URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2014, 15:35

Accident mortal în centrul Oradiei: un pensionar a fost lovit de un tramvai (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident mortal, luni la prânz, pe strada Primăriei, în apropierea intersecţiei cu Bulevardul Decebal. Victima este un orădean de 77 ani care a încercat să traverseze strada prin loc nepermis.

Potrivit martorilor, bărbatul a traversat în grabă prin faţa unui tramvai care venea dinspre Primărie şi nu a observat faptul că şi din sens opus venea un tramvai.

"L-am văzut prea târziu. Am acţionat toate frânele, dar era prea târziu. N-am mai putut face nimic", a declarat BIHOREANULUI vatmanul tramvaiului care l-a lovit pe bărbat.

La locul accidentului au ajuns imediat echipaje ale SMURD şi ale Poliţiei Rutiere care au oprit circulaţia pe toată strada Primăriei, până la finalizarea cercetărilor.

Din primele cercetări, poliţiştii au confirmat varianta martorilor, precizând că, cel mai probabil, septuagenarul a văzut doar tramvaiul care venea dinspre centru spre staţia Emanuel, nu şi pe cel care venea din sens opus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
intr-o tara civilizata
@cris: serban are dreptate, intr-o tara civilizata, europeana esti lasat sa treci strada si daca nu este trecere de pietoni. si nu vorbesc de italia,spania, ca aia numai civilizati nu mi se par..
Postat 25 Februarie 2014, 21:31 de florin
pt pedeapsa
raspuns pt Pedeapsa-nu stiu in care tari straine ai fost tu- dute in italia si traverseaza pe o strada aglomerata la ora de varf- te iau cu fulgi cu tot..strainii au strazi mai bune deci isi permit si viteza mai mare...
Postat 25 Februarie 2014, 11:16 de cris
ALO ERA SI AMBULANTA
ALO ERA SI AMBULANTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Februarie 2014, 19:40 de sss
a
Eu il cunosteam pe batranel. Nu, nu vroia sa-si ia viata si nici nu era miserupist cand era vorba de viata lui... Era doar batran, nu auzea bine. E posibil sa se fi grabit. El locuieste in arpopiere, niste case mai incolo. Era un drum pe care-l facea aproape zilnic si totusi, ziua in care n-a fost 1 secunda atent/n-a auzit/n-a vazut tramvaiul a sosit. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace.
Postat 24 Februarie 2014, 19:15 de Andrei
...
daca zici ca poate omul abia se putea misca ce cauta domnule sa treaca strada cnd vin 2 tramvaie? sau atunci sa faca toti soferii indiferent de meserie (sofer taxi, tramvai, tren, microbuz etc) puscarie pentru toti fraierii pe care nu ii intereseaza de viata lor, care merge pe bicicleta pe mijlocul drumului mort de beat sau nu, care iti sare in fata pe trecerea de pietoni sau care traverseaza prin loc nepermis si iti sare in fata. asta e consecinta indiferentei (eu sunt superman si fac c vreau...).
Postat 24 Februarie 2014, 18:54 de sss
pedeapsa!?!?!?!
Dupa mentalitatea ta de mare alfabetizat orice om care greseste trebuie condamnat la moarte. Te gandesti ca la 77 de ani poate omul abia se putea misca? Sa stii ca in tari straine si daca nu ai trecere de pietoni tot al 3-lea sofer te va lasa sa treci chiar si prin loc nepermis. Nu se pot face treceri de pietoni din 10 in 10 m... dar cand cea mai apropiata trecere este la 100 m, ca sa ajungi pe partea cealalta a drumului trebuie sa faci 200... Poate fi foarde dureros pentru un batran.
Postat 24 Februarie 2014, 18:10 de Serban
trecere pietoni
@anterior: cea mai apropiata trecere de pietoni e cam departe de locul ala, nu zic ca n-ai dreptate deloc, dar ...
Postat 24 Februarie 2014, 16:34 de Alphie
pedeapsa
Asta e rezultatul atunci cand ti-e lene sa mai mergi cativa metri pana la cea mai apropiata trecere de pietoni. Urasc oamenii care se arunca asa pe sosea fara sa se asigure de 2 ori inainte , nu o data de doua ori trebuie . Tu ca sofer trebuie sa ai grija de si toti analfabetii din trafic care si-au luat carnetu pe sustache , si de oamenii care se grabesc sa treaca repede , de cele mai multe ori se pare ca se grabesc la moarte . Pacat de batranul acesta !
Postat 24 Februarie 2014, 16:00 de rayka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON