URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2016, 15:01

Constantin Bungău a fost confirmat ca rector de Ministerul Educaţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câştigător al scrutinului ce a avut loc săptămâna trecută la Universitatea din Oradea, profesorul Constantin Bungău a fost confirmat drept rector de Ministerul Educaţiei.

"Ordinul de confirmare a venit miercuri, iar mandatul meu va începe pe 5 mai", a declarat Bungău, joi, pentru BIHOREANUL. Actualul mandat al lui Bungău va expira pe 4 mai.

După cum se ştie, Bungău a câştigat alegerile din Universitate cu 481 de voturi, în timp ce contracandidatul său, decanul FMF Florian Bodog, a adunat 442 de voturi.

Noul rector al Universităţii din Oradea a mai spus că îşi va anunţa echipa de prorectori doar săptămâna viitoare, nedorind să facă încă nicio precizare vizavi de oamenii cu care va lucra.

După cum a aflat BIHOREANUL, în mod cert din noua echipă a lui Bungău nu vor face parte prorectorii Simona Trip şi Ioan Gheorghe Ţara, deoarece amândoi îşi încheie acum cel de-al doilea mandat de prorector, iar Legea Educaţiei nu le permite să aibă mai mult de două mandate.

Cât despre viitorii decani ai facultăţilor orădene, Bungău a spus că pe 5 mai va publica pe site-ul Universităţii ghidul de organizare a concursurilor prin care aceştia vor fi desemnaţi.

Conform legislaţiei în vigoare, la concursul pentru decanat se pot înscrie doar candidaţii care primesc avizul Consiliului Facultăţii, în urma unei audieri. Consiliul are obligaţia să avizeze minim doi candidaţi, iar apoi aceştia participă la concursul organizat de rector, care presupune un examen scris şi un interviu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@peterpan
Asa ziceam si eu. Dar tu ce-ai inteles? Ca-l regret? Sa fim seriosi! Dupa cat rau a facut universitatii, la brutarie impreuna cu colegii si sefu
Postat 29 Aprilie 2016, 16:19 de Agatha
@Agatha
Nu e nicio pierdere ca dispare Tara, un comunist mai putin. Ii este suficient sa se joace de-a politica pe lista partidului penalilor, PSD, evident.
Postat 29 Aprilie 2016, 14:59 de peterpan
Pariu ?
Pe cat facem pariu ca Barney nu apuca sa numeasca decanii pana il salta mascatii?
Postat 28 Aprilie 2016, 22:30 de Renata
Performanța lui Barney după primul mandat: 2 anchete DNA și 1 proces penal pe rol
Mă întrebam care e știrea de a apărut acest articol, căci în mod normal confirmarea ministerului era 100% probabilă. Am realizat însă că lui Barney îi era frică că nu-l confirmă onor Ministrul din cauza celor 2 anchete DNA în care este cercetat în prezent și a procesului penal intentat de d-na Roșu de la Teologie. Dar cum de ce ți-e frică, nu scapi… Performantă UO, întradevăr, după primul mandat. Curat halal!
Postat 28 Aprilie 2016, 21:47 de Yellow
halal, halal..
Domnule "halal.." Ma gandesc ca oricat ai fi de dominat/manipulat de spiritul "adevarului" in UO nu poti totusi sa nu recunosti ca in ultimii patru ani s au facut progrese inclusiv in domeniile de care "ai grija" Aminteste ti ce era in 2012! In conditii financiare deloc mai bune in tara, aceasta echipa a reusit sa asigure echilibrul financiar al institutiei. Poate cand nu vei mai primi salariul sau nu vei Mai avea loc de munca iti vei face " mea culpa", iti vei dori "dezastrul" de azi Ce bine ar fi in tara noastra daca ar fi cat Mai putini care sa gandeasca asa "constructiv" ca tine!
Postat 28 Aprilie 2016, 20:15 de Prouniv
Agatho
Agatho, lasa ca il au pe domnul presedinte al Senatului plin de realizari! Ii multumim ca nu a modificat Carta Universitatii Oradea si astfel nu a iesit Bodog! Domnul Curila, ai o bere!
Postat 28 Aprilie 2016, 20:04 de no_name
Halal rector cercetat de DNA ...
Bravos magarilor lui Buridan. Ati ales un rector cu cercetat de DNA. Suna frumos nu? Probabil si echipa lui va fi tot cea cercetata de DNA. Felicitari domnilor profesori care l-ati votat! Cat despre fostii prorectori Trip si Tara e mare pierdere pentru UO judecand dupa situatia dezastroasa atat din punct de vedere financiar cat si a conditiilor pentru studenti. Vai saraca universitate furata de mafioti...
Postat 28 Aprilie 2016, 17:28 de Agatha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON