URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2012, 14:24

Bolojan, despre deszăpezire: Dacă RER nu se dotează, pierde jumătate din oraş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, primarul Ilie Bolojan a făcut mai multe referiri la modul în care RER Ecologic Service, operatorul licenţiat de salubritate, a gestionat problemele cauzate de căderile masive de zăpadă din oraş, din weekendul trecut. 

"În momentul de faţă, RER nu are capacitatea să intervină imediat atunci când sunt zăpezi de 30 de centimetri şi temperaturi de minus 15 grade Celsius", a spus Bolojan.

Edilul a arătat că, încheiat în ianuarie 2008, contractul de deszăpezire nu este foarte explicit şi prevede doar că operatorul trebuie să aibă 14 utilaje, nespecificându-se însă ce fel de utilaje şi ce capacitate trebuie să aibă.

Bolojan a adăugat că acest lucru nu a fost descoperit până acum deoarece iernile trecute au fost blânde, iar operatorul a făcut faţă fără probleme condiţiilor exterioare.

În plus, pe lângă faptul că au avut mult de lucru, şi utilajele companiei sunt vechi. "Duminică, după 48 de ore de lucru non stop, au început să le cadă maşinile", a spus Bolojan, punctând, ulterior, că acestea au fost vreo trei.

"Vom aborda lucrurile la modul următor: dacă RER se va dota până la un anumit termen pe care îl vom conveni împreună, îşi va păstra contractul, iar dacă nu, va pierde jumătate din oraş. S-ar putea să ne înţelegem cu ei, dar la fel de bine s-ar putea să avem un litigiu. Cert este că nu ne putem baza că şi în iernile următoare vom avea zăpadă de până în 10 centimetri şi temperaturi de minus 3 grade Celsius, la fel ca până acum", a afirmat Bolojan.

Edilul a dat de înţeles că RER Ecologic Service se poate aştepta şi la penalităţi la facturile de deszăpezire, pentru prestaţia din ultima săptămână.

Bolojan a mai punctat că o eventuală partajare a contractului de deszăpezire nu i-ar afecta pe orădeni. "Pe oameni îi interesează să poată circula, chiar dacă în condiţii de iarnă, să poată ieşi din parcare, şi nu modul în care se derulează contractul cu firmele de deszăpezire".

Şeful executivului local a mai afirmat că reprezentanţii municipalităţii, împreună cu cei ai RER, vor trebui să găsească împreună o soluţie "în care să avem o capacitate medie de intervenţie şi la nevoie să o putem suplimenta imediat".

Bolojan a declarat ulterior pentru BIHOREANUL că aceste probleme vor fi discutate abia după finalul iernii, pentru a nu crea blocaje în activitatea de deszăpezire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
ATENTIE!
Bolojan nu e pocait. el doar s-a folosit de pocaiti .
Postat 13 Februarie 2012, 13:34 de ORADEAN
NU VOTA BOLOJAN
NU VOTATI BOLOJAN [05.02.2012, 10:52] SE VEDE CLAR CE FEL DE DIRECTORI IMORALI A NUMIT POCAITUL BOLOJAN, FEMEI DESFRINATE, DIRECTOR CARTOFOR CARE FAC AFACERI IN INTERES PERSONAL SI NU AL OBSTEI.CUM SA ADMINISTREZE ASTIA CORECT BANII PUBLICI ? BOLOJAN STIE NUMAI SA PUNA TAXE SI IMPOZITE PE CAPUL ORADEANULUI PE CARE SA II FOLOSEASCA PENTRU INVESTITII FARA NICI UN ROST (DEAL cIUPERCA, DRUM RAPID VELENTA ONCEA) FARA A INVESTI IN TRECEREA INCALZIRII ORASULUI PE APA GEOTERMALA IEFTINA CARE AR ADUCE BENEFICII PENTRU TOT ORADEANUL,, SE STRADUIE SA DEA DE LUCRU CELOR DE LA SELINA DE UNDE IA COMISIONUL(PARANDARATUL) DE 10 %.. ASA CA ORADENI NU VA LASATI PACALITI SI NU IL VOTATI PE BOLOJAN CARE NU ACTIONEAZA IN INTERESUL VOSTRU CI AL SAU PERSONAL postat de: NU VOTATI BOLOJAN
Postat 13 Februarie 2012, 11:12 de NU VOTA BOLOJAN
cainii latra, bolojan tot primar ramane
Doamne, chiar ai blestemat Oradea cu atatia prosti? Or sunt platiti sa posteze? Parca vad ca-s doar vreo 2 cu identitati diferite. PDLul a semnat contractul cu RER, are clauze in faveoarea RERului nu a primariei, iernile au fost de obicei usoare in oradea, uitati-va ce e la buzau, va astetpati si acolo sa fie strazile curate? daca la -20\'C sarea nu-si mai face efectul, trece un utilaj pe strada iar in 10 minute sunt din nou 5 cm de zapada pe drum, 14 masini e prea putin pt oras in asa conditii, insa in alti 9 ani dc ai ierni usoare, nu poti obliga RER sa aiba 30 masini de dezapezire, fara sa ii platesti mai bine, asa ca trebuie sa aiba si capacitatea de a suplimenta la nevoie nr de utilaje. e iarna cum n-ati vazut demult, dar in PDL nu se vede decat ca sunteti in opozitie pe plan local. daca s-a luat mita, e olteanu vostru din slobozia care a adus orasul in starea asta, Bolojan sigur mai ia un mandat, si poate cu 80% de data asta, dupa sondajul PD. iar abordarea lui Bolojan in privinta RER e foarte buna, trebuie sa negocieze direct masuri auxiliare, altfel ar putea ajunge intr-un proces pe care sa-l piarda din cauza contractului prost!
Postat 11 Februarie 2012, 12:52 de unu
@boom
boom,te rog ia-l pe seful tau si mergeti la alesd amandoi si deszapeziti acolo...mizeriilor,vine o zapada la zece ani si atunci gasiti contracte paguboase,iesiti si deszapeziti cu limbile ca le folositi aiurea oricum
Postat 10 Februarie 2012, 21:56 de radu
abia acum a aflat si primarul de contractul semnat in ianuarie 2008?
chiar e adevarart asa ceva? vreti sa ma faceti sa inteleg ca 3 ani nu ati fost interesat de ceea ce avea primaria contractat in servicii? chiar asa de mare sa fie dezintereseul fata de cei pe care-i reprezentati? si daca stiati ca acest contract nu este in fovoarea orasului, de ce nu ati prezentat orasului un raport cu astfel de contracte, ca in caz ca nu le-ati putea modifica, sa nu fiti luat la raspundere de cetateni? inca odata dezinteresul fata de cei ce v-au votat si protejarea celor ce maninca impozitele si taxele noastre €€€ -
Postat 10 Februarie 2012, 12:17 de laczi
iarna pe ulita
ce facem cu zapada ,asteptam vara,cam asta am inteles,despre contractul cu luxten si rer ce mai e de zis,lipsa de experienta pt rer si pt primarie,bani se vor plati pt rer ,felicitari domnule primar
Postat 10 Februarie 2012, 10:55 de io din velenta
Stiti foarte bine!
Stiti foarte bine ca fostul primar Petru Filip a incheiat cu RER un contract foarte pagubos pentru primarie.Nu va faceti ca nu stiti!!!S-a scris mult despre subiectul acesta si despre faptul ca acest contract nu poate fi anulat.De asemenea neamtul care patroneaza firma(scria chiar in ziar!) duce afara o multime de bani pe care ii ia de la oradeni in schimbul unei prestatii jalnice. A trebuit sa intervina Bolojan acum cativa ani pt ca RER sa se mai doteze. Mergea pe principiul ca merge si asa.Si se vede cum merge...In prima noapte de ninsoare, un utilaj de deszapezire a ramas blocat pe Transilvaniei de bun ce era.Oricine va fi la primarie va fi legat de maini si de picioare cu acest contract mizer la fel ca cel cu Luxten.
Postat 10 Februarie 2012, 09:56 de Boom
USL-ULUI
Domnilor USL-ISTI , nu mai faceti prostioare, pastrati-va calmul si pastrati-l pe BOLOJAN impotriva vreunui nebun de tipul oricarui PD-L-ist si va promitem ca va lua din prima! Urasc PD-L-ul si decat un ipocrit si faraon de la acest partid, maI bine BOLOJAN, chiar cu greselile pe care le-a facut in mandat(mult, muuuult sub greselile portocaliilor)!
Postat 10 Februarie 2012, 09:05 de TDS
PD-ULUI
Domnilor PD-ISTI , scoateti un concurent ca lumea impotriva nebunului asta de la primarie si va promit ca luati din prima! Nu iubesc PD-ul dar decat ipocritul si faraonul asta de Bolojan, maI bine oricine altcineva!!!
Postat 10 Februarie 2012, 09:00 de ORADEANCA
PREMEDITARE
Bolojan a spus RER-ului sa nu intervina pana nu se opreste ninsoarea. Orice firma care face deszapeziri anunta inainte de a interveni, Directia Tehnica sau responsabilul de la Serviciul Drumuri din Primarie altfel risca sa nu fie platita pt interventie. ACUM Bolojan se foloseste de aceasta oportunitate sa dea jumate din contract la Selina. E posibil la cat e de diabolic si avar Domnul primar, sa fi premeditat aceasta miscare ptr. a scapa de RER si a mai primi niste bani de la nea Beni ca doar stim cu totiii......inclusiv Domnii procurori care tot strang pe probe.........
Postat 10 Februarie 2012, 08:55 de BIHOREL
recomandare
daca tot se vrea sa se imparta orasul pentru deszapezire as face o propunere:firma S E L I N A ca si asa vine campania si bani pentru lucrari nu prea sunt
Postat 10 Februarie 2012, 07:58 de chirila mirciulica
recomandare
daca tot se vrea sa se imparta orasul pentru deszapezire as face o propunere:firma S E L I N A ca si asa vine campania si bani pentru lucrari nu prea sune
Postat 10 Februarie 2012, 07:57 de chirila mirciulica
verificati-i
de ce nu ati verificat cele 14 utilaje ce fel de utilaje sunt cand ati dat contractul? dati contracte importante asa fara o minima verificare a celor spuse sau scrise? atunci sa platiti si dvs. dle bolojan pt nepasare sau indolenta...indiferent de rer daca erati primar serios scoateati pe strada isu sau armata sau pe cei de la drumuri cu lopeti si camioane sa adune mormanele de zapada de care nu se poate nici ACUM iesi din parcari, din curtile blocurilor sau intra pe stradute adiacente...rusine eu NU am sa va mai votez...
Postat 10 Februarie 2012, 07:26 de dana
yes
@ELENA: catch me if you can!
Postat 10 Februarie 2012, 00:28 de TDS
prostii...
Domnule primar, hai sa vorbim de ce ar fi trebuit sa faci in zilele acestea nu de ce crezi ca o sa faci in viitor! Nu si-au facut datoria? Executa-i! Daca nu o faci inseamna ca nu esti cu nimic mai bun decat ei, sunteti in aceasi barca! Sa-ti fie rusine perfidule!!!
Postat 09 Februarie 2012, 22:53 de Alinus Maximus
aa
BA ...DA MARE PROST ESTI MAI CORIOLAN!!!!
Postat 09 Februarie 2012, 19:32 de aa
de ce nu eu
cum eu bolovan s-a am concurenta in oradea noi penali am crezut ca o sa facem numai facturi de milioane de euro si no sa avem o iarna grea , tov ,bolo si tov ,popa cat au costat oradea dezapezirea facuta de oradeni nu de partidul hotilor penali cei care au vandut ungurilor tot ce au revendicat cu ajutorul SPIONULUI TARICEANU FARA A REVENDICA AVEREA LASATA DE GOJDU PARTIDUL PENAL NU POATE PARTICIPA LA ALEGERI FARA A DA UN RPSPUNS ORADENILOR CONDUSI IN ACEL TIMP DE BOLO CIORDEL POPA SUSTINUTI DE PSD MOSCOVA
Postat 09 Februarie 2012, 19:09 de mitica
PSD, TE ASTEPTAM !
Acum PSD ar trebui sa-si caute candidat si sa candideze la Primaria Oradea, Bolojan nu mai merita sa fie candidatul USL-ului .
Postat 09 Februarie 2012, 18:43 de Coriolan
@TDS
BA SA NU PRINDA.
Postat 09 Februarie 2012, 18:38 de ELENA
Dotare firma de inzapezire
Domnule primar, pe zi ce trece ma convingeti tot mai mult ca luati, spaga,bani, comisoane, cote, mita, etc. de la RER. Corect, este un contract care scurt pe doi spune ca este o firma - RER care trebuie sa deszapezeasca si - Primaria care sa plateasca, daca se respecta obiectul contractului. Pe dumneavoastra domnule primar ar trebui sa va doara in pix, daca astazi, RER-ul nu are utilaje de deszapezire (pentru ca nu dumneavoastra a-ti semnat contractul), poate sa deszapezeasca si cu mixerul sau uscatorul de par, daca face fata, dar RER-ul nu a facut fata, deci obiectul nu este, atunci canci plata, daca nu a-ti avea cota parte din contract a-ti putea sa nu platiti, dar asa, banii jos, sa traiasca prostimea. Eu cred ca sunteti pe mana cu RER-ul si ce promiteti ca veti face inpotriva lor este praf in ochi, mintiti ca intotdeauna, profitati din plin de ultimele luni ca primar. Pana la judecata de apoi, ar trebui sa va judece si sa va condamne orasul Oradea care acum pe langa zapada sta si in frig si fara apa calda. Sunteti plin de "succesuri".
Postat 09 Februarie 2012, 18:27 de petru
tzapa
ala din poze nici macar nu e un utilaj de dezapezire, simplu fapt ca are o lama in fata nu i confera acest drept,rezultatul este impingerea zapezii de pe sosele pe marginea acestora, punind in pericol circulatia peatonala;pe scurt, utilaj de dezapezire nu exista nici unul in Oradea??? pe deasupra, nu e obligatoriu ca sa fie un utilaj de dezapezire, ci doar accesoriile pt tractoare (la randul lor, tractoarele pot fi folosite tot anul); contractul cu RER atita timp cit nu are utilaje, este o TZAPA pt care ii multumim cu toti lui Bolojan, doar bine a zis, cit timp iarna e blinda si fara zapada mare, si RER isi face datoria
Postat 09 Februarie 2012, 18:05 de niel
Epimeteu
Dl.Bolojan joaca-n privinta asta rolul lui Epimeteu (fratele lui Prometeu).Epimeteu gandea muuult DUPA fapte,Prometeu gandea mult inainte de a actiona. Dupa ploaie pelerina; se-ncoarda domnul Primar.Managementul este considerat drept ARTA PREVIZIUNII (sau Stiinta previziunii).Henry Fayol sau Taylor s-ar cutremura de ras auzind tirada de stentor pe care o lanseaza edilul catre RER.Too late...Q.e.d.
Postat 09 Februarie 2012, 17:48 de gyorgy tozser
Urbana?
RER avea jumatate de oras si Bolojan a desfiintat concurenta. Nu era mai bine sa avem si Urbana la curatenie pe strazi?
Postat 09 Februarie 2012, 16:41 de oradean
doar jumatate ?
rer pierde jumatate din oras ... DAR TU PIERZI TOT ORASUL, BOLOJANE!
Postat 09 Februarie 2012, 15:53 de eu
BA DA
@sabau: Ba da, cu toate problemele rezolvate nesatisfacator in ultimele zile, tot mai prinde un mandat. numai sa candideze!
Postat 09 Februarie 2012, 14:46 de TDS
bolojan, nu mai apuci alt an la primarie!
spurcatii de la rer au impins zapada de pe drum pe trotuare si in spatele masinilor blocate peste tot! asta pt ca nu le pasa, nu pentru ca nu au utilaje! halal rezolvare a situatiei, vorbeste si bolojan sa se afle-n treaba! nu tre sa-si mai bata el capul sa gaseasca alti contractanti pt deszapezire, pt ca nu va mai fi cazul. la cate credite si datorii a facut, uite ca 10 masini noi de curatare pt iarna nu au pus la socoteala! macar erau ale primariei, din banii nostri! si asa se pling bugetarii ca n-au salarii, era momentul pt un bonus de w/e si lucrat noaptea!
Postat 09 Februarie 2012, 14:35 de sabau
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON