URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2014, 14:30

Analiza lui Mang asupra rezultatelor alegerilor: "N-a fost un vot anti-PSD, ci împotriva întregii clase politice"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţi la prânz, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a avut prima sa conferinţă de presă după aflarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, câştigate clar de candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Din capul locului, Mang a vorbit despre neaşteptata prezenţă la vot de duminică, mai mare cu 30% decât în primul tur. "A fost un vot pentru Iohannis şi împotriva sistemului politic. (...) N-a fost un vot anti-PSD, ci împotriva întregii clase politice", a declarat Ioan Mang.

Nu devoraţi conducătorii!

În acest context, Mang a spus că nu crede că Guvernul ar trebui să demisioneze, la fel cum nici conducerea PSD nu ar trebui să o facă. "Fac un apel către toţi colegii PSD, inclusiv de la centru: îmi doresc ca starea de supărare să le treacă cât mai repede. Avem nevoie de stabilitate. Ideile de a cere demisiile unor oameni din conducerea partidului nu-şi au locul", a declarat social-democratul.

"Nu cred că trebuie să ne devorăm conducătorii", a mai spus Mang, adăugând că, în opinia sa, Liviu Dragnea, preşedinte executiv PSD, coordonatorul campaniei şi cel căruia Dan Şova i-a şi cerut demisia, şi-a făcut datoria.

La insistenţele jurnaliştilor, Mang a menţionat câteva greşeli ale PSD în această campanie: negestionarea situaţiei secţiilor de votare din străinătate, nerespingerea legii amnistiei, dar şi promovarea mesajului că Iohannis nu ar fi un bun candidat pentru că nu are copii.

Bolojan, susţinut de orădeni

O analiză concretă asupra rezultatelor votului urmează să fie făcută în structura centrală a PSD, care va interpreta rezultatele din fiecare organizaţie. Întrebat de BIHOREANUL dacă, în acest context, îşi simte poziţia de preşedinte PSD în pericol, Mang a spus că nu.

"La nivel de judeţ am făcut mai mult decât ne-am propus. Dar a fost un val al populaţiei", a spus Mang, precizând că prezenţa mare la vot i-a bulversat de fapt pe pesedişti. "Ne-am fi dorit peste 50% în Bihor, la fel cum ne aşteptam să câştigăm alegerile în ţară", a mai spus el, adăugând şi că scorul obţinut în judeţ, de 36,51%, este unul bun pentru PSD Bihor, fiind cel mai mare de până acum. Interesant este, însă, că dacă în primul tur al alegerilor Victor Ponta a câştigat în 42 de localităţi din Bihor, duminică a mai fost învingător doar în 24.

Cât despre rezultatele din Oradea, Mang este convins că arată că tinerii au ieşit la vot. Într-o formă întortocheată, Mang a admis şi că Bolojan are susţinerea orădenilor. "Atâta timp cât la alte alegeri Bolojan a solicitat oamenilor sprijinul şi să voteze ACL şi atunci am spus că nu mai are susţinerea orădenilor, de data aceasta nu mai pot spune", a spus Mang, referindu-se la declaraţiile sale de după alegerile europarlamentare. Şeful PSD Bihor a mai relatat că l-a sunat pe primarul Ilie Bolojan şi l-a felicitat.

Deşi luni seară s-a reunit Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor, format din preşedinţi, vicepreşedinţi şi primarii din judeţ, nu s-a făcut o analiză clară asupra rezultatelor, ci, potrivit lui Mang, doar s-au spus puncte de vedere.

Să ducă lemne Pro Democraţia!

Întrucât tot marţi Asociaţia Pro Democraţia a arătat, într-o analiză asupra scrutinului, că primari şi lideri ai PSD Bihor, precum senatorii Florian Bodog şi Petru Filip, au "patrulat" în jurul secţiilor de vot sau chiar în interiorul lor, Ioan Mang a fost întrebat de jurnalişti cum comentează aceste acuze.

Mang a spus că, la fel ca toţi parlamentarii bihoreni, Bodog şi Filip au avut duminică trasee în judeţ, dar "n-au putut sta mai mult de 5-10 minute într-o comună". "Dacă în alea cinci minute s-au produs mari deranjamente că au patrulat... Toţi parlamentarii, şi domnul Ghilea, şi Cornel Popa, şi domnul Ilie Bolojan au fost în alte locuri", a spus Mang.

Despre primari, Mang a spus că n-are cum să se închidă în casă. "Credeţi că sunt primari care n-au fost în secţii? C-o fi voie, că n-o fi voie, peste tot primarul are datoria să vegheze. El răspunde dacă în secţia aia au ce bea, dacă au un sendviş la prânz, dacă au căldură şi lemne", a explicat Mang motivul pentru care unii edili au putut fi văzuţi în secţiile de votare.

"Dacă şi asta a ajuns să fie o problemă pentru Pro Democraţia, probabil că o să le dăm dumnealor la viitoarele alegeri să ducă lemne în secţia de vot!", a încheiat Mang.

Citeşte pe această temă şi articolele "La capătul unei zile de absenţă, Ioan Mang a răspuns la telefon: "Nu este un rezultat prost"" şi "Petru Filip, despre urmările votului în PSD: "O decizie la cald nu este cea mai indicată""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Analiza
Mang incearca sa se (ne) imbete cu apa rece ?!? A fost un vot impotriva lui Ponta impostorul si a marilor corupti din jurul lui, impotriva partidului lui ilici-KGB si a aliantei cu udemeristii, formatiune separatista subordonata Budapestei. Axa Moscova-Budapesta.
Postat 19 Noiembrie 2014, 19:05 de Valhalla-Asgard
Reuniuninea G20 Sydney
Angela Merkel avertizează asupra ameninţărilor Rusiei la adresa Republicii Moldova, Serbiei şi Georgiei. Cancelarul german, Angela Merkel, a sugerat că liderul rus Vladimir Putin a pus sub semnul întrebării pacea în Europa. Angela Merkel a subliniat că Occidentul trebuie să rămână unit în disputa cu preşedintele rus cu privire la criza din Ucraina. Şefa Guvernului de la Berlin a adăugat că este foarte important ca Europa şi Statele Unite să adopte o poziţie comună în privinţa crizei din Ucraina.
Postat 19 Noiembrie 2014, 18:28 de Control_Room
Financial Times (Londra)
"Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România s-ar putea dovedi cel mai bun eveniment politic din Europa anul acesta, fiind încurajator pentru cele trei lucruri pe care le arată despre Europa centrală şi de est: politica etnică problematică, lupta continuă împotriva corupţiei şi competiţia între alianţa euro-atlantică şi Rusia. Victoria electorală K. Iohannis ar trebui să sporească determinarea NATO şi a Uniunii Europene de a rămâne ferme în faţa eforturilor Rusiei de a-şi extinde influenţa politică, militară şi economică în Balcani şi zona Mării Negre. Ca un politician de centru-dreapta de etnie germană, el are relaţii excelente cu cancelarul german Angel„a Merkel. Sub conducerea lui Iohannis, România ar putea contribui la o poziţie mai coerentă, mai unită a UE în faţa Rusiei."
Postat 19 Noiembrie 2014, 17:22 de Control_Room
Asta e!!!
"Domnule Mang, chiar nici acum nu realizați faptul ca ar trebui si ati face un bine partidului daca vi-ati da demisia? Mai salvați ceea ce se poate salva din partid"
Postat 19 Noiembrie 2014, 14:58 de cozmin
VICTOREE
Te-ai convins,niste mincinosi,tradatori,fufe si parasute,lingai si pupincuristi,bagati pe toate posturile,ASTIA ....TE_AU ADUS PE LOCUL DOI.
Postat 19 Noiembrie 2014, 08:20 de GORON
Ba da !
Tocmai ca a fost un vot impotriva partidului lui ilici KGB si al coruptilor, plagiatorilor si altor lichele care s-au instalat foarte bine, de la inceput, la varful partidului, in jurul batranei cucuvele KGB-iste. Ulterior, odata "asezati", indivizii si-au "perfectionat" metodele.
Postat 19 Noiembrie 2014, 08:10 de Valhalla-Asgard
REPLICA
Iarasi vorbeste prostii si minciuni PLAGIATORUL PSD Ioan Mang, mai bine tacea ca-l uita lumea!:))=))PSD este partidul care-si devoreaza canibalizeaza liderul daca acesta pierde alegerile si exemplele sunt multe Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana.Un partid PSD este un partid de militanti social democrati pt drepturile si libertatile celor multi si saraci , si NU este un partid de sefi si de patroni care-si urmaresc interesele ,pentru ca astfel se pierde legatura dintre electorat si liderii PSD...citat Ion Iliescu...ceea ce din pacate sa si intamplat.PSD Bihor a facut multe greseli in campania electorala prezidentiala , a folosit minori sub 18 ani si este stric interzis, a folosit persoane platite cu ora in caravanele electorale PSD prin Bihor in detrimentul membrilor simpli fanaticiPSD romani simpli locali care nu au mai fost convocati si cum sa mai voteze comunitatea daca nu vede in caravana membri PSD locali?DE aceeea a pierdut PSD Bihor si are rezultate dezastruoase . Mindria trufia araoganta fata de oameni fata de romani simpli bihoreni se plateste scump si se plateste cu voturi in minus si distrugreea partidului . S-a produs o ruptura intre electorat si ` aristocratia socialista ` conducatoare din PSD , s-a uitat de simplul membru fanatic sarac si cinstit si locul lui a fost luat de oportunisti,profitori, tradatori , foufe courve , tarfe politice , doctori criminali (vorba celor din PNL) si care au tras in jos PSD si i-au distrus credibilitatea si increderea in electorat si asta-i ADEVARUL si DREPTATEA lucrurilor din PSD Bihor.Ioan Mang PLAGIATORUL PSD scrie-ti demisia de onoare sau o continuam noi cererea de demisie aceea veche de la petitii ,ca si asa este veche de cativa ani buni !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2014, 06:25 de Romanul_Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON