URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2012, 13:09

Bolojan bate şaua să priceapă Ţîrle: "E de neacceptat să te împăunezi cu munca altuia!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"M-a revoltat un filmuleţ pe care l-am văzut în această dimineaţă, şi în care domnul Radu Ţîrle s-a filmat în sala Teatrului - singur, e adevărat - şi spune că a preluat o clădire în care ploua şi că a modernizat Teatrul", a spus marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, candidat pentru un nou mandat din partea USL.

Bolojan a afirmat că lucrurile nu stau nici pe departe cum le-a prezentat Ţîrle, amintind că în 2009 Consiliul Judeţean a predat Primăriei clădirea Teatrului tocmai din cauza neputinţei de a coordona proiectul de renovare a interioarelor.

"Noi am preluat Teatrul în administrare, Primăria, bună-rea, cum este, cu un primar care nu zâmbeşte, faţă palidă... Am făcut proiectul, licitaţia, am coordonat lucrările, iar în mai 2011 Teatrul a fost inaugurat. E adevărat, eu nu am fost nici atunci pe scenă, care era plină de persoane dornice să fie filmate şi fotografiate", a spus Bolojan, adăugând, de asemenea, că Primăria şi-a plătit partea sa de contribuţie la finanţarea lucrărilor, în timp ce Consiliul Judeţean nu a făcut nici până acum acest lucru.

"Este de neacceptat să te împăunezi cu lucruri pentru care nu ai muncit!", a mai spus primarul, precizând că - spre deosebire de Ţîrle - care îşi trece în cont reuşite ce nu-i aparţin, el a recunoscut şi chiar a subliniat de fiecare dată când la obiective ale municipalităţii au avut un aport mare alţii, precum la finanţarea modernizării spitalelor fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, ori la finanţarea amenajării promenadei pe malurile Crişului fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely.

În ce îl priveşte pe Ţîrle şi contribuţia acestuia la renovarea Teatrului în interior (exteriorul fiind făcut până în 2009), Bolojan a spus că fostul preşedinte al CJ "a avut un singur merit", şi anume că "a ridicat mâna când s-a votat bugetul" şi s-a decis finanţarea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Mda....
Bravo d-le Bolojan pentru realizarile de pana acum si bafta la cele din viitor.Stim ca vei castiga, suntem langa tine!!! Hai USL
Postat 08 Iunie 2012, 15:05 de radu
.....
Tactica tipica pt un discipol basescian (Tirle). Dezinformare si incercare de a fura realizarile altora.
Postat 08 Iunie 2012, 09:43 de Mihai
diferente
tarle pocaitul portocaliu ar face bine sa termine cu minciunile. intr-o zi indiferent la ce dumnezeu te rogi tot te va bate domnule tarle!minciuna are picioare scurte.de ce nu dovedeste tarle ceea ce afirma el ca a facut?pentru ca nu are cum. este un mincinos, un habarnist, un impotent mintal ca toti cei de seama lui din pd.jos cu ciuma portocalie!jos cu minciunile si hotiile voastre!la puscarie cu asemenea oameni!
Postat 08 Iunie 2012, 00:43 de 201b
urat!
Domnule Bolojan nu mai dati vina pe altii pentru esecurile dv!!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 20:45 de Dani
Ce plagiat??!!!
asa ii romanaul stie sa dea numai cu noroi cand cineva face ceva!!! RUSINE BOLOJAN, RUSINE!!!!!!!! RADU TIRLE PENTRU CJ!!!!!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 20:41 de Ovidiu Carca
PDL
Bolojan sa nu se ia de Tirle!!!! sa isi vada de sensurile lui si atat!!!!! ne-am saturat de oameni incapabili!!! PDL LA PUTERE
Postat 06 Iunie 2012, 20:37 de IONEL
Hopa!
Uite ca dl Bolojan stie sa si comunice!...Anterior l-am criticat,nu o data,pentru ca-i scump la vorba.Acum insa,demasca fatarnicia d-lui Radu Tirle care-si sparge boltari in piept cu meritele altora.La fel ca plagiatul,impaunarea-i minciuna-mai ales cu pene vopsite.De fapt,dl.Tirle doar recidiveaza din acest punct de vedere,dandu-si arama pe fata.
Postat 06 Iunie 2012, 16:44 de gyorgy tozser
Raspuns pt. Jenant
Consiliul Judetean este beneficiar al proiectului de deseuri, dar MM asigura scrierea aplicatiei printro firma de consultanta, care a inceput acum 2 ani elaborarea proiectului.Experti pe deseuri nu se gasesc pe orice gard sau scoliti la\" Sorbonica\", precum pari a fi tu, dupa modul de exprimare din comentariu. Studiaza!!!
Postat 06 Iunie 2012, 14:47 de Popescu
Penibil
Rusine domnu' TIRLE, chiar cu atata nerusinare sa va faceti reclama. De 4 -5 ani de zile nu se reuseste finantarea cea mai grosolana adica 53.0000.0000 milioanae de euro pentru Sistemul de gestionare a deseurilor in jud. Bihor. Habar nu aveti de atragerea fondurilor europene si va laudati cu munca altora. Asa presedinte nu mai are ce cauta la fruntea judetului. Exista atatea parghii de a scrie un proiect, dar trebuie sa ai oameni competenti si cu habar de carte. Cu ce curaj puteti merge prin judet? Rusine, rusine, rusine
Postat 06 Iunie 2012, 11:05 de Jenant
Jos Bolo
Ne-am saturat de tine BoLO si de minciunile tale Jos cu tine!!!
Postat 06 Iunie 2012, 10:02 de mark
ha ha
Tot ce ai facut ai facut pe spatele lui Blaga si acuma iti pui postere in oras cate ai facut tu .... se face asa ???
Postat 06 Iunie 2012, 10:00 de luigi
buna asta jeane! :))
HILAR, nu se poate asa ceva si trebuie sa devina inacceptabil acest stil marsav de atac. Tirle s-a laudat doar cu meritele dansului care nu sunt putine, spre deosebire de descendentii sai. Tot asa Tirle, totul pentru BIHOR!! anti POPa
Postat 06 Iunie 2012, 01:02 de ivano
sgs
ce munca ma bolojane ..ai primit banii de la guvernu pdl nu te mai tot lauda ..VORBE VORBE!!!
Postat 06 Iunie 2012, 00:20 de tirle
Pentru toti
Baiatule....Consiliul Judetean a finantat toate lucrarile. Primaria Oradea doar a supravegheat lucrarile. Sa stie tot omul adevarul!
Postat 06 Iunie 2012, 00:11 de Cineva
BOLOJAN MINCINOSU
BOLOJAN MULTIFUNCTIONALUL A FACUT SI A CONSTRUIT TOT CE II IN ORASUL SI JUDETUL NOSTRU LUCRAND IN 2 SCHIMBURI, ZIUA FIIND PRIMAR IAR SEARA ARHITECT, CONSTRUCTOR, SALAHOR, MECANIC, GANDITOR, DONATOR, CONTROLOR, HINGHER SI MULTE ALTELE
Postat 05 Iunie 2012, 22:28 de ALEX
:)
Domnul Tirle nu stie cum sa isi scoata cojocul pe ultima suta de metrii.Stie ca,campania e spre final,stie ca inafara de "fratii" lui nimeni nu il mai vrea,stie ca nu are NIMIC concret ce sa arate cetateanului,stie ca o sa scoate un scor penibil,stie ca a dat-o in bara din punct de vedere politic si in consecinta,face ce fac si restul pdl-ului....fura proiecte,fura idei,fura fura si iar fura !
Postat 05 Iunie 2012, 22:23 de Rustyi
pam pam
Nu mi se pare corect ce face Tarle. Daca asta e campania lui electorala atunci nu cred ca va primi multe voturi...As fi vrut sa vad totusi cum Tarle statea si zugravea, restaura Teatrul (cum se lauda ca vai el a preluat o cladire in care ploua si a restaurat si modernizat Teatrul), dar cu totii stim ca Tarle prefera sa vorbeasca despre ceea ce fac altii decat ce face personal. Multi isi asuma realizarile orasului nostru din ultimul timp, si sincer nu ma mira, stiam ca asa va fi, doar e campanie electorala.Unora le place sa faca campanie murdara. Pana la urma ce conteaza sa ajungi sa te vezi in poze desi tu nici macar poate nu meritai sa apari in poze...sau chiar sa faci ceva? Hai Bolo!
Postat 05 Iunie 2012, 17:18 de popadriana
Tarle e penibil
Tarle e un mincinos notoriu, n-a facut absolut nimic pt judet, trebuia sa-i arate altii ce sa semneze. Habar n-are de nimic, e un penibil
Postat 05 Iunie 2012, 16:35 de Sora
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON