URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2013, 19:53

Kiss a făcut show la alegerile PDL Bihor (FOTO / VIDEO)

390 de delegaţi ai PDL din Bihor s-au reunit vineri după amiază la Filarmonica de Stat din Oradea pentru a-şi alege noua conducere judeţeană, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor fiind Gavrilă Ghilea. La întâlnire a fost prezent preşedintele PDL Vasile Blaga, dar şi alţi reprezentanţi ai conducerii centrale a formaţiunii: Ioan Oltean, Traian Igaş şi Lucian Bodea.

Kiss o preferă pe Udrea

Singurul oaspete din partea altor partide politice a fost Alexandru Kiss, şeful UDMR Bihor, care, în stilu-i binecunoscut, s-a ţinut de glume cu subînţeles în mai tot discursul său. "Vom fi, sper, încă o dată parteneri în guvernare. Acum suntem în opoziţie, acum nu-i chiar aşa de bun. Ăsta nu-i banc, asta-i foarte serios!", a spus Kiss, în hohotele sălii.

După ce a criticat măsurile actualului Guvern, spunând apoi că nu înţelege cu cine va vota în USL la prezidenţiale, şeful UDMR Bihor a continuat: "Nici PDL-ul nu este foarte consecvent. Eu am vorbit cu mulţi bărbaţi din partidul dumneavoastră. Fiecare mi-a zis că-i place mai mult de doamna Udrea. Şi totuşi l-aţi ales pe domnul Blaga...", a spus Kiss. "Eu nu mi-am schimbat părerea. Şi acuma cred că doamna Udrea arată mai bine...", a continuat vicepreşedintele CJ Bihor.

Cadouri pentru Blaga şi Ghilea

Preşedintele UDMR Bihor a depănat şi amintiri despre "timpurile bune" ale colaborării cu PDL. "Noi ungurii nu înţelegem multe în limba română, căci greu este cu genurile astea. Pe când domnul Blaga era ministru de Interne şi eu preşedinte al Consiliului Judeţean, m-a sunat. Pe atunci încă era voie să sunăm la telefon. Mi-a spus: Mă, Sanyi, poţi să cheltui două mii de miliarde? Asta am înţeles dintr-o dată", a spus Kiss. Apoi, acesta i-a înmânat un ceas lui Blaga. "Trebuie să cunoaşteţi ora din Bucureşti şi sper că la un moment dat mă veţi mai întreba o dată dacă pot să cheltui două mii de miliarde", a spus Kiss, în aplauzele audienţei.

Şeful UDMR Bihor l-a lăudat pe Blaga pentru că "a reuşit să ţină PDL puternic". "Noi suntem un partid mic, un câine mic. Un câine mic trebuie să fluture coada la toată lumea. Un câine mai mare, chiar de rasă, (n.r. referindu-se la porecla lui Vasile Blaga, Buldogul) poate să facă legea. Noi o să fim pe lângă voi dacă va fi această chestiune. Şi să ştiţi că-n ceasul acela este şi un cip. În Oradea e important să-l aveţi, pentru că primarul nostru, pe toţi câinii care nu au cip îi amendează, ba mai rău, îi eutanasiază...", şi-a continuat Kiss seria glumelor.

De asemenea, politicianul a avut un cadou şi pentru Ghilea. "Cum aţi reuşit să faceţi un partid beton şi astăzi veţi alege un conducător care este constructor, eu vreau doar să-i aduc aminte că în beton trebuie şi fier beton, aşa că i-am adus cadou unul. Şi, cum în toate luptele acestea veţi întâlni tot felul de probleme, îi dau şi o cască de protecţie. Nu sunt culorile dânsului, dar cel puţin scrie în limba română", le-a spus Kiss PDL-iştilor din sală, oferindu-i lui Ghilea o cască de protecţie cu inscripţia UDMR.

"Nu-l pot vota pe Antonescu!"

Când a venit rândul preşedintelui PDL, Vasile Blaga, acesta i-a mulţumit lui Kiss pentru cadouri, însă i-a dat de înţeles că trebuie să fie de "dreapta". "Sanyi, ca să mai poţi primi banii aceia, trebuie să fie din nou dreapta la putere, căci stânga ştie numai să cheltuie ce adună dreapta. De aceea, mai bine ar fi să nu mai fiţi şi voi cu coada-n multe luntri, mai ales că suntem colegi în Partidul Popular European", a spus Blaga.

Politicianul le-a mulţumit PDL-iştilor bihoreni pentru că "de fiecare dată aţi fost lângă mine". Apoi, Vasile Blaga i-a mobilizat, îndemnându-i să sublinieze toate eşecurile USL: "Ca să facem din Bihor din nou un fief al PDL trebuie să alegeţi o nouă echipă combativă, luptătoare. O investiţie nouă bugetată de la Bucureşti nu a început în Bihor în ultimele 18 luni, iar voi trebuie să spuneţi lucrurile acestea în fiecare zi, public, tare, cu forţă!".

Vasile Blaga a vorbit despre greutăţile prin care a trecut PDL în ultimul an dar i-a şi ambiţionat pe delegaţii bihoreni. "Eu nu-l pot vota pe Antonescu. pentru că l-am văzut şase săptămâni la Cotroceni şi pentru că este singurul, în afara de preacinstitul Năstase, care a spus că-şi propune dizolvarea PDL, şi cu atât mai puţin nu-l putem vota pe Ponta. Am convingerea că prin munca noastră vom ajunge în turul doi cu candidatul pe care-l vom susţine şi vom şi câştiga. Acesta trebuie să ne fie ţelul!", a spus Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
pozitia sugestiva
capra
Postat 23 Noiembrie 2013, 20:26 de pozitia udemereului
Iar si iar...
udemeristii prezenti prin tartorul lor local, adulmecand eventualul miros de ciolan. prostituata politica isi da iar jos chilotii. de data asta pt pedelei. uslistii, i-au dat flit iar ea asteapta inca in pielea goala, la usa lor.
Postat 23 Noiembrie 2013, 20:07 de udmr_etno.business@h
o adunatura de portocalii
Cei din primul rand-adica principalii ligai-alaturi de cei de la masa-la fel de lingai,cica sunteti f atenti.Mai ales vampele,cu ochelarii-partidul v-a slabit vederea.
Postat 23 Noiembrie 2013, 14:26 de eu
Scoala britanica din Oradea e un proiect ucis in 2008
Era vorba de gradinita, primara, generala, liceu ... apoi sectii in engleza la facultati din cadrul UO ... cu lectori adusi inclusiv prin Consiliul Britanic care abia astepta un asemenea proiect ... strainii calificati in meserii noi pentru Oradea veneau cu copii cu tot si se stabilizau in eficienta si eficacitate ... dar, pacat ca in 2008 a venit primar un individ care nu a inteles nimic din ceea ce inseamna migratia mondiala a fortei de munca, pe directia contrara vantului ce vine de obicei din vest.
Postat 23 Noiembrie 2013, 10:19 de Copy
Impreuna la guvernare ar putea fi dupa o eventuala fuziune prin comasare
Cea mai buna comasare ar fi intre Kiss si Udrea, ca amandoi sunt unisex in politica.
Postat 23 Noiembrie 2013, 10:10 de Fuel
Re: Burkina
Bre Faso, poate nu ai aflat inca, dar furtul adevarat abia acum a inceput. Mai uita-te odata ce o sa ai in buzunar si anul viitor pe vremea asta.
Postat 23 Noiembrie 2013, 10:03 de Love
Piaza rea Oltean a facut accident cand se reintorcea la Bistrita de la alegerile bihorene!
Glumele lui Kiss sunt apreciate de: 1) PDL-stii care nu pricep cand cineva face misto de ei; 2) Bihoreanul care are mare dragoste la donatiile politice primite de la Kiss din cand in cand si de la Ghilea permanent; 3) Grupul minoritar care vede in seful lui Biro, Cseke, Szabo s.a., un mare om de afaceri falimentar la cursul francului elvetian.
Postat 23 Noiembrie 2013, 10:01 de Bind
re-ciolanul
si-au impartit bucurosi nevoie mare unii altora cadouri, plescaind din maxilare si frecandu-si mainile cu gandul la ciolanul mult dorit.
Postat 23 Noiembrie 2013, 08:44 de 2K13
rad bine hotii....
si unii si altii... in admiratia tonomatelor date pe spate de "poantele" seci ale nesimtitilor imbuibati, parveniti... toti sunt cu sacii in caruta si conturile grase.
Postat 23 Noiembrie 2013, 08:15 de La parnaie cu ei !
Cum, astia is liberi ???
Ma gandeam ca e vreo adunare a detinutilor, vreo treaba de aia care le scurteaza pedeapsa. Acum vad ca de fapt nu numai ca nu sunt la puscarie, da o dau pe glume si dume de bere. Frumos, european si democratic, n-am ce zice, unii zac la puscarie pt ca n-au ce manca si altii ca astia, care au furat jumate de tara o ard cordial. Sa-i votati, ai vostri sunt !
Postat 23 Noiembrie 2013, 03:47 de Burkina
AGAMITA
ARDA-VA LANGA SI PARA! Mai bine imi tai mainile decat sa va mai votez! Politicieni de kkt. Igas si Ghilea, semianalfabeti, sunt reprezentativi pentru voi.Huo!
Postat 23 Noiembrie 2013, 00:00 de ELECTOR
Smarandoaia in extaza
Desigur, Smarandoaia a intrat in extaz, plecand acasa super satisfacuta la glumele fenomenale, fantasice.... ale lui Kiss-Mangalitza... unul din liderii partidei etno-bussines numit udmr. Esti jenanta, Smarandoaie !
Postat 22 Noiembrie 2013, 22:02 de Sky
REDACTORI ATENTIE
IN ATENTIA REDACTORILOR !!! vedeti ca raman datele comentatorilor anteiori si se vede si e-mail-ul, care e confidential cica.
Postat 22 Noiembrie 2013, 21:17 de kovacs sandor
BULDOGUL
A venit şi ăla de se dădea buldog, pe vremuri, dar care acum este un căţeluş ce se face pipii cînd aude goarna. Mai bine ar fi invitat şi pe poliţiştii corupţi promovaţi pe ministeriatul său, să voteze dreapta ( nu dreptatea ). Halal Lider. Halaicu Partid. Mâncavar curu, râioşilor.
Postat 22 Noiembrie 2013, 21:08 de ALEX NOSTRADAMUS
circus
stire cu un depanator tv, bagat prea mult in priza.[... in seama]
Postat 22 Noiembrie 2013, 21:03 de kovacs sandor
rasu' plansu'
un moment frumos. pai daca nici de ras si de glumit nu mai putem, ce mai ramane? trebuie sa domneasca voiosia, spiritul umoristic si unbuna dispozitie ca totul este altminteri prea gri pentru noi. o secunda! chiar e gri totul pentru "noi pluimea", pe spianrea carora toti si-au facut vile si diverse business-uri. ca la mormant ar trebui sa va comportati bai, nemernicilor! nu va e rusine sa faceti glume si sa va distrati cand ati nenorocit tara asta?
Postat 22 Noiembrie 2013, 20:26 de ivan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON