URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2017, 09:33

Orădeanul Horia Trempe-Cotuna, cel mai tânăr campion naţional de tir cu arcul din România! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La numai 6 ani, Horia Trempe-Cotuna, legitimat la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea, a stabilit un nou record naţional: este cel mai tânăr campion naţional din toată istoria tirului cu arcul din România! El a fost desemnat campion naţional la categoria copii compound la recentul Campionat Naţional pentru copii şi cadeţi desfăşurat la Deva.

Micul arcaş şi-a început "cariera" la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea la doar 5 ani, el fiind, potrivit reprezentanţilor clubului, cel mai tânăr arcaş legitimat, din toată istoria acestui sport în ţara noastră.

Dacă anul trecut, la Campionatul Naţional de sală de la Iaşi a reuşit să uimească prin îndemânarea şi precizia tirului, obţinând 394 de puncte, anul acesta, la Deva, la categoria lui au fost mai mulţi concurenţi, pe care i-a surclasat cu un scor de 466 de puncte în urma celor două runde de calificări.

De menţionat că la tir cu arcul, în cadrul probelor de indoor, se trag mai întâi calificările: două runde a câte zece serii de trei săgeţi fiecare serie, astfel, un total de 20 de serii a 60 de săgeţi. Urmează apoi eliminatoriile şi finalele.

La categoria copii arc compound de la aceste întreceri, C.S. Redpoint a avut doi sportivi, pe Horia Trempe-Cotuna (6 ani) şi Daniel Mirişan (7 ani), care au concurat cu sportivi din Târgu-Mureş şi Bucureşti.

După o luptă foarte strânsă, Horia Trempe-Cotuna a câştigat medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional cu 466 de puncte, fiind urmat de Bogdan Avram de la C.S. Şoimii de Mureş (11 ani, vicecampion naţional) cu 454 de puncte şi de David Gruiescu de la Besta Bucureşti (9 ani, medalia de bronz) cu 361 de puncte. La foarte mică distanţă, locul IV a fost adjudecat de Daniel Mirişan, tot de la Redpoint Oradea (7 ani), cu 348 de puncte.

"Clubul orădean a reuşit să-şi atingă obiectivele. Tot la acest campionat, arcaşii orădeni au mai câştigat o medalie de bronz la cadete compound, prin sportiva Vivien Bălteanu, la această categorie titlul revenindu-i Ancăi Danileţ (Aktiv Bucureşti), iar medalia de argint Ştefanei Albu (Unirea Iaşi). La categoria cadeţi compound, sportivul orădean Alin Mureşan s-a clasat pe locul IV, cu 504 puncte, scorul lui fiind însă în creştere netă faţă de campionatul de anul trecut (363 puncte)", a precizat Mircea Stroe, preşedintele clubului Redpoint Oradea şi al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul.

După competiţie, în cadrul proiectului educaţional intitulat "Cultura şi sportul", prin care la fiecare deplasare în ţară sportivii vizitează un obiectiv cultural, tinerii arcaşi orădeni au vizitat Cetatea Deva.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON