URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2016, 14:38

Start-up Weekend revine la Oradea să inspire tineri antreprenori în IT

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În weekend-ul 7-9 octombrie 2016, tineri creativi şi pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie vor participa la a doua ediţie a proiectului Start-up Weekend în Oradea. Organizatorii şi voluntarii au muncit din greu pentru ca acest proiect să asigure nu doar inspiraţia, ci şi resursele necesare lansării şi dezvoltării unei afaceri viabile în domeniul hi-tech.

În primul rând, Start-up Weekend are de-a face cu procesul de a învăţa în timp ce creezi. Participanţii nu doar ascultă teorii, ci au oportunitatea să îşi pună în aplicare ideea de afaceri şi să le testeze, profitând de experienţa colegilor de echipă care vin din domenii diferite.

Mai mult, participanţii la Start-up Weekend beneficiază de întâlniri individuale cu mentori - lideri locali şi regionali în industria IT care au acceptat să îşi împărtăşească din experienţa lor sfătuind şi jurizând proiectele participanţilor.

Foarte important de reţinut este faptul că acest eveniment nu ţine atât de mult de idee, cât de echipa care se formează. Start-up Weekend atrage programatori talentaţi, designeri, marketeri şi alţi profesionişti care, timp de un weekend, îşi unesc forţele să dezvolte o afacere scalabilă care să aducă soluţii pentru probleme actuale.

Participanţii pot crea relaţii de colaborare de lungă durată sau pot pleca cu o slujbă sau un investitor. Start-up Weekend este cea mai bună metodă ca cineva să poată găsi o persoană cu care să lanseze un start-up. Astfel, dacă au o idee de afaceri sau abilităţi necesare pentru lansarea unui start-up, acest eveniment este unul pe care cei care aspiră să devină antreprenori nu trebuie să îl rateze!

În prima zi, vor avea loc prezentările conceptuale ale ideilor de afaceri şi formarea echipelor - acestea se vor forma în jurul ideilor, conform abilităţilor participanţilor. Următoarea parte a weekend-ului este rezervată activităţilor necesare echipelor să planifice, să organizeze şi să dezvolte o afacere reală. Duminică seara, afacerile proaspăt dezvoltate vor fi prezentate în faţa unei comisii de juraţi care va valida cea mai bună idee de afaceri, acordând şi o serie de premii surpriză.

Printre mentorii pe care îi vom avea se numără: Jan Lukacs, Adrian Pică, Adrian Gheară, Alin Mercheş şi Raul Popa, iar în juriu vor fi: Eric Prenen, Tibor Laszlo şi Franz Osvald.

Evenimentul va avea loc la Oradea Trade Center, începând cu vineri, 7 octombrie 2016, ora 18:00, până duminică, 9 octombrie 2016, ora 20:00. Participanţii vor avea mesele asigurate pe durata evenimentului.

Preţul unui bilet este de 22 euro si poate fi achiziţionat online de la linkul următor: http://www.up.co/communities/romania/oradea/startup-weekend/9827?lang=en

Acest eveniment este organizat de SW împreună cu Oradea Tech Hub şi următoarele firme partenere: Paymo, Mobiversal, Qubiz, Neobyte Solutions, E-spres-Oh, RomCom, Cylex, Soluţii Avansate, Facultatea de Management Griffiths şi Due Fratelli - partener catering.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@BlackDot
Sabau, Anghel, Kristo or fi recunoscuti de un anumit segment si de o anumita generatie si sunt oameni respectabili insa pe "scena de tech" locala nu se implica...Ei sunt intr-un domeniu cumva adiacent, nu tehnologie/creatie/software. Cat priveste cifra de afaceri, nu e foarte relevant acest criteriu in domeniul asta: e una sa vinzi imprimante/calculatoare/hardware si sa stringi usor cifre de afaceri ridicate, si alta e sa creezi valoare adaugata in software sau sa vinzi servicii (si cu alte rate de profit by the way...) Iar unii dintre "papagalii" din articol sunt recunoscuti la nivel national/mondial si au produse folosite de zeci/sute de mii de clienti in toata lumea
Postat 28 Septembrie 2016, 16:58 de MAlin1
recomandare viitorilor ingineri
recomand tinerilor niste nume recunoscute in viata IT oradeana: Sabau, Anghel, Kristo... oameni cu afaceri ce depasesc 10 milioane de euro anual... nu papagalii astia care ii scrieti voi in articol ;)
Postat 27 Septembrie 2016, 20:43 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON