URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2012, 21:53

Traficul a fost închis pe toate drumurile naţionale din Constanţa şi Tulcea. Mii de maşini blocate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că traficul rutier a fost închis joi seară, începând cu ora 21.00, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea, din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajerlor de deszăpezire să acţiioneze.

Potrivit Antena 3, în judeţul Constanţa au fost închise Autostrada A2 Bucureşti - Feteşti, DN 22A Hârşova - Saraiu, DN 3 Ostrov - Constanţa, DN 38 Agigea - Negru Vodă, DN 39 Constanţa Vama -Veche, DN 39B - staţiunea Olimp, DN 39C - staţiunea Neptun, DN 39D - staţiunea Cap Aurora, DN39E - Cumpăna, DN 22 Constanţa - Tulcea, DN 22C Cernavodă - Basarab şiA4 - centura Constanţa.

În Tulcea sunt închise DN 22 Tulcea - Constanţa, DN 22A Saraiu - Cataloi, DN 22D Ceamurilia de Jos - Măcin, DN 22E IC Brătianu - Găreanu, DN 22F Horia Nalbant şi DN 22G - centura Tulcea.

Potrivit CNADNR, traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice. Circulaţia se desfăşoară în toată ţara în condiţii de iarnă, iar Compania acţionează pe întreaga reţea rutieră.

În Sud, peste o mie de maşini au rămas blocate în zăpadă. În cursul zilei de joi, un bărbat a murid după ce maşina în care se afla, împreună cu o femeie, a fost îngropată în zăpadă, militarii fiind cei care au descoperit autoturismul, observând o antenă ieşind din nămeţi.

Şi-au mai pierdut viaţa o persoană care suferea de diabet din judeţul Tulcea şi un bărbat care a murit îngheţat, după ce a plecat pe jos din cauză că maşina i-a rămas înzăpezită în zona comunei Belciugatele, judeţul Călăraşi.

Totodată, o fată de 13 ani care a rămas blocată, a născut fără asistenţă medicală.

Cursurile au fost suspendate în 718 unităţi de învăţământ, cele mai afectate judeţe fiind Călăraşi, Buzău şi Giurgiu. La Călăraşi, au fost închise 266 de unităţi de învăţământ, la Buzău, 146 şi la Giurgiu, 55.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a ordonat ca mai multe subunităţi ale armatei să disribuie în noapte de joi spre vineri ceai cald, apă şi alimente persoanelor blocate în autoturisme pe A1 şi A2.

Pese 2000 de persoane au fost evacuate şi adăpostite, iar 1.100 de persoane au refuzat să îşi părăsească autovehiculele, realizând ulterior că sunt într-o situaţie periculoasă şi acceptând asistenţa angajaţilor MAI.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, până vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost menţinut pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va transmite, vineri, o circulară către serviciile de ambulanţă, prin care va solicita ca maşinile destinate intervenţiilor medicale să patruleze noaptea, în zone în care stau persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi cazate în azil de noapte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON