URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2014, 17:05

La capătul unei zile de absenţă, Ioan Mang a răspuns la telefon: "Nu este un rezultat prost"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape trei luni de-a lungul cărora a ţinut chiar şi două sau trei conferinţe de presă pe săptămână, convocând uneori jurnaliştii la întâlniri cu tot felul de miniştri şi secretari de stat chiar şi cu o oră înainte, pentru ca aceştia să le promită bihorenilor marea cu sarea, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a stat ascuns după ce eşecul electoral al partidului său şi al lui Victor Ponta a devenit evident.

În cursul primei jumătăţi a zilei, când alţi lideri PSD din ţară începeau deja să îşi anunţe demisiile, Mang a refuzat nu doar să apară în faţa presei, ci chiar şi să răspundă la telefon. BIHOREANUL a reuşit să vorbească cu el abia luni după amiază, când politicianul şi-a explicat absenţa prin faptul că ar fi fost obosit după orele de nesomn de azi-noapte. Asta chit că, de fapt, la ora 10 a dimineţii se afla în biroul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, împreună cu Petru Filip, preşedintele executiv al PSD Bihor, cu liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi cu preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon...

PSD în şedinţă

"Poporul a decis, preşedinte este Klaus Iohannis cu diferenţă de aproape zece procente, asta nu poate fi comentat", a declarat Mang BIHOREANULUI. Şeful pesedist a adăugat, însă, că nu crede necesară o demisie a Guvernului ori a conducerii locale a partidului. "Cred că ar trebui să-i lăsăm să lucreze, poporul n-a ales Guvernul aici, a ales preşedintele", a fost argumentul său.

În ce priveşte rezultatele din Bihor, Mang a declarat că numărul de voturi adunate, circa 114.200, "este foarte bun, e un număr mare", dar a afirmat că problema unor demisii în conducerea organizaţiei de partid, inclusiv în ceea ce-l priveşte, rămâne la decizia colegilor săi. "Voi avea astăzi (n.r. luni) seară un Birou Permanent, tocmai ca să discutăm. Nu este un rezultat prost, am pierdut, suntem supăraţi cu toţi. Un coleg chiar mi-a plâns la telefon azi", a zis Mang, fără să dea nume şi mutând discuţia de la situaţia sa.

Cafeaua de după...

În timp ce s-a ascuns de presă şi, practic, de cetăţeni, Ioan Mang a avut luni, după cum a aflat BIHOREANUL, întâlniri la Consiliul Judeţean cu cei mai fideli colaboratori şi parteneri, între care Petru Filip, fostul şef al PDL Bihor, pe care l-a făcut preşedinte executiv al PSD Bihor, dar şi preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon. "A fost o întâlnire la o cafea, cum am aproape în fiecare zi cu dânşii", a recunoscut Mang, refuzând să spună ce anume a discutat cu liderii UDMR, dar confirmând astfel parteneriatul cu Kiss şi Szabo.

În ciuda faptului că în mod public preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu va susţine în turul II nici candidatura lui Victor Ponta, nici pe aceea a lui Klaus Iohannis, în realitate reprezentanţii locali ai Uniunii au făcut campanie pentru Ponta. Chiar şi în ziua celui de-al doilea tur de scrutin, preşedintele executiv Szabo Odon a fost văzut la Săcueni, făcând presiuni asupra etnicilor maghiari pentru ca aceştia să nu iasă la vot şi în niciun caz să nu-l voteze pe Iohannis. Totuşi, în comunităţile maghiare din Bihor votul a fost preponderent în favoarea candidatul ACL.

De altfel, la fel ca Mang şi Filip, nici Kiss şi Szabo nu au considerat de bun-simţ să explice public rezultatul alegerilor de duminică, evitând organizarea unei conferinţe de presă pe această temă. Poate tocmai pentru că nici pe ei nu i-au ascultat alegătorii...

Citeşte pe această temă şi articolul "Petru Filip, despre urmările votului în PSD: "O decizie la cald nu este cea mai indicată""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
profanii să tacă
Profanilor, ia gălăgia că până la sfârșitul săptămânii ne explică domnul Mang că nu are nici un motiv să-și dea demisia deoarece conform noii teorii (încă nedemonstrată) prezentată în urmă cu două săptămâni, procentele domnului Ponta sunt mai mari decât procentele domnului Iohanis, indiferent de poziția numerelor respective în șirul numerelor naturale.
Postat 18 Noiembrie 2014, 06:55 de spectator
REZULTATUL NU E PROST DELOC!!!
REZULTATUL NU E PROST DELOC având în vedere liderii PSD Bihor !!!!!!!!! într-adevăr, aveţi dreptate, e foarte bun, mai ales ca dvs v-ati proţăpit în fruntea PSD... şi ÎN ALTĂ ORDINE DE IDEI, REZULTATUL E JALNIC !!!!!!!!!!! APROPO, CE CAUTA TĂRĂU, "SENIOR" LA TOATE ÎNTÂLNIRILE ŞI ÎN TOATE POZELE???CHIAR AŞA???!!!!
Postat 18 Noiembrie 2014, 00:18 de ADINA
REPLICA
`Nu este un rezultat prost` este unul dezastruos pentru PSd si pentru PSD Bihor si asta gratie conducatorului Ioan Mang PLAGIATORUL PSD si a conduiceri corupte !:))=)) Am zis-o asta de multe ori ` Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in ael si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar puterea se pierde atunci cand liderii se cearta pentru mai multa putere interna si au uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant ` citat Ion Iliescu .Si aceasta este problema in PSD si in PSD Bihor s-a uitat de ultimul membru si simpatizant , s-a uitat de romanul simplu votant PSD ,sa promovat in PSD si in PSD Bihor toate lichelele , toti oportunisti , toti traseisti politici , iar simplul membru roman simplu si-a pierdut increderea -n PSD,si acuma urmeaza o perioada de lupte interne in PSD si -n PSD Bihor pt preluarea puteri sau pentru distrugrea PSD si a PSD Bihor!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul _Simplu!
Postat 17 Noiembrie 2014, 23:40 de Romanul_Simplu
Fii amabil Nelule si defineste ce e acela rezultat !!!
Pentru tine rezultatul va fi ca te da afara din cladire pana si portarul care a votat cu "extraterestrul" Ciolannis !!!
Postat 17 Noiembrie 2014, 20:47 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON