URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2012, 20:11

Accident spectaculos pe Calea Averescu: un Audi A6 nou-nouţ a fost "îmburdat" de şoferiţa unui Ford Mondeo (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferul orădean de 21 de ani al unui Audi A6 nou-nouţ, abia înmatriculat, şi o femeie, tot din Oradea, în vârstă de 45 de ani, aflată la volanul unui Ford Mondeo cu numere de Prahova, au fost sâmbătă seară protagoniştii unui accident cum rar se pot vedea.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 17.30, pe Calea Mareşal Averescu, în apropierea staţiei de carburanţi Lukoil. Potrivit martorilor oculari şi poliţiştilor de la sosiţi rapid la faţa locului, şoferiţa cu Fordul a ieşit din benzinărie, unde tocmai alimentase, şi - vrând să facă la stânga spre centru - nu s-a asigurat ori a forţat angajarea în viraj, lovind în lateral autoturismul Audi ce venea dinspre Dragoş Vodă.

În urma impactului, acesta a fost proiectat în balustrada ce protejează malul Crişului, oprindu-se la 90 de grade, pe partea laterală dreapta, în timp ce Fordul a scăpat cu avarii însemnate tot pe partea dreaptă, din faţă, de la far, până în spate, la luminile de frână.

Din cauză că ambele maşini au blocat cele două benzi de circulaţie spre centrul oraşului, traficul a fost îngreunat circa 20-30 de minute, până ce agenţii Poliţiei Rutiere au făcut măsurători şi au dat liber decongestionării drumului.

În mod neaşteptat, Fordul s-a urnit din loc pe propriile roţi, şoferiţa ajungând la sediul Biroului de Poliţie Rutieră din Centrul Civic, pentru a da declaraţii şi a fi supusă testului de stabilire a alcoolemiei, finalizat ulterior cu rezultat negativ.

La rându-i, şi Audi-ul, în pofida aparenţelor, a scăpat neaşteptat de uşor: după ce a fost repus pe roţi, maşina a fost încercată şi se putea deplasa, funcţionându-i aproape toate sistemele, dar în cele din urmă a fost urcată pe o platformă, pentru că - după spargerea radiatorului - motorul a rămas fără apă pentru răcire.

Potrivit explicaţiilor poliţiştilor de la Rutieră, pentru că nicio persoană nu a fost rănită în accident, evenimentul a fost încadrat ca o simplă tamponare, şoferiţa vinovată urmând să fie sancţionată pentru neacordarea priorităţii şi să suporte, împreună cu firma la care şi-a asigurat maşina, de reparaţiile autoturismului Audi, evaluate la câteva mii bune de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
are tata lovele
Nu-i plangeti de mila,cumpara tata alta.Pe mine alceva ma deranjeaza ca nu observa nimeni; nici cei de la drumuri(probabil SELINA),nici stimabilul Cris ce a scris articolul.Este vorba despre faptul ca zona respectiva este un real pericol pentru pietonii care circula pe trotuar incepand de sub podul de cale ferata si pana in locul unde se vede masina rasturnata .De ce? Datorita faptului ca in zona respectiva NU EXISTA PARAPETI METALICI DE PROTECTIE pt.TRECATORI !!! Oare ce se asteapta,sa urce o masina pe trotuar si sa calce pe cineva dupa care sa se monteze acesti parapeti de protectie ? Si inca ceva, referitor la acest aspect : in urma cu aproximativ 2 luni exact in acelasi loc si probabil din acelasi motive s-a mai ,,imburdat'' un BMV .Istetii de la drumuri,dupa ce au extras BMV-ul proptit destul de rau in parapet ,in loc sa inlocuiasca parapetul indoit, l-au demontat definitiv pe o portiune de 4 m. Stau si ma intreb: daca mai au loc (doamne fereste) cateva accidente de acest gen ,ramane calea Averescu fara parapeti? Va rog sa nu uitati tragicul accident petrecut in urma cu ceva ani, cand la cca.200 m mai jos au murit innecate,3 femei dupa ce au derapat cu un Oltcit in Cris.
Postat 13 Ianuarie 2012, 03:13 de Observator indignat
21 ani
bai bulagiilor la 21 de am si audi am si seia 7 am ce plm vrea dar voi,ce aveti la varsta voastra? sunteti niste invidios si niste rautaciosi,se intampla mereu dastea nu trebe sa criticati lumea,romania adica vsm.
Postat 12 Ianuarie 2012, 13:48 de 21 ani
@ a daca esti barbat sa ti fie rusine !
cat timp hotii sunt buiaci exista un pericol foarte mare social sa ne puna viata in pericol, banii nemunciti si ne fiscalizati atrag pericole grave sociale, cat timp vom tolera tradatorii de tara de ce nu i EXILATI, nu va obliga nimeni sa platiti taxe in ROMANIA platiti le in AMERICA, nu vrem tradatori de neam sa traiasca alaturi de noi CONSTITUTIA ar trebui sa prevada EXILUL pentru cei care refuza sa si respecte tara.O tara nu exista din HOTII, TALHARI, inselaciuni, trafic de carne vie.
Postat 09 Ianuarie 2012, 12:21 de RUSINEEEE
Tehnologie germana
Vorsprung durch technik :-)))))))))
Postat 09 Ianuarie 2012, 09:22 de Audi
a
Frustratilor mai bine priviti la cei ce ne conduc tara ca aia fura , nu parintii unui copil care invart si ei ce pot ca sa duca un trai mai bun decat invidiosul roman care mai bine freaca menta pe 6 milioane la ceva fabrica de italieni in loc sa se gandeasca cum sa isi depaseasca conditia financiara!!!
Postat 09 Ianuarie 2012, 01:22 de d
da audia A6 la 21 de ani, mama ce fite de idiot fara minte!
na nebunul de 21 de ani conduce cu 130km ?? in CRIS trebuia sa l arunce:))) altadata.Sa vedem cum se sesizeaza FINANTELE de unde are un pusti de 21 de ani banii de AUDI A6? hai sa vedem cat de furati suntem ar trebui sa verifice toate accidentele cei de la finante si sa ne demonstreze ca respecta romanul , nu sa ne jegmanesca cu SPAGA si mITA cat cuprinde.Tanarul a platit taxe ca sa aiba banii sa cumpere masina inclusiv donatia atrage taxe.
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:16 de TRAGIC
viteza
Distanta de la benzinarie pana la masina e mare . Audi-ul avea peste 130 la ora.
Postat 08 Ianuarie 2012, 12:20 de oradea
a6
e a4,bre
Postat 08 Ianuarie 2012, 09:50 de ionut
Ceva viteza aveau ambele autoturisme
\"protagoniştii unui accident cum rar se POT vedea\"!!! Se POATE vedea ca e vorba de un accident. @*: esti asa cum te aotointitulezi: o pu_la gata sa imbratisesi orice ineptie daca vine de la stapanire. Ai vazut cumva ieri zapada in Oradea? Cauciucurile de iarna nu sunt ca sa-ti tina de cald la accesorii (coa_ie).
Postat 08 Ianuarie 2012, 07:52 de Simion
MISTO POZE
BAI, CRIS, MAI BINE PUNEAI GHILIMELE LA NOU-NOUT, CA IMBURDAT STIIIIII TAT BIHORU CE E ACEEE...O, TUMNA DUMETA NU STII?INDII DRAKU IS SEMNELE ALEA DE PUS PE SUS....NO, CA M-AM INCURCAT , AMU,,,,SI IO !!!!!!!!!!!!NOROC BUN!
Postat 07 Ianuarie 2012, 23:59 de O OARECARE
dauna totala
A6 dauna totala tocmai buna la dezmembrari. Sincer eu n-as accepta reparatia.
Postat 07 Ianuarie 2012, 22:59 de puf
*
cauciuce de iarna erau bai handicapatlor?
Postat 07 Ianuarie 2012, 22:22 de pula
MISTO POZE
PE GACII UNUIA SCRIE LIMITED !!!!!!! E PROBA, SE VEDE, NU MA PUTETI ACUZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 07 Ianuarie 2012, 22:13 de O OARECARE
MISTO POZE
DOM'LE, PARCA E O EXPOZITIE DE GACI ORI IZMENE...CU TREN(L)INGURILE LOR CU TOR...ORIJINALE !!!!!! SA MA SCUZE POSESORII, DAR TREBUIE SA MAI SI GLUMIM ORI SA FACEM HAZ DE NECAZ !!! NORRC BUN CA NU FU BAIA DE BOBOTEAZA !!!!!!!
Postat 07 Ianuarie 2012, 22:09 de O OARECARE
Grand Prix
Pentru ca sa "iasa" asa de bine, era nevoie de 90-100 la ora! AUDI-ul!
Postat 07 Ianuarie 2012, 21:04 de Luis Hamilton
viteza
Ce viteza avea Audi??
Postat 07 Ianuarie 2012, 20:48 de Jokeman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON