URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2014, 13:31

Accident pe centură: O bătrânică a murit, lovită pe trecere şi târâtă de un camion (FOTO / VIDEO)

Accident îngrozitor, luni înainte de prânz, pe şoseaua de centură a Oradiei, la intersecţia dintre străzile Ovid Densuşianu şi Henrik Ibsen. O femeie de 82 de ani a murit după ce a fost lovită din plin şi târâtă de un camion mai bine de 20 de metri. Încărcat cu ciment, camionul este înmatriculat în Ungaria, venea de la Aleşd şi mergea către Biharkeresztes.

Femeia locuia în zonă şi, spun martorii, a vrut să treacă strada pe trecerea de pietoni semaforizată. "A apăsat pe buton, a aşteptat să fie verde şi apoi a dat să treacă. Dar a venit camionul şi a lovit-o din plin. Şoferul a trecut pe roşu", a declarat un bărbat care a văzut accidentul. La fel, o altă tânără care vroia să treacă pe aceeaşi zebră, dar din sens opus, le-a confirmat poliţiştilor că semaforul pietonilor arăta culoarea verde când bătrânica a vrut să treacă.

Şoferul maghiar, în vârstă de 47 de ani, însă, susţine că el avea culoarea verde la semafor. "Veneam pe banda întâi, am văzut-o pe femeie că ezită să treacă, făcuse un pas, dar s-a dat înapoi. Eu aveam verde, aşa că n-am oprit, dar apoi brusc ea mi-a sărit în faţă, iar eu am tras de volan spre stânga", a declarat şoferul, recunoscând că a târât femeia metri buni. Bărbatul mai spune şi că cei care îl acuză că a trecut pe roşu mint, întrucât în zonă nici nu era lume în momentul impactului.

Poliţiştii îl contrazic, însă, şi susţin şi ei că bărbatul n-a respectat culoarea roşie a semaforului. Totodată, agenţii urmează să stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul, inclusiv viteza cu care rula şoferul.

Nenorocirea petrecută i-a făcut pe localnici să le reamintească autorităţilor că zona este una cu probleme. "Zilnic sunt accidente aici. Nu se mai poate aşa", le-a spus o femeie poliţiştilor. Oamenii sugerează că mult mai utilă ar fi o pasarelă pietonală peste şoseaua de centură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
despagubiri
DACA FAMILIA FEMEII DE 82 ANI DORESTE SA FIE DESPAGUBITA FARA SA PLATEASCA NICI UN BAN ANTICIPAT SA CONTACTEZE CENTRUL EUROPEAN DE DESPAGUBIRI- PE D-NUL DORU LA NR DE TELEFON 0722235510 CAT MAI URGENT.
Postat 18 Octombrie 2014, 12:16 de Doru
CONDOL
CONDOLEANTE FAMILIEI DACA AVETI NEVOIE DE UN SPRIJIN FINANCIAR PT INMORMANTARE CONTACTATI-MA LA NR. 0765773189
Postat 27 Martie 2014, 20:17 de COSTY
mare atentie!!!
Comentarii peste comentarii aici dar nimeni nu este atent la faptul grav ca nu este prima victima acolo, eu stiu deja de 3 si asta la nici un an de la crearea acelei treceri groaznice de pietoni. ACOLO ESTE O PROBLEMA!!!! Cati mai trebuie sa moara ca sa se schimbe ceva ??? Au murit 2 persoane s-au montat semafor cu buton si uite ca tot asa se moare si acum, trebuie gandit altceva acolo, o pasarela pentru pietoni o trecere subterana altfel numaram mortii in continuare.
Postat 18 Martie 2014, 22:23 de Bogdan
ce credeti?
Facem abstractie daca era rosu la pietoni sau la masini. Sa mergem pe logica. Voi credeti ca un batran la 82 de ani se incumeta sa treaca pe rosu fuga, fuga pana dincolo centura? Daca era un pusti iute de picior da. Sau o strada ca Henrik Ibsen de lata doar. Dar nu centura.
Postat 18 Martie 2014, 20:08 de oradeanul
ca oile
Lasa-ti comentariile penibile. Sunt pieton si sofer, dar ma asigur de 2 ori inainte sa traversez, ca-i verde la semafor, ca-i trecere nesemafosizata. Cei mai multi sunt inconstienti si sar pe trecere cu telefonul la ureche fara sa se uite, macar din bun simt, daca vine vreo masina sau daca poate sa opreasca in siguranta. In fond e vorba despre viata voastra. Nu mai spun de tampitii care sar la colturile strazilor si unde nu exista nimic si unde, in mod normal, pietonii trebuie sa astepte pana pot sa traverseze. Toti au impresia ca daca sunt pe jos n-au nicio indatorire ci doar drepturi. Nu e asa, si bunul simt ar trebui sa te oblige sa te asiguri. Ca doar mai usor opresti tu decat o masina de 2 t sau 40 t. Normal, nici militienii nu se implica in a-i civiliza pe pietoni. Si din aceasta cauza v-or mai murii multi....
Postat 18 Martie 2014, 10:57 de pieton si sofer
La 80 de ani nu treci pe rosu.
Astia vad tot timpul verde in fata ochilor, saltul de la cal la masina a fost cam brusc pt.unii. Cred ca la 80 de ani esti foarte atent la culoarea semaforului si inainte de a trece te asiguri.
Postat 17 Martie 2014, 17:26 de Pieton
Reformulare
(...)Şoferul maghiar, însă, susţine că el avea culoarea roşie la semafor. "Veneam pe banda întâi, am văzut-o pe femeie că ezită să treacă, făcuse un pas, dar s-a dat înapoi. Eu aveam verde (...)" Ori era verde, ori era rosul ... care sa fie de fapt adevarul? Cred ca inainte de a urca o stire on-line, ar cam trebui putin "recitita" ...
Postat 17 Martie 2014, 14:18 de Raluca
am omis ceva
am omis ceva, sa nu uitam totusi ca este vorba de o centura a orasului, unde masinile totusi ruleaza cu viteaza. Cu atat mai mult trebuie sa ne uitam bine cum si pe unde trecem.
Postat 17 Martie 2014, 14:15 de Oradean
Este un loc foarte periculos
Din pacate trecerea de pietoni de acolo este foarte periculoasa, condoleante familiei, imi pare rau ptr ambii. Din pacate lipseste o buna educatie de circulatie pe strazi, ca sofer, sau ca biciclist si ca pieton. Nu odata am vazut cum imediat cum a schimbat in verde semaforul, pietonul dja a sarit repede pe carosabil, pai ganditiva ditamai camion cu ciment sau orice alt camion de tonaj cum opreste instantaneu?! Am vazut multi biciclisti care inca nu stiu ca NU se traverseaza trecerile de pietoni pe bicicleta, ei sar pur si simplu in fata masinilor cu ideea ca e trecere de pietoni. Repet, lipseste educatia! E sau nu devina soferul tirului, daca ne asiguram si nu calcam aiurea de pe trotua, am putea evita multe probleme.
Postat 17 Martie 2014, 14:14 de Oradean
Efect
Pacat de doamna in varsta care a murit pentru un sofer neatent si iresponsabil,care se crede in vestul salbatic in Romania.Foarte multi soferi de Tir se comporta ca si in jungla,mai ales cei straini,care nu respecta nici ,sau prea putini regulile de circulatie din tara asta.Asta este efectul dominoului ,dar cei care sufera nu sant vinovatii.Dumnezeu s-o ierte pe victima.
Postat 17 Martie 2014, 13:58 de MIKI
alt idiot
Puscarie pt nesimtitii care fac porcariile astea....mai nou vad ca si cei bauti scapa...legea mamii dreacu...PARNAIE.....
Postat 17 Martie 2014, 13:35 de PALM
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON