URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2014, 16:38

Tradiţionalului turneu naţional de beach-volley de la Oradea, sub semnul întrebării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au trecut 17 ani de când în fiecare vară, de obicei în luna iulie, municipiul Oradea este în centrul atenţiei datorită unui sport care a avut o popularitate în rândul tinerilor. Anul acesta, însă, tradiţia ar putea fi întreruptă.

Beach-volley-ul a prins în Bihor în 1997, atunci când Radu Petruş, profesor de volei, a decis să organizeze primul concurs. După ce Petruş a plecat în străinătate, organizarea a fost preluată de Sinka Adam şi Radu Negruţ, de la Beach Volley Transilvania, astfel că de-a lungul anilor sportivi precum fraţii Ion, Vardai, Holhoş, Mascovici, Lele sau Lung au devenit campioni naţionali.

"Nu a fost deloc uşor. Au fost mii de ore de muncă şi sacrificiu. Au fost 17 ediţii ale turneelor naţionale în municipiul Oradea. Culmea, când tradiţia ar fi trebuit să ajungă la maturitate, parcă "corăbiile" se îneacă", susţine Radu Negruţ.

Dacă până acum Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor s-au implicat an de an financiar în desfăşurare, deocamdată până acum doar municipalitatea şi-a onorat promisiunea de a susţine şi în 2014 turneul, prin asigurarea echipamentului de joc atât la feminin cât şi la masculin.

"Consiliul Judeţean Bihor încă nu a luat o decizie definitivă, totul, dar absolut totul depinzând de Cornel Popa, preşedinte. Horia Carţiş, consilierul personal, a promis că vor fi făcute toate demersurile pentru a salva şi ediţia a XVIII-a, adică cea din 2014 a turneului national", a declarat Sinka Adam.

Organizatorii ar avea nevoie de o sumă care se ridică la circa 20 .000 - 30.000 lei (premiile plus baremurile de arbitraj, cheltuieli minimale). În acest sens, organizatorii principali au depus documentaţia cu toate cheltuielile necesare, în scrisoarea de intenţia adresată în special conducerii Consiliului Judeţean Bihor.

"Ar fi un mare păcat ca acum la maturitate, după şaptesprezece ediţii cu bune şi cu mai puţin bune, să se piardă o tradiţie în Bihor", după cum a mai precizat Sinka Adam.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
NU MAI DEZINFORMATI ,MAI BINE PUNETI MANA
CAMPIONATELE NATIONALE ALE ROMANIEI LA VOLEI DE PLAJA -2013 Contributia financiara a Primariei 17.600. lei Contributia financiara A Consiliului Judetean Bihor 7.000. lei --------------------------------------------- TOTAL = 24.600 lei Pemiile la masculin = 2.000.euro Premiile la feminin = 2.000.euro Echipamentul sportiv asigurat integral de Primaria Oradea ,PARTENER OFICIAL, in colaborare cu Era Sport, pentru sportivi ,arbitri,si organizatori ,in doua culori ,personalizat. Impozit premii fisc = 680. lei echipe inscrise; la masculin 19 echipe =38 de sportivi la feminin 15.echpe = 3o de sportive ------------------------------------ TOTAL = 68. sportivi Calculeaza si informeaza-te d-le .\'\'agent termic\'\',dupa aceea vorbeste si nu dezinforma.. Nu am stiut ca pentru dvs \'\'AGENTUL TERMIC\'\' ,ne iertati , 45.000 lei=24.600 lei,sau ca 20.sportivi = 68.de sportivi Cu banii publici nu te joci pentru ca te arzi.
Postat 08 Iulie 2014, 09:13 de ADAM
vrajeala mare
astia au laut si anul trecut 45.000 de lei in total, de la CJ si de la primarie ! s-o spuna ei lu mutu ca atata costa turneul de volei la care participa 20 de sportivi maxim ! astia-s bani ciorditi, bai !
Postat 05 Iulie 2014, 23:38 de Agentul Termic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON