URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2013, 18:24

Accident în Felix. Copil de 7 ani în stare gravă, după ce a vrut să traverseze DN76 şi a fost lovit de un Lexus

Accident în Felix. Copil de 7 ani în stare gravă, după ce a vrut să traverseze DN76 şi a fost lovit de un Lexus (foto: Alina Faur)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un băieţel în vârstă de 7 ani din Bucureşti este în stare gravă, după ce a încercat să traverseze DN76, chiar la intrarea în staţiunea Băile Felix, şi a fost lovit în plin de o maşină. 

A sărit în faţa maşinii

Potrivit agentului principal Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.40, pe DN 76, la volanul maşinii fiind un tânăr de 28 de ani, din Sânmartin, iar victima e din Bucureşti. "Nesupravegheat de bunici, minorul în vârstă de 7 ani s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis, prin spatele unui alt autoturism parcat. A suferit leziuni multiple, pentru îngriirea cărora a fost internat în spital", a precizat Lascău.

Martorii spun că băieţelul circula, însoţit de bunici, pe marginea drumului şi a sărit efectiv în faţa maşinii. "Deoarece maşinile parcate neregulamentar pe marginea drumului naţional chiar de la intrarea în Băile Felix nu le permit pietonilor să circule regulamentar, ei trebuie să intre pe partea carosabilă. La un moment dat, pentru a ajunge la ştrand, copilul, împreună cu bunicii lui, cu care se afla în vacanţă la Băile Felix, s-au angajat în traversarea drumului prin loc nepermis. Nefiind supravegheat în timpul traversării, copilul a fost lovit de o maşină, marca Lexus, care circula regulamentar dinspre direcţia Oradea. Şoferul autoturismului l-a observat prea târziu pe copilul care sarise în faţa maşinii şi nu l-a mai putut evita", a precizat BIHOREANULUI, Alina Faur.

Copilul a căzut pe burtă şi s-a ales cu răni multiple. I s-a acordat pe loc primul ajutor de un echipaj al Ambulanţei din Hunedoara, care trecea prin zonă în momentul accidentului, după care a fost preluat de un echipaj al SMURD şi dus la Spitalul Judeţean. "A suferit un traumatism cranian destul de serios, are fractură deschisă de os frontal, fractură de bazin şi escoriaţii multiple la nivelul întregului corp, pe faţa anterioară. A rămas internat la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi al SMURD.

Pietonii, neglijaţi

Oamenii din zona petrecerii accidentului rutier dau vina pentru incident pe autorităţi, "care împreună cu primarul din Sânmartin (Lucian Popuş), nu iau nici o măsură pentru a împedica maşinile să parcheze pe marginea carosabilului", dar şi pentru că în zonă "nu se află nici măcar o trecere de pietoni, care să le permită turiştilor cazaţi la pensiunile din apropiere sau care vin din staţiunea 1 Mai la ştrand în Felix să traverseze drumul regulamentar". "În fiecare weekend, când vin cu soţia la ştrandul din Băile Felix, sunt nevoit să ocolesc maşinile care ocupă spaţiul destinat pietonilor pentru a putea ajunge în siguranţă în staţiune", a precizat Ion D.

Culmea este că, imediat după producerea accidentului, alte câteva grupuri de persoane, între care erau şi copii mici, traversau drumul european E79 neregulamentar, fiind oricând supuşi unui pericol asemănător.

Alt copil accidentat

Pe de altă parte, tot sâmbătă, un alt băieţel, în vârstă de un an şi jumătate, a ajuns la aceeaşi secţie, de Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean, după ce a fost scăpat de mama sa din braţe. Micuţul s-a ales cu răni serioase la nivelul capului şi va mai rămâne, şi el, o perioadă internat.

Potrivit dr. Borcea, copilaşul are o fractură de os occipital, iar starea sa este destul de gravă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
pt un localnic
daca esti de la tara, gata nu mai trebuie sa stii legile? daca tu esti din sinmartin, gata vine primarul vostru si trage el marcaje unde vrea poola lui peste drumul national? Esti dobitoc daca asta crezi! saracu soso, spunea ceea ce din pacate este adevarat, primarul vostru este un DOAR UN PRIMAR DE COMUNA SI ATAT! Sa va intre bine in cap, la toti astia cu aere de oraseni, in buletin la voi e scris COMUNA. Si daca il votati cu totii, tot nu are dreptul sa picteze treceri de pietoni peste DN. Sesizari poate sa faca cu miile, ca pe cei de la CNADR ii doare in palarie. Pentru ei de la oradea la deva, drumul e in reparatii, si pana la finalizarea lui nu se mai avizeaza nimic. asa ca primarul vostru nu poate sa dea ordine la politia rutiera (aia au sefii lor pe care ii doare la basca de un primar de comuna), politia locala nu aveti (pentru ca sunteti comuna si nu e legal sa va inafiintati) si nici sa faca desene pe asfaltul DN-ului (pentru ca drumul nu e proprietatea comunei) asa ca, pune mama si mai documenteaza-te sau daca nu, dute la vaci.... scuze, ca din alea nu mai aveti, fugi la intrarea in felix si intinde cartonul cu "CAZARE"
Postat 29 Iulie 2013, 01:06 de titus
ete fas
bei, soso, esti cumva unu dintre pupincuristi lu popusel o chiar unu platit de el? si ce daca e drum national? cum ce are primaru cu treaba asta? pai oare n-ar trebui sa fie primu gospodar, se preocupe, sa mobiliezeze el politistii LOCALI si RUTIERI sa iasa pe teren, sa bombardeze cu sesizari cnadnr, sa se consulte cu politia rutiera si sa cumpere dracului o galeata de vopsea sa deseneze o trecere in zona? totusi, e in localitate, ce mama ma-sii!!!! dar din pacate primaru nost numa sa dea avize pensiunilor apropiatilor dumisale stie si pentru foraje ilegale. esti jenant, si tu si el si politia din zona
Postat 28 Iulie 2013, 12:18 de localnic
????
da' ce treaba are primaria cu parcatul neregulamentar pe marginea drumului national? sau nu si-a facut popus cele 10 abonamente la ziarul vostru, si acuma incepeti scandalul? Nu cumva este fix acolo un post de politie? nu tot acolo sta politia rutiera cu radarul? Mai putin simbata si duminica dimineata, atunci nu ii vezi in zona picior de militian, pentru ca vin toate vipurile din oradea la strand, si nu pot plati ca prostul de rand 3 lei pe un bilet de parcare, ei trebuie sa parcheze pe marginea Dn-ului. CNADR ce pazeste, ca e drumul lor? Cand au vrut sa faca tortuar si pista de biciclete din felix pana in oradea, culmea cei de la primaria oradea impreuna cu cei de la primaria sinmartin, nu le-a dat avizul CNADR, pentru ca e drumul in lucru. Deci, cine e de vina??
Postat 28 Iulie 2013, 00:56 de soso din oradea
Autoritati
Aici toate autoritatile sunt vinovate. Bine ca sunt montate o gramada de panouri de oprire interzisa pe degeaba. Oamenii nu au loc de parcare, asa ca folosesc trotuarul. Degeaba veniti cu vina pe primarie pentru ca nu mai exista loc pentru amenajare parcari. Ce masura vreti sa ia primarul? sa va construiasca o parcare etajata? Statiunea este prea mica pentru aportul de lume din Iulie-August. Bine ca va plangeti de una de alta, lasa ca se termina sezonul si nu va mai bateti pe camere de inchiriat asa cum ati facut-o de curind de a trebuit sa intervia politia.
Postat 27 Iulie 2013, 22:21 de Localnic
politicieni ratati
nu vad sa scrie undeva ca e vina soferului cu Lexus. dimpotriva, scrie clar ca pruncul ala n-a fost supravegheat si ca soferul era pe regulament. nu cred, insa nici ca e vina bunicilor, ci mai degraba ca zicerile oamenilor din zona sunt cat se poate de fundamentate. ar trebui sa se aplece cineva pe problema asta. suntem de rasul lumii. vine omu din bucuresti sa se relaxeze si ni ce pateste. Bine ca ne dam cu caramida in piept ca vrem sa fim judet turistic si ca ne dam peste cap sa aducem investitori. USL egal PDL si restul politicienilor ratati.
Postat 27 Iulie 2013, 20:02 de bmw rules
:)
acu serios...ce treaba are accidentul cu marca masinii? ok, nu sunt locuri de parcare si se parcheaza unde se poate dar asta nu te scuteste sa nu casti ochii pe unde mergi si mai ales sa te asiguri, nu-i numai treaba soferului sa aiba grija, si a pietonilor care cei mai multi trec strada ca niste oi, nu s-ar uita in veci daca vine masina sau nu, nu odata i-am strigat cate unei fete, mai precis puteam s-o numesc capra sau vita, ca nici macar nu intorcea capul sa vada daca o calca cineva pe trecere sau nu, pe din astia i-as calca fara mila....si apropo e vina soferului cu lexus? :D
Postat 27 Iulie 2013, 19:13 de da, cum nu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON