua nu va e rusine de minciunile voastre?Care medici?Aia de sunt in Franta,Anglia, Germania?Bolojaaane se apropie clipa cind vom scapa de tine..chiar ca te comporti ca un bolovan...!Smecherie faci don primar cu vinzarea terenului mocca la Impact,de fapt asta e afacerea ta,nu ca faci case la medici...mare smecher esti Bolojane,dar oradenii te-au ghicit frate Bolo...!
Postat 08 Septembrie 2013, 08:54 de ion
solutie
@pinonel: da, e o solutie dar cu IMPACT-ul de gat!
Postat 08 Septembrie 2013, 00:13 de TDS
@hmmmmmmm
Nu te plange, ti-am dar solutia : streangul !
Postat 07 Septembrie 2013, 21:07 de pinonel
hmmmmmmm
@pinonel: intr-o privinta ai dreptate, da, am fost trup si suflet alaturi de PNL si de Ilie Bolojan! Sper sa raman in continuare dar acum, in acest moment, sunt profund dezamagit! L-as intreba si pe raspopit dar el e acum la Cluj(prin concurs, desigur).
Postat 07 Septembrie 2013, 18:41 de TDS
@tsd raspunde-ti singur !
De ce ne intrebi pe noi, intreaba-i pe PeNaLii de care esti atasat trup si suflet... intreaba-l pe raspopit, intreaba-ti primarul, pe nea ilie, ca esti pupincuristul lui e putin spus. Spanzura-te daca esti nemultumit de cei pe care i-aI VOTAT, asa nu vei mai gresi cu voie sau fara voie la urmatoarele alegeri !
Postat 07 Septembrie 2013, 14:09 de pinonel
Tell Me Why?
Ce se intampla(ce s-a intamplat)cu asa zisii proprietari din Cartierul EUROPA, angajati IMPACT, fosti angajati IMPACT, rude ale celor din IMPACT: 1. Carmen Daniela andulescu(fost director executiv\"; 2. Maria Porosnicu(mama primei); 3. Vlad Andrei Popp(fiul maharului Dan Ioan Popp); 4. Doina Stef; 5. Florin Rosca Filip(Millenium, firma capusa IMPACT); 6. Gabriela Sofronie(Aldea); 7. Gabriela Neda; 8. Daniel Toghina(si lista probabil poate continua). In cazul lor S-A RETRAS PLANGEREA PENALA(asa cum se vorbeste prin TARG)? DE CE? DE CE? DE CE?
Postat 07 Septembrie 2013, 09:49 de TDS
Tell Me Why?
In proiectul de HCL se vorbeste despre vanzarea catre IMPACT a unui teren de 867 mp, liber de constructii! De ce? Care este acel teren? Se face IMPACT-ul stapan si pe acesta? DE CE?
Postat 07 Septembrie 2013, 09:36 de TDS
sa facem sa fie bine ca sa nu fie rau
De fapt abia astept sa vad cum va arata Hotararea de Consiliu!(sper sa nu fie tinuta secreta cum a facut Filip cu Contractul de asociere in 2004!). Si sa vedem ce motive pot fi invocate pentru atacarea ei in contencios! desi, cum spuneam, la justitia din Romania(in general)si cea din Oradea(in particular), denumita si "Prietenii IMPACT-ului"(pentru ca prietenii stiu de ce!), slabe sperante de izbanda!
Postat 07 Septembrie 2013, 01:30 de TDS
Pacea de la Oradea
se confirma, iata, ceea ce Gazeta de Cluj si Gazeta de Bistrita au denumit "Pacea de la Oradea" si, despre care reprezentantii Primariei interpelati de subsemnatul au spus NU E ADEVARAT! Cum ramane cu penalitatile calculate de Camera de Conturi a judetului Bihor, in suma de 1.500.000 EURO, pe care IMPACT in mod normal le datoreaza municipalitatii. Stiu, raspunsul va fi: ne judecam(termen septembrie). Pe pariu ca Instanta va da o solutie favorabila IMPACT-ului? Doar justitia e independenta, ce dreaq!
Postat 07 Septembrie 2013, 01:07 de TDS
Mda
Felicitari primariei pentru acest proiect, e timpul sa avem un centru medical puternic!
Postat 06 Septembrie 2013, 21:08 de johny C.
danut, mereu acelasi !
Dane,din tot articolul lipseste ce era mai important : CAT COSTA CONCRET CELE CINCI VILE ? Ca primaria nu-i a lui nea ilie si nici a snapanilor din cl, ei trebuiau sa salte banii de la impact si daca voiau vile sa le ia de piata libera ! Sunt, garla..., nici naiba nu le cumpara. Primaria lansa o oferta publica, ,,dezvoltatorii" veneau cu ofertele in plic si era aleasa cea mai convenabila.
Postat 06 Septembrie 2013, 19:39 de DlGoe
le si merita
Bolojan mai nou se crede Ceausescu, imparte locuinte dupa bunul plac, celor mai nefavorizati, adica medicilor. Ori minte cu nerusinare(n-ar fi pt. prima data), ori n-a fost niciodata intr-un spital din Oradea. Cum sa spui ca avem o infrastructura medicala buna, cand esti trimis cu orice analiza la privat!?
Postat 06 Septembrie 2013, 15:21 de AB
alin
intradevar esti de la "ajutatoare" ....tu proasto....?vorbesti asa numa sa te afli
Postat 06 Septembrie 2013, 14:57 de a
MINCINOS
Nu cred nimic din minciunile lui Bolojan,ca aduce specialisti si ca va face centre de performanta!!!ESTE TOTUL O MINCIUNA ORDINARA,PROBABIL ARE DE REZOLVAT PE CATIVA DOCTORI CU CEVA POSTURI IN ORADEA!!
Postat 06 Septembrie 2013, 14:00 de AJUTATOAREA TILEAGD
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON