URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2012, 18:01

Bălcescu, un cartier care redesenează Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fie că ești la cumpărături zilnice sau la cinematograf, la locul de joacă al copiilor sau la o cafea, la un grătar sau la o plimbare în natură, vei fi întotdeauna la doi pași de casă - aceasta este promisiunea noii zone rezidenţiale de lifestyle a oraşului Oradea.

Aflată în imediata vecinătate a zonei de shopping formată din Oradea Shopping City (fostul Tiago), ERA Shopping Center, Bricostore, Carrefour, Obi, Baumax şi Real, dezvoltarea rezidenţială Bălcescu vine ca o urmare firească a urbanizării zonei. Spaţiul noului cartier se întinde pe o suprafaţă de 25 hectare şi este compus din peste 300 de locuri de case de aproximativ 500 mp fiecare, configurate conform unui masterplan specific realităţii urbane europene.

Astfel, accesul este gândit să fie realizat din mai multe direcţii, să te conducă în cel mai firesc şi eficient mod către locaţia aleasă de tine pentru construcţia viitorului cămin. Descurajând traficul de tranzit în cadrul cartierului, trafic cu care Oradea încă se confruntă în zona centrală, logistica deplasării în cadrul noii zone rezidenţiale Bălcescu este de tip arbore. Dacă ai fi o picătură de apă, ai ajunge în cel mai scurt timp de la rădăcină la frunzuliţa ta. Arterele sunt prevăzute a fi ample, iar inima zonei va bate în centrul unui parc verde de 2,5 hectare, la al cărui spaţiu dezvoltatorul contribuie gratuit.

Stilul de viaţă al viitorilor locuitori este îmbogăţit de facilităţile de ultimă oră ale zonei şi prin amploarea dezvoltării oportunităţilor de shopping şi recreere. Este vorba din nou de acces, însă de data aceasta la lifestyle-ul citadin occidental. Geografic vorbind, centrul cartierului se află la 7 minute de mers cu maşina până în zona zero a oraşului - Primăria - la o oră cu trafic de vârf. Astfel, toate celelalte utilităţi urbane sunt uşor accesibile. Fie că e vorba de grădiniţă, şcoală, cabinete medicale, service auto, de cumpărăturile zilnice sau cele de fashion şi folosinţă îndelungată, te afli în limita a 10 minute distanţă de oricare dintre ele. În plus, accesul facil la noua şosea de centură te lansează rapid către o destinaţie de weekend fără a mai trebui să traversezi oraşul.

Cartierul se găseşte în plin avânt imobiliar, utilităţile fiind introduse în această toamnă. În acest moment zona este pregatită pentru construcţii, prin existenţa curentului electric în dreptul fiecărei parcele, a apei menajere până în centrul de greutate al cartierului şi a căilor de acces pietruite. Totul este pregătit pentru oricine caută să îşi construiască o viaţă aerisită dar şi urbană, alături de prieteni, însă cu bucuria intimităţii calde a familiei.

Cartierul Bălcescu este proiectul rezidenţial de maturitate al dezvoltatorului imobiliar Adrian Mihuţ. Cu acest nou proiect, oportun oraşului şi zonei, omul de afaceri îşi pune amprenta pe dezvoltarea municipiului Oradea prin consolidarea rezidenţială a noii zone de lifestyle de pe Calea Aradului.

Principalul beneficiu al noului cartier este programarea din start a unui mod de viaţă aerist dar şi urban, proxim dar şi intim, conform unor principii ce au urbanizat modern suprafeţe întinse în Europa occidentală şi Statele Unite, făcând uitat disconfortul specific vieţii în blocurile agomerate. Toate acestea dau consistenţă sloganului campaniei de lansare a proiectului, "Vino să locuieşti între prieteni!".

Cartierul Bălcescu îşi propune să răspundă organizat, pe măsura exigenţelor secolului 21, nevoii de locare a celor care iau în considerare achiziţia unui lot de casă şi doresc să înceapă şi construcţia în viitorul apropiat. El este un răspuns calitativ superior celorlalte zone de extindere ale oraşului, care oferă terenuri de casă la preţuri similare, însă unde accesul şi utilităţile generează costuri ascunse pe care mulţi nu le au în vedere în faza iniţială, neajunsuri care vor greva masiv în viitor dezvoltarea şi valoarea imobilului construit.

Nivelul de înălţime al construcţiilor este limitat la parter, etaj şi mansardă, unificând şi pe verticală standardul rezidenţial al zonei. Parcelele Cartierului Bălcescu se constituie, aşadar, într-o achizitie a cărei valoare va creşte odată cu vizibila dezvoltare a acestei părţi a oraşului şi care va consolida valoarea totală a proprietăţii (teren şi casa). Altfel spus, o investiţie de succes, între prieteni!

Tel. 0259.416.218, 0732.733.623
E-mail: vino@cartierulbalcescu.ro
www.cartierulbalcescu.ro

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Dar Wizz-ul are statie in cartier ... sau toate ...
un mare balon de * ... ca si cei care au scris reclama aici ... ce si cum ... manjiti ... canalizare, parc poate botanic ? , prostii sa va ia parcelele meltenilor si tot la fel ca si la varu cu selina ... pamantul sa va ia pe toti de hoti, jegosilor ... zgomot de turbine placute ...
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:00 de vapisinfreza ...
....
incepe don pedro sa valorifice terenurile pe care si le-a tras cand era primar? foarte tare!
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:45 de unu
Aeroport
Va fi placut sa ai in vecinatate aeroportul. Mai ales cand se mai dezvolta.
Postat 04 Ianuarie 2012, 12:33 de Niciodata
ce uita dezvoltatorii...
dezvoltatorii uită un lucru esenţial: potenţialii clienţi(case, apartamente sau terenuri)au evoluat enorm faţă de 2004-2007(hai 2008)! e drept, o evoluţie forţată de criză! nimeni nu mai pune botul la orice! toţi se informează bine, bine, de tot înainte de a face un pas care, chiar şi aşa, poate deveni fatal!
Postat 04 Ianuarie 2012, 11:25 de TDS
Proiectul matur Filipescu
Sper ca eBihoreanul a luat bani buni pt porcaria asta! Macar atat....
Postat 04 Ianuarie 2012, 10:23 de daisycutter
Proiectul matur Filipescu
"Cartierul Bălcescu este proiectul rezidenţial de maturitate al dezvoltatorului imobiliar Adrian Mihuţ. Cu acest nou proiect, oportun oraşului şi zonei, omul de afaceri îşi pune amprenta pe dezvoltarea municipiului Oradea".................No, atata sforaiala n-am vazut de muuult! Proiect de maturitate :)))) Sa-nteleg ca pana mai ieri baiatul avea acnee si acum s-a vindecat?? E matur...Mare pocinog o sa iasa.......... pseudoproiectul Filipescu
Postat 04 Ianuarie 2012, 10:22 de daisycutter
da
E penibil cum inainte de campanie apare si super proiectul acesta. Este doar o sursa de venit pentru pdl si Filip. Mihut este un simpatic dar cine il cunoaste stie ca este doar o marioneta si nu un antreprenor de succes, cum da impresia. Bravo Mihut Spor la Pescuit!
Postat 04 Ianuarie 2012, 10:19 de adina
degeaba
fara asfalt macar nu o sa vanda nici o parcela,s-au schimbat vremurile,nu mai vrea lumea sa mearga acasa in mocirla.ce sa mai zic,nici canalizare nu cred ca ieste,da parc!????
Postat 04 Ianuarie 2012, 08:25 de ionut
Intre prieteni
Vino sa locuiesti intre prieteni - FILIP - MIHUT - asa popor iesiti la cumparat parcele - sa aiba jegosii bani sa isi ia GIPANE si LANTURI - LA CUMPARAT BAIETI
Postat 04 Ianuarie 2012, 00:35 de Intre Prieteni
evidenta
@hu: era evident ca asa ceva este! daca nu ma insel in urma cu niste ani am citit chiar in paginile bihoreanului despre afacerile lui mihut sub umbrela protectoare a lui filip, asa ca era culmea ca acum s-o fi dat la intors. deci legatura mihut-filip de-acolo o stiu, cealalta despre care am pomenit e de notorietate(bine, mai sunt si alti "sfinti" implicati)
Postat 03 Ianuarie 2012, 23:56 de TDS
hu
minimul necesar din partea voastra era sa STIPULATI DIN START CA ESTE VORBA DE UN ADVERTORIAL, ADICA RECLAMA!!!.nu sa aruncati la sfarsit vreo doua linkuri.
Postat 03 Ianuarie 2012, 23:51 de hu
?
cred ca este vorba despre inca un mare fas! ca_cartierul europa! ce imi este impact, ce imi este mihut!(ca o ciudatenie si un dezvoltator, si celalalt din apropierea lui don pedro!)
Postat 03 Ianuarie 2012, 23:19 de TDS
canalizare
da canalizarea, unde-i canalizarea?
Postat 03 Ianuarie 2012, 22:44 de canalizare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON