URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2014, 18:41

Bolojan "bătut" de aliaţi! Proiectul mutării Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate a fost respins de Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Ţării Crişurilor nu se va muta în Cetate. După luni de dezbateri şi frământări publice, scandalul privind relocarea instituţiei a luat sfârşit în urma votului de vineri a Consiliului Local. Proiectul primarului Ilie Bolojan a fost respins în şedinţă extraordinară cu concursul aliaţilor din PSD, care au făcut pentru prima dată opinie separată faţă de liberali pe un subiect de o asemenea importanţă.

Proiectul de hotărâre privind darea acordului de principiu în vederea măsurilor care se impun pentru alocarea unor spaţii Muzeului Ţării Crişurilor în Cetatea Oradea a obţinut doar 12 voturi "pentru", faţă de minimum de 18 voturi impuse de lege. În favoarea acestei iniţiative, s-au pronunţat consilierii PNL, susţinuţi de democrat liberalul Cristian Ile, în vreme ce un număr de 11 reprezentanţi ai UDMR şi PSD au preferat să se abţină de la vot. Trei consilieri locali - PSD-ista Debelka Boglarka şi PDL-iştii Cristian Puşcaş şi Adelina Coste - s-au pronunţat "împotrivă".

Paradoxal, după o săptămână de discuţii pe această temă, primarul Ilie Bolojan a reuşit să strângă chiar mai puţine voturi în favoarea propunerii sale decât la şedinţa ordinară de săptămâna trecută, când relocarea muzeului a fost respinsă la distanţă de un singur vot.

Consilierii locali nu s-au lăsat impresionaţi nici de afirmaţia edilului, care a susţinut că relocarea ar scuti municipalitatea de cheltuieli legate de achiziţia de exponate pentru viitorul muzeu al fortificaţiei, nici de declaraţia acestuia că hotărârea pe care o vor lua nu obligă la nimic, decizia finală aparţinând Consiliului Judeţean, proprietarul muzeului.

"Prin acest material nu mutăm Muzeul Ţării Crişurilor în Cetate, dar creem premisele ca plenul Consiliului Judeţean să o astfel de decizie", a spus Bolojan.

Afirmaţia edilului nu i-a impresionat nici măcar pe aliaţii din PSD. "Conştienţi de faptul că nu există voinţă politică din partea majorităţii din Consiliul Judeţean, pentru mutarea muzeului grupul local al PSD nu consideră oportună ideea mutării", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan. Viceprimarul a încheiat spunând că "reprezentanţii grupului PSD nu vor vota acest proiect de hotărâre".

Opoziţia social-democraţilor faţă de acest proiect era însă de aşteptat, în condiţiile în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang anunţase public cu o zi înainte că oamenii partidului nu vor vota strămutarea. Mang a argumentat că lucrările la clădirea fostei garnizoane în care ar urma să se mute muzeul ar putea fi terminate într-un an iar sumele pe care le implică sunt mult mai mici decât în orice altă variantă.

De altfel, social-democraţii susţin că primarul Ilie Bolojan nu a fost susţinut nici măcar de preşedintele său de filială, Cornel Popa. "Nimeni nu vrea mutarea muzeului în Cetate. Consiliul Judeţean nu a a trimis Primăriei nicio adresă în acest sens, preşedintele Cornel Popa nu a introdus un astfel de proiect pe ordinea de zi a şedinţei de lunea trecută ca să vedem măcar un gest de susţinere din partea lui, udemeriştii s-au declarat de la bun început împotrivă, aşa că nu mai avea nici un sens să lungim discuţiile pe tema aceasta", a explicat, neoficial, un pesedist.

Respingerea de către Consiliul Local a proiectului privind strămutarea muzeului în Cetate echivalează cu redeschiderea tuturor fronturilor de lucru din incinta fortificaţiei în condiţiile în care în ultimele luni firma Constructorul Sălard a temporizat ritmul pentru că nu era sigură de destinaţia finală a spaţiilor. Reabilitarea clădirilor din incinta Cetăţii va trebui finalizată cel târziu la sfârşitul anului viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
59 Comentarii
tradare
Domnule primar cu toata parerea de rau dar ai vrut aliati P.S.D-isti asta ai primit. Sper sa va fie invatatura de minte si pe plan local si la nivel national sa nu va mai aliati cu tradatorii astia comunisti
Postat 07 Aprilie 2014, 10:35 de coco
foarte bine
Ma bucur. Astept demisia Bolojanului. Ca si pe aceea a culturnicului Vulcu, ajuns director doar fiindca il sustine primarul. Cum apara rromul acesta cultura ?
Postat 06 Aprilie 2014, 14:32 de dan vulcan
Din 2016 incolo nu o sa mai auzim de niciunul ...
Mang, Popa, Kiss, Bolojan si altii ca ei ... istorie aproape uitata peste cativa ani ... toti sunt la fel de parca i-a fatat o singura mama de ciuma, doar ca au nume diferite, vorbesc aparent despre un lucru comun dar fiecare gandeste la ale lui ... ii doare in cot de muzee, biblioteci sau de altele, ca nici mintea nu-i ajuta si sunt cu capul numai la binele lor ... Sa ramana de la PSD, PNL, PDL, UDMR, PC, UNPR, PMP, PNTCD, PPDD si care or mai fi, numai si numai cati am botezat eu ... care am aflat cati dintre ei urmeaza sa ajunga pe banca de asteptare catre puscarie ... doi dintre ei sunt deja pe teava ...
Postat 05 Aprilie 2014, 22:01 de Strattera
:))))))
...mama cati postaci psd si pdl..........auzi feliciatri d-le mang hahahhaahah-ce a facut mai mang pentru Bihor-??????spuneti postacilor,ce a facut??? mang=plagiator=rebut politic=ministru pentru o zi:))))
Postat 05 Aprilie 2014, 19:26 de gogu.
Inepe declinul
Bolojane,asta este primul semnal de alarma pentru tine.Incet,incet cei apropiati (altminteri niste nulitati) apoi camarila ta (preluata de la Filip).... te vor da in primire. De la oradenii,de care nu-ti mai pasa si pe care nu-i mai reprezinti de mult ..........sa auzim de bine . Cine se intovaraseste cu porcii....... ajunge sa fie mancat de porci.
Postat 05 Aprilie 2014, 18:01 de xyz_q
Începe să funcţioneze logica în consiliul local !?!
Lună de lună şi şedinţă de şedinţă să piară lucrarea Dracului ascuns pe la Birtin şi apoi trimis la înaintare orădenilor !?!
Postat 05 Aprilie 2014, 16:30 de Carp III
asa
Cetatea trebuie sa fie un obiectiv separat de Muzeu...nu are logica sa comasam aceste obiective. Ce urma? sa mutam niste statui acolo?
Postat 05 Aprilie 2014, 16:25 de roni
bravo
Foarte bine PSD! Bravo d-le Mang...continuati in ritmul acesta!
Postat 05 Aprilie 2014, 16:24 de ninu
haha
Mang, singurul care stie ce vorbeste si a fost la fata locului....restul, doar interese
Postat 05 Aprilie 2014, 16:23 de gicu
corect
Nici vorba de tradare. Domnul mang a anuntat din timp sustinerea mutarii in garnizoana
Postat 05 Aprilie 2014, 16:22 de stefan
asa
felicitari domnule Mang, bine ca avem pe cine care gandeste limpede....
Postat 05 Aprilie 2014, 16:20 de florin
buun
De ce se incapataneaza domn primar? nu e logica mutarea in garnizoana? trebuie sa ne complicam mereu?
Postat 05 Aprilie 2014, 16:19 de Jan
bolo
Felicitari PSD pentru initiativa! aratai ca nu trebuie cheltuiti banii inutil. Sa facem ceva util cu banii care trebuia stricati pe mutarea muzeului in cetate
Postat 05 Aprilie 2014, 16:18 de bula
ce bataie?
Cum adica "batut de aliati"? se stia deja cum vor vota cei din PSD, de unde "tradare" din partea lor?
Postat 05 Aprilie 2014, 16:16 de gogu
buzunar
in sfarsit o decizie care nu presupune costuri aiurea.
Postat 05 Aprilie 2014, 16:15 de lali
decizia corecta
Felicitari PSD pentru luarea initiativei! Locul Muzeului e in Garnizoana!
Postat 05 Aprilie 2014, 16:14 de eugen
ok
Acum dacă aşa s-a hotărât aşa să rămâna, cetatea poate fi folosită în alte scopuri.
Postat 05 Aprilie 2014, 14:05 de Voicu
Felicitări
Felicitări celor care au votat împotrivă şi celor care s-au abţinut de la vot, în acest caz abţinerile se contabilizează la voturi împotrivă.
Postat 05 Aprilie 2014, 14:02 de Florin A
Cotet
Sperăm ca Bolojan să nu mai pună pe ordinea de zi această propunere sau să încerce să mute muzeul în ceva coteţ.
Postat 05 Aprilie 2014, 13:27 de Ionita
Felicitari celor de la PC.
Datorita unui singur om ,Oradea va avea muzeul prevazut si unicat, mii de multumiri lui Teofil Filimon.
Postat 05 Aprilie 2014, 13:21 de Camicaze
Muzeu
Bine că s-a răzgândit Nelu mang, altfel cine ştie ce muzeu aveam..
Postat 05 Aprilie 2014, 13:15 de olteanu
tot pt rau
E interesant ce te deranjeaza pe tine, nu ce am scris in comentariu, ci ora la care l-am postat...daca il postam inainte de ora 00:00 sau in dimineata asta era mai ok sau si atunci trebuia sa am alte activitati "culturale?!? Apropo...corect este A TREBUI nu A TREBUII...bineinteles orice legatura cu Rau NU este intamplatoare...
Postat 05 Aprilie 2014, 13:07 de ariana
pt. rau
Nu stiu de ce simti nevoia sa insulti?!? hmmm...
Postat 05 Aprilie 2014, 12:29 de ariana
Acu ce mai faci???
Ti- o luasi maimuta-n bot....unde mai pui ca trebuie platiti si cinsilierii pt extraordinara....doar nu dai de la ma-ta!!!!Ar trbui sa plateasca doar cei ce te-au votat....Incepi sa-o iei sistematic.....Asta-i de bine....
Postat 05 Aprilie 2014, 12:29 de scampi
Femeie disperata
La ora 00.13 a.m. o femeie ar trebuii sa fie avut deja o,,,,,m . Tu nu l-ai avut aseara si se pare ca de foarte multa vreme. Poate il vei avea cand o sa vizitezi Muzeul din Garnizoana. Bineinteles orice legatura cu ariana este intimplatoare.
Postat 05 Aprilie 2014, 11:26 de Rau
Felicitari Mang si PSD
Felicitari Dl. MANG si PSD Bihor. Tot asa. A venit momentul sa devina partidul mai vocal pe scena locala.
Postat 05 Aprilie 2014, 11:16 de nicu
Foarte bine
Pentru ce sa se mai facă investiții ?muzeul este muzeu iar cetatea cetate.asa sa rămână .spitalele au mai mare nevoie de investiții.
Postat 05 Aprilie 2014, 11:15 de Tania
bine dl Mang
Va felicit domnule Mang pentru luarea de atitudine. PSD nu poate fi un partid de caruta. Suntem la putere.
Postat 05 Aprilie 2014, 11:09 de cristi
Forta PSD
Forta PSD!!!!!!!!!! E momentul ca sa se respecte sustinerea nu ca si pana acum. Parca am fi fost fratele handicapat al aliantei.
Postat 05 Aprilie 2014, 11:01 de bogdan
Felicitari PSD Bihor
Felicitari PSD Bihor!!!! Felicitari dl. Mang!!!!!
Postat 05 Aprilie 2014, 10:58 de silviu
Noroc cu PC- ul.
Daca PC- ul nu se opunea acum o saptamana azi era dezbatuta marea realizare PNL- PSD de mutare a muzeului in cetate(Mang a copiat din nou) plagiat
Postat 05 Aprilie 2014, 10:39 de Vlad
Hahaha
Votam PSD!Rusine PNL!Respecte dle Mang!Numai un bolovan putea gindi sa mute muzeull in cetate!!!
Postat 05 Aprilie 2014, 10:18 de gheorghe@sandor
masura inteleapta
S-a facut dreptate. Masura inteleapta din partea tuturor consilierilor care nu au votat o mizerie. Toate orasele au muzee importante si impozante, doar noi nu.
Postat 05 Aprilie 2014, 09:46 de cristi
tradare?
Tradare? De unde si pana unde? In momentul in care anunti ca votezi impotriva sr numeste tradare? Nu mai ai dreptul sa votezi cum iti dicteaza constiinta sau cum iti spune sefuk de partid?
Postat 05 Aprilie 2014, 09:41 de eugen
asa da!!!
ESTI UN CRETIN !!!!!Fara nici o politete
Postat 05 Aprilie 2014, 09:26 de Re POLITICOS
Respect
Daca nu exista respect intre parti nu exista nimic. Dovada respectului a fost infatisata de catre Mang in comentariile prevestitoare ale votului de Vineri. Dovada de cel mai putin respect a venit din partea lui Bolojan, care prin cateii lui de la acest jurnal saptamanal a reusit sa isi arate adevarata fata. Daca aliatii au mers cu el pana acum au fost buni. Dupa aceasta chestiune nu mai sunt?
Postat 05 Aprilie 2014, 09:01 de Adrian
Felicitari PSD Bihor
Felicitari PSD Bihor pentru decizia luata. E bine ca nu s-a vitat mutarea Muzeului Tarii Crisurilor in Cetate. Doar asa putem avea mai multe atractii turistice in Oradea, pe care un turist strain sa le viIteze in mai mult de 2 ore.
Postat 05 Aprilie 2014, 08:57 de sebi
Bravo Dl. Mang
Vă feliciti Dl. Mang pentru atitudinea dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră. Oradea are nevoie de un muzeu de care să fim mândri ca și orădeni, bihoreni dar și ca români. Sigur voi merge să îl vizitez, ori de câte ori voi avea ocazia.
Postat 05 Aprilie 2014, 08:52 de Luciana
Onestitate
Atât voi comenta. Aliatul Mang măcar a fost onest și a transmis mesajul nevotării proiectului din timp. În rest nu mă interesează. A avut bunul simț să o facă. Dacă vroia să demonstreze ceva, le spunea la ai lui să nu voteze doar în ziua votului. Atunci i se putea imputa lipsa de caracter. Până acum are, sper că și în continuare va arăta prezență de spirirt și caracter în colaborarea cu restul decidenților.
Postat 05 Aprilie 2014, 08:49 de Laura
Hahaha
In sfirsit cei din CL vad timpenia propusa de don Primare!Urmeaza alte giratii,podulete si custi de gunoaie linga blocurile ..gri!
Postat 05 Aprilie 2014, 08:34 de Nea taticu
pt politicos
Nimeni nu te impiedica sa ramai tot restul vietii la terasa Oituz...fi linistit ca sunt destui oradeni care vor trece pe langa terasa si vor merge la Muzeu...faptul ca tu, dupa clasa a IV-a, n-ai mai evoluat, este problema ta, dar suntem destui care vom merge cu placere sa vizitam Muzeul si de o mie de ori daca avem chef...si cu siguranta ne vom duce copiii si dupa ce au terminat clasa a IV-a...ei, ca asa suntem unii, preferam sa dam copiilor nostri mai multa educatie si mai putin Oituz...spor la baut...
Postat 05 Aprilie 2014, 00:13 de ariana
Racul- broasca si o stiuca:)
Care pe care( nu am inteles rolul declaratiilor d- lui Mang) mutarea muzeului a fost sustinuta de catre consilierii PSD, doar un nehotarat a schimbat situatia saptamana trecuta, de ce nu au avut aceasi pozitie si data trecuta? Daca nu a votat Pc- ul cu Psd- ul, acum voteaza Psd cu Pc; va facut Bolojan sa nu mai stiti care- i stanga si care- i dreapta.
Postat 05 Aprilie 2014, 00:10 de Eugen
O-le!
Nu stiu cum e mai bine! Nu ma pronunt! Poate lui Bolojan i s-a facut o nedreptate! Dar MA BUCUR! Ca si-a luat-o! Sa simta si el ce au simtit altii in momentul in care au aflat despre o anumita TRANZACTIE! Nedreapta! Dar in opinia mea mai mult decat atat!
Postat 04 Aprilie 2014, 23:47 de TDS
@Adelina
La ce sa te astepti de la un imostor ca si mang-copy-paste ? Asta si corectitudine... vaca si chilotii.
Postat 04 Aprilie 2014, 23:35 de life
Draga Adelina
Cred ca numai tu il regreti pe Tarle, pentru ca daca nu era acest om, Muzeul era de mult mutat in Garnizoana si nu mai era nimic de discutat...Regretatul tau Tarle a facut mai mult rau pentru cultura judetului Bihor decat oricine altcineva...dovada ca a si disparut de pe scena politica...Aleluia!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 23:22 de ariana
Cand somnul ratiunii ....
E rau cand somnul ratiunii ,cauzat de lupta politica ,naste monstruozitati de genul acesta . Bolo pentru prima data ai avut dreptate si ai fost invins .Poate nu stii de la cine ti se trage . Coalitia din CJ a avut un pret . Asta a fost pretul .In PNL -Bihor de mult caruta este trasa de 2 boi unul o tage inainte si unul o trage inapoi . Acum boul care o trage inapoi a fost mai tare .Tot asa ca noi cetatenii o sa mergem la muzeu ca si pana acuma ,adica in clasa a IV cu doamna invatatoare . Si acum o sa mergrm dar mai intai ne oprim pe la terasa Oituz ,pana inchide muazeul si ziua urmatoare o luam de la capat tot asa ....
Postat 04 Aprilie 2014, 23:00 de POLITICOS
Rusine postacilor.
Mang nici macar nu stia cum arata cladirea unde trebuie sa fie muzeul ( cica a mers sa vada) dar de doi ani de cand este Vicepresedinte la Consiliul Judetean nu la interesat pina acum; vai de mama voastra am ajuns sa il regretam pe Tarle.
Postat 04 Aprilie 2014, 22:16 de Adelina
O apreciere merita consilierul de la Pc.
In urma cu o saptamana cei de la PSD au sustinut mutarea muzeului in cetate, daca si consilierul conservatorilor vota ,azi consilierii de la PSD se laudau alaturi de Bolojan cu mutarea muzeului. Acum daca un singur om sa opus si nu a trecut la vot toti trec de partea lui, interesant ar fi fost ca in sedinta de consiliu de azi sa voteze si Liberalii pentru mentinerea muzeului in cladirea fostei garnizoane.
Postat 04 Aprilie 2014, 21:59 de Iulia
bun simt
macar domnul mang a avut bunavointa de a spune ce gandeste. nu a implantat nici un cutit spate. a stat drept cand a spus ca nici nu se gandeste sa le spuna oamenilor sa voteze proiectul. in momentul in care esti anuntat, ori te repliezi, ori o lasi in colo de treaba pe altadata. crisul spala multe. se uita povestea, iar cand reaparea, macar avea sustinere. asa cum e acum se poate spune noapte buna
Postat 04 Aprilie 2014, 21:40 de pesedist
asta e
”Bătut de aliați”. Domnul Simai, când aliatul îți transmite de ieri că nu va vota cu tine, e clară treaba. Nici nu mai trebuia să fie pe ordinea de zi azi această mizerie. S-a văzut lipsa de diplomație a Bolovanului. În loc să îi întrebe pe aliați ce îi doare, a continuat cu a lui. Așa pățești.
Postat 04 Aprilie 2014, 21:38 de nelu
Nu avea niciun sens aceasta mutare
Nu avea niciun sens mutarea muzeului la Cetate atata timp cat a fost reconditionata Garnizoana special pentru a-l gazdui.Felicitari pentru decizia luata!
Postat 04 Aprilie 2014, 21:29 de Gabi
Ce legatura
Ce legatura are PC in toata chestia asta? S-a luat decizia corecta si tin sa ii felicit pe cei de la PSD pentru acest lucru.
Postat 04 Aprilie 2014, 21:27 de Crina
Felicitari domnule Mang
Felicitari domnule Mang pentru modul in care a-ti judecat lucrurile si ca a-ti luat decizia cea mai buna.
Postat 04 Aprilie 2014, 21:22 de Gina
Felicitari
Felicitari PSD pentru modul in care a votat!!!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 21:19 de Andrei
Ce tot....
Ce tot bateti atata campii cu PC....Forta PSD !!!!
Postat 04 Aprilie 2014, 21:18 de Cosmin
Mare mirare
A ajuns PSD- ul sa faca jocul PC- ului? Cum dracu sa te schimbi de la o saptamana la alta.
Postat 04 Aprilie 2014, 20:28 de Oradean
Bine
Bravo celor care au "luat" decizia corectă.
Postat 04 Aprilie 2014, 20:01 de Hazug
PC
Să nu uităm ca şi pc a avut o contribuţie substanţială în acest caz..
Postat 04 Aprilie 2014, 19:58 de Dorel
Titlu corect :)
Bolojan si PSD. Intorsi din drum de PC.
Postat 04 Aprilie 2014, 18:52 de Petru Filip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON