URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2013, 18:23

Bugetul Oradiei dezbătut... fără orădeni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi directori, doi consilieri locali, doi jurnalişti şi un viceprimar. Dezbaterea publică a bugetului Oradiei pe anul 2013 desfăşurată marţi de la ora 15 în sala "Traian Moşoiu" a Primăriei s-a ţinut fără public pentru că niciun orădean nu s-a arătat interesat să participe la discuţiile pe tema banilor oraşului.

Chiar dacă, în mod evident, ora aleasă pentru întâlnire a fost vădit nepotrivită, de vreme ce majoritatea orădenilor nu ieşiseră încă de la serviciu, viceprimarul Ovidiu Mureşan, a pus dezinteresul orădenilor faţă de tema supusă dezbaterii pe seama ploii şi frigului de peste zi. "Faptul că dezbaterea a fost anunţată pentru ora 15 nu cred că are nicio implicaţie. Probabil vremea rea şi ploaia de afară i-a determinat pe mulţi să rămână acasă", a declarat viceprimarul.

Edilul a motivat absenţa organizaţiilor neguvernamentale, care în anii precedenţi au reprezentat societatea civilă la dezbateri, prin faptul că acestea şi-au înaintat deja propunerile în scris. "Chiar dacă nu au venit ONG-urile, toate doleanţele lor au fost deja luate în considerare, iar în preziua dezbaterii bugetului în plen, vor fi discutate în şedinţele pe comisii", a spus Mureşan.

Investiţii de 63 milioane lei

În ceea ce priveşte bugetul pe anul în curs, municipalitatea mizează pe 971,6 milioane lei, cu 10,6 milioane lei mai mult decât anul trecut. Pentru prima dată de la izbucnirea crizei economice veniturile proprii ale oraşului vor depăşi pragul psihologic de 220 milioane lei, municipalitatea mizând pe 10 milioane lei în plus.

În 2013 municipalitatea va aloca pentru investiţii un buget de 63 milioane lei. "Am reuşit în ultima săptămână prin reaşezări repetate să câştigăm un plus de 7 milioane lei pentru investiţii prin economii făcute la cheltuielile de funcţionare", a spus Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.

Vrem autogări!

Viceprimarul a declarat cu această ocazie că municipalitatea a cerut bani Consiliului Judeţean pentru amenajarea unui număr de trei autogări în oraş, dar nu a primit deocamdată niciun răspun oficial. "Am cerut bani de la Consiliul Judeţean pentru construirea a trei autogări noi în Oradea. Chiar dacă se află pe raza municipiului Oradea, acestea deservesc călători care vin din judeţ, interesul este comun aşa că ne aşteptăm să ne finanţeze", a spus viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Cele trei autogări la care face referire viceprimarul ar putea fi construite în Bulevardul Decebal, lângă blocul ANL, în Bulevardul Ştefan cel Mare, imediat după gara centrală şi în strada Nufărului, lângă benzinăria Lukoil.

Buget Oradiei pe anul în curs va fi dezbătut de Consiliul Local pe 4 aprilie, în şedinţă extraordinară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Primaria si democratia, vaca si chilotii
Ce sa caute cetatenii la asa zise dezbateri din Primarie ???? Chiar credeti ca pe cineva din Primarie intereseaza parerile oradenilor ??Pe primar (nici macar nu a participat la dezbateri) nu-l intereseaza nici parerile oradenilor nici cele ale consilierilor, face ce vrea el. Am participat la o astfel de sedinta si primarul a dat bir cu fugitii inainte ca oradenii sa-si spuna punctul de vedere ceea ce demonstreaza ca-l doare la basca de parerile noastre.
Postat 27 Martie 2013, 09:25 de Contribuabil
zoom
Din pacate interesul va fi din ce in ce mai putin...numai asa alesii vor face ce trece prin cap!!! Pana cand asa dezinteres??? Nu e vorba de banii orasului??? Nu suntem cetatenii acestui oras??? Rusine!!!
Postat 27 Martie 2013, 07:22 de zoom
Buget de oraş european scăpătat
La aşa buget, aşa prezenţă. La câtă minte au cuvântătorii, atâta interes din partea contribuabililor.
Postat 26 Martie 2013, 19:06 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON