URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2016, 18:33

Arestare "în reluare": Rectorul Bungău, fosta decăniţă Chipea şi soţii Dindelegan află abia vineri dacă vor fi arestaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesul de la Tribunalul Bihor privind arestarea preventivă cerută de DNA pentru rectorul Constantin Bungău, fosta decăniţă Floare Chipea şi soţii Camelia şi Marin Dindelegan s-a terminat joi, la ora 18, după un total de 17 ore de audieri. Şi tot fără un verdict...

Durata audierilor a fost una neobişnuit de mare pentru un proces cu doar patru inculpaţi dar, susţin avocaţii acestora, nu pentru că ar fi fost sincope, ci pentru că ar fi existat multe aspecte de lămurit.

"Pronunţarea a fost programată pentru vineri, la ora 16. Până atunci, nu vom face declaraţii", a declarat Bogdan Bodea, avocatul rectorului Constantin Bungău. Acesta este acuzat că ar fi primit două perechi de butoni de aur, o cravată, un parfum bărbătesc şi o icoană argintată de la soţii Dindelegan, pentru ca psihologul Camelia Dindelegan să promoveze ca profesor universitar.

Până când judecătoarea Crina Muntean va pronunţa sentinţa, toţi cei patru inculpaţi rămân în libertate, întrucât mandatele de reţinere au expirat încă din noaptea precedentă. Situaţia neobişnuită - căci de obicei asemenea situaţii se judecă cu mai multă rapiditate - face ca însăşi rostul măsurii preventive a arestului să fie, dacă nu golit, măcar "subţiat" de conţinut.

Asemenea măsuri se iau în ideea preîntâmpinării distrugerii unor probe, punerii de acord între inculpaţi cu privire la faptele supuse anchetei, respectiv a temerii opiniei publice că punerea în libertate a celor cercetaţi ar constitui un pericol social.

"Au fost proceduri lungi, întinse pe aproape trei zile de audieri succesive la DNA şi Tribunalul bihor. Atât clienta mea, Floare Chipea, cât şi ceilalţi inculpaţi, au dat declaraţii detaliate în care au combătut categoric acuzaţiile care li se aduc. De exemplu, legat de primirea unor bijuterii cu ocazia zilei de naştere a clientei mele, vă pot spune că după câteva zile aceasta a făcut un cadou similar Cameliei Dindelegan. Practic, nu există nicio probă că acele bunuri au legătură cu examenul organizat", a declarat Răzvan Doseanu, avocatul fostei decăniţe Floare Chipea, acuzată de DNA că ar fi luat şpagă în bijuterii şi lucrări de construcţie, tot pentru ca psihologul să devină profesor.

Doseanu mai susţine că o dovadă că întreg concursul de promovare al Cameliei Dindelegan s-ar fi organizat legal este faptul că procurorii DNA nu au reţinut nicio infracţiune de abuz de serviciu în legătură cu el. Avocatul a mai adăugat şi că în acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi faţă de membrii comisiei de concurs, patru profesori universitari, tot pentru luare de mită, însă faţă de aceştia procurorii nu au luat nicio măsură preventivă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
.
Doamna Dindelegan a indeplinit toate criteriile pentru a avansa pe postul de profesor universitar!! Daca spuneti ca este un cadru didactic nepregatit, cum explicati faptul ca toti studentii doresc sa faca practica la spital si toate temele de licenta propuse de dansa s-au luat in doar cateva ore?!
Postat 26 Iunie 2016, 21:39 de Student
NU INTELEG
Stiu ca in invatamantul de masa poate candida oricine pe un post scos la concursul de titularizare. Daca acest acest post a fost scos la concurs, de ce nu au candidat si altii? Inseamna ca nu a mai dorit nimeni acest post? Sau nu au fost lasati sa isi depuna dosarul? Ceea ce nu pot sa cred. Sau nu aveau pregatirea necesara si acuma mor de invidie (precum coate_goale). Daca ar fi fost doi sau trei candidati mai ziceam si eu, dar asa?????????? Unde va e caracterul daca sunteti UNIVERSITARI??? Va e frica de un concurs? Sau sunteti ca in acel banc in care unul asteapta sa castige la loterie dar nu si-a luat bilet. RUSINE
Postat 26 Iunie 2016, 19:24 de simpluprivitor
pt Coate-goale
Esti asa de invidioasa incat ma faci sa cred ca esti una dintre persoanele care are probleme doar cu "capra vecinului". Oare d/ta esti cea mai corecta persoana in masura sa judeci pe altii? Cine te-a pun judecator peste ei. Imi amintesc ca atunci cand a nascut d/na Dindelegan eram studenta si ma bucuram ca ea va lipsi si vor veni colegi de-ai dansei care doar fusareau materia cumparai un curs doua si scapai............, dar nu a fost asa imediat dupa botez a venit la serviciu si ne tinea toate cursurile asa cum le aveam in orar. Atunci nu m/am bucurat, dar acum ii MULTUMESC pentru ca mi-au deschis un drum in viata. Nu va fie frica "cine sapa groapa altuia cade in ea" Dumnezeu e drept. Doamna Dindelegan, fostii d/voastra studentii va sustin si se gandesc cu drag la d/voastra. Va doresc liniste si pace, iar celor rai intoarcere. P.S. Alegeti/va cu grija prietenii!!!!!!!!!!!
Postat 26 Iunie 2016, 19:13 de simpluprivitor
@
17 ore de audieri?! Pentru ce? Acești oameni reprezintă un pericol social? Nicăieri nu s-a mai auzit așa ceva! Să legi două doamne respectabile cu o pereche de cătușe? Bineînțeles, trăim într-o țară în care ceea ce este considerat anormal, este tratat ca pe ceva normal, iar senzaționalul ne atrage atenția, ne face plăcere să urmărim când numele unor cadre didactice sau preoți sunt mediatizate în mass media în astfel de cazuri. De când un cadou dăruit cu ocazia zilei de naștere reprezintă mită? Doamna Dindelegan este un cadru didactic bine pregătit, implicat, devotat carierei sale, iar pentru toate acestea îi sunt aduse astfel de acuze. Invidia celorlați este mare, așa că trebuie găsit un nod în papură. Josnic. Ce bine ar fi dacă fiecare și-ar vedea de propriile treburi. Însă satisfacția e mai mare când opoziția are de suferit.
Postat 24 Iunie 2016, 14:50 de Hope
@foxitza si mbihorean
mi-ati ridicat mingea la fileu! ma intrebam acum...asa...dintr-o data...oare pe Lavinia Rat tot doamna Dindelegan a format-o? As fi curios sa aflu detaliul acesta. Voi nu? Legat de justitie, ea e dreapta, intotdeauna, mai ales cea divina. Prin insasi actiunea de pe pana acum a procurorilor ne arata ca e dreapta si cauta adevarul. Inca ceva...nu mai sariti in apararea lui Dindelegan, ca tot 50 euro va ia chirie in cabinetul ei, desi sunteti la inceput si nu aveti clienti suficienti sa castigati banii acestia, pe cand ea isi aduce toti clientii din spital in propriul cabinet! Noi sa fim sanatosi!
Postat 24 Iunie 2016, 11:57 de coate_goale
@ COATE_GOALE
Sunteti foarte vehement,vorbiti ca si cum ati avea date certe si dovezi clare, sa lasam instanta sa hotarasca, sau si justitia e nedreaota etc etc ?!
Postat 24 Iunie 2016, 10:35 de foxitza
exagerat
Doar invidia si psihopatia ne poate face sa jubilam in cazuri de genul acesta.
Postat 24 Iunie 2016, 10:35 de maryjane
@anaaa
este incredibil cum intorci situatia si cum incerci sa manipulezi. Sa stii ca sunt multi oameni care se zbat si se lupta zi de zi pentru existenta si cariera lor. O poarte din acesti oameni nu ajunge sa isi indeplineasca unele obiective profesionale tocmai din cauza oamenilor de tipul Dindelegan , el si ea sau Chipea sr. Chipea Jr., ginerele, etc. Acesti oameni au creat retele subterane de influenta care misca lucrurile numai in favoarea lor, indiferent pe cine calca in picioare, iar in ceea ce priveste usurinta cu care poti pierde tot...asa e...poti pierde intr-o clipa orice, oricat ai luptat si ai muncit pentru acel ceva, insa atunci cand constructia e asezata pe nisip, ca nisipul va deveni, la un moment dat. Cat despre preoti si preotese...nu-i ataca lumea doar pt. ceea ce sunt ci mai ales pentru ceea ce fac. Sa nu confundam! Stiu ca iti doresti sa duci discutia intr-acolo si sa faci din ei niste victime. O ultima intrebare...daca doamna din discutie este competenta, bine pregatita, etc., de ce era nevoie de interventia si influenta pe care a cumparat-o sa ajunga profesor universitar?
Postat 24 Iunie 2016, 10:00 de coate_goale
parere
Este incredibil ceea ce se intampla in ziua de azi. Te lupti, te zbati o viata intreaga pentru a-ti forma o cariera, doresti sa avansezi, indeplinesti toate criteriile pentru acea avansare si te terezesti ca intr-o clipa se naruie totul. Este foarte usor sa aratam cu degetul si sa denigram o persoana si este cu atat mai senzational pentru unii cand este vorba de o preoteasa sau de un preot.
Postat 24 Iunie 2016, 09:39 de anaaa
@adevarat
Nu cred ca aceste postari o pot ajuta intr-un anume fel pe D-na Dindelegan la fel cum nici comentariile negative nu o pot descrie cu adevarat. Nu trebuie sa fii neaparat "apropiat" de cineva ca sa spui o apreciere despre acea persoana....poti pur si simplu sa o apreciezi sau nu pt ceea ce este.....
Postat 24 Iunie 2016, 09:29 de mbihorean
pareri
E in natura omului sa isi dea cu parerea si sa traga concluzii pripite...Nu este o condamnare, sunt doar supozitii. Da, am avut-o ca si profesoara pe doamna Dindelegan, si este un cadru didactic pregatit si competent, daca nu ar fi fost asa, nu cred ca se asociau alte personalitati in domeniul psihologiei cu dansa ( gen Daniel David , sau acum o sa spuneti ca si dinsul e corupt). Referitor la comentariu precedent...fiecare avem dreptul la o parere, si tind sa cred ca e o parere informata...din cate stiu, momentan nu este o condamnare definitiva...asa ca ar fi mai bine sa nu hazardam in declaratii si in denigrari fara a avea argumente solide
Postat 24 Iunie 2016, 09:09 de foxitza
oare e nevoie sa deschidem cutia cu amintiri?
e nevoie sa spunem ca doamna Dindelegan a avut o perioada in care nu stia exact ce e "S. Korsakov" si cand dicta la cursuri zicea "S. Korsakov afirma...", ca si cum ar fi fost un autor. Pt. cei nefamiliarizati S. Korsakov este sindromul Korsakov. Sau e nevoie sa spunem ca intr-o mare perioada a carierei sale dicta prosteste de pe niste foi si studentii trebuiau sa scrie cuvant cu cuvant, in conditiile in care ea de fapt tinea seminariile unui curs si nu cursul in sine? Nu era capabila sa poarte o discutie pe marginea a ceea ce dictase.E nevoie sa spunem ca atunci cand eram studenti isi facea lucrarile pe spatele nostru, care trebuia sa aplicam sute de chetionare bolnavilor internati la psihiatrie si aflati sub medicatie? Lucram 10 ore sa aplicam un CPI pt ca bolnavul adormea dupa 10-15 intrebari. De ce nu si-a aplicat chestionarele singura, doamna, ca acolo era angajata? Apoi, dupa predarea protocoalelor i-am cerut sa ne dea si noua interpretarea testelor...a zis ca nici vorba. Intreb: ce a invatat studentul din acele testari? A ramas cu munca si efortul si doamna Dindelegan cu articolele si cariera fulminanta.
Postat 24 Iunie 2016, 09:01 de coate_goale
@mbihorean
Cu siguranta esti vreun(vreo)apropiat(a)de Dindelegan Camelia, dar sa stii ca nu impresionezi cu absolut nimic.Numai cine nu o cunoaste pe aceasta preoteasa-profesoara te poate crede.Iti recomand sa o ajuti in alt mod, daca poti, si nicidecum prin postari de acest gen.
Postat 24 Iunie 2016, 08:31 de adevarat
doar aruncam cu vorbe de multe ori in necunostinta de cauza
Este foarte interesant faptul ca sunt unii care fac tot felul de afirmatii legate de aranjamente cu privire la cariera d-nei Dindelegan insa in nici un comentariu nu am vazut niste argumente solide in acest sens. Prin urmare cred ca ar trebui sa ne documentam inainte de a ponegri imaginea si statutul atat personal cat si profesional al unei persoane indiferent cine ar fi aceasta. Sa nu uitam ca lla o simpla cautare pe google, de ex. numele d-nei Dindelegan este asociat si cu personalitati marcante din domeniul psihologiei romanesti si cu numeroase articole recunoscute la nivel international. Doresc sa punctez si faptul ca are o vechime considerabila ca si supervizor in psihologie clinica si constat cu stupoare ca multi dintre cei care au fost supervizati si care au invatat sa isi exercite cu succes profesia si datorita dansei nu au curajul sa-i recunoasca meritele intr-un asemenea moment. Din dorinta de obiectivitate inchei prin a va spune cu parere de rau ca ceea ce ati citit si vazut in ultimele trei zile prin ziare referitor la acest caz este tratamentul care i se aplica unui profesor abilitat si in momtul de fata singurul care ne-ar fi putut ajuta si sprijini sa avem o scoala doctorala in psihologie.....dar de ce sa evoluam si noi.....mai bine sa comentam aiurea si fara argumente articole prin ziare....
Postat 24 Iunie 2016, 01:18 de mbihorean
?
Totuși, pe cei de la minister care au validat concursul cine și când îi saltă? Alo, DNA?
Postat 23 Iunie 2016, 22:46 de Shogun
aranjament?
binenteles ca a fost aranjament. toata cariera profesoarei Dindelegan a fost un aranjament.
Postat 23 Iunie 2016, 21:58 de coate_goale
eroare
daca unul din cei inculpati a folosit termenul de promovare in declaratii a fost clar aranjament pt ca nu exista asa ceva in inv universitar. Teoretic concursurile sunt publice si oricine se poate inscrie la ele daca are conditiile.
Postat 23 Iunie 2016, 19:55 de jony
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON