URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2011, 14:25

Se caută un alt loc pentru Toamna Orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Casei de Cultură a Municipiului (CCM), Flavius Bunoiu a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, un scurt bilanţ al instituţiei pe care o conduce pentru anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de acesta, CCM a avut în anul 2010 venituri totale de 1.298.948 de lei, din care 923.630 de lei reprezentând subvenţii de la Consiliul Local, iar 375.318 lei venituri proprii. "Creşterea la buget a provenit din veniturile proprii, care au sporit faţă de anul trecut", a declarat Bunoiu.

În 2009, veniturile proprii ale instituţiei au fost de 210.285 de lei, deci mai mici cu peste 165.000 de lei. "Anul trecut am avut destule sponsorizări, am închiriat sala Casei de Cultură a Municipiului, dar cele mai multe venituri sunt din activităţi comerciale. Toamna Orădeană a avut trei weekend-uri, Serbările Cetăţii şi Ziua Europei au avut, la fel, o zi în plus. Cu fiecare zi în plus, s-au adunat banii din activităţile comericale", a afirmat directorul.

Concediaţi pentru economie

Anul trecut şi cheltuielile au fost mai mari pentru CCM. S-au cheltuit 1.086.244 de lei, cu peste 77.000 de lei mai mult decât în 2009. "Cheltuielile au crescut din cauza lucrărilor efectuate la sediul Casei de Cultură a Municipiului, care au costat 204.000 de lei", a mai spus Bunoiu.

În privinţa cheltuielilor de personal, directorul CCM a afirmat că acestea au fost reduse faţă de anii trecuţi: de la 210.000 lei în 2009, la 83.279 lei anul trecut. "Am încercat în anul 2010 să continuăm procesul început în 2009, de a reduce cheltuielile de întreţinere şi cu personalul. Am disponibilizat două persoane, un referent cultural şi contabilul, în acest moment contabilitatea fiind efectuată de cineva de la Primărie", a spus acesta. Ponderea cea mai mare a cheltuielilor au reprezentat-o cele pentru "bunuri şi servicii", în care sunt incluse festivalurile organizate, dar şi cheltuielile de întreţinere.

Toamna îşi mută cuibul

"Cred că pentru prima oară în mulţi, mulţi ani, Casa de Cultură a Municipiului a returnat la finalul anului bani la Consiliul Local. A fost returnată suma de 67.413 de lei, bani din economiile pe care le-am făcut. Au mai rămas 90.000 de lei în contul Casei de Cultură, care vor fi folosiţi la dotarea sediului insitutţiei", a declarat Flavius Bunoiu.

Întrebat dacă intenţionează, aşa cum anunţa în toamna anului 2010, să schimbe locul de desfăşurare al Toamnei Orădene în Şanţul Cetăţii, directorul CCM a declarat că acest lucru nu mai este posibil. "Am discutat cu reprezentanţi ai Direcţiei de Dezvoltare Durabilă şi cu cei de la AIO şi Toamna Orădeană nu poate fi organizată la Cetate. A intrat în reabilitare, un alt spaţiu se va transforma în parc dendrologic, iar nouă ne-ar fi rămas prea puţin spaţiu. De asemenea sunt şi îngrădiri de ordin legal".

În schimb, directorul a afirmat că anul acesta se va căuta un alt loc de organizare a festivalului, pentru a elibera centrul oraşului. "Încercăm să găsim un alt teren, undeva pe lângă Lotus sau lângă Centură, pe care să-l transformăm într-un loc pentru Toamna Orădeană. Astfel nu ar mai fi probleme cu logistica şi nu vom mai deranja pe nimeni", a încheiat Flavius Bunoiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
comision
eu zic ca B(g)unoiul ar trebui sa-l intrebe pe Vagin aka Dacin unde sa se tina toamna oradeana. da s-o faca pe comision, da? asa ca intre prieteni....
Postat 02 Martie 2011, 08:28 de comision
bravo
daca tot vreti sa mutati toamna oradea in afara orasului de ce nu o mutati in holod sau prin ceva sate pierdute ca sa fiti siguri ca o sa vina si mai multa lume decat pana acuma ...
Postat 05 Februarie 2011, 15:00 de asdas
hm
Era mai misto in centrul orasului :) Mai usor vine lumea in centru decat pe centura sau whatever, da' daca primaria pune copaci in cetate si pensionarii reclama ca ii deranjeaza in centru, ce sa facem, unde s-o mutam ?
Postat 05 Februarie 2011, 09:37 de Jabba the Hut
ha,ha
...mut-o afara din Oradea mai desteptule du-o eventual in Cacaceni ca de acolo ai luat salar mai lacheule!
Postat 04 Februarie 2011, 20:04 de trnt
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON