URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2018, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gherila ortodoxă

Învrăjbiţi de preotul ortodox, locuitorii unui sat din apropierea Oradiei au intrat într-un adevărat război, ajungând ca noaptea să-şi otrăvească fântânile şi să-şi ardă proprietăţile. După ce l-au reclamat la Protopopiat, Episcopie şi chiar Patriarhie că fură din banii bisericii, contestatarii parohului Călin Ias din Sărand au devenit victimele unor represalii barbare, care au început cu infestarea apei pentru vite şi au sfârşit cu incendierea unui grajd şi a unui Land Rover.

Vă dezmembrez!

Un interlop trimis după gratii pentru proxenetism şi trafic de persoane i-a ameninţat cu moartea pe magistraţii "vinovaţi" de condamnarea sa. Furios că a rămas şi fără 377.000 euro strânşi de pe urma fetelor exploatate, Adrian Tiutiu, zis Ady Brăileanu, le-a transmis procurorului care l-a anchetat şi judecătorului care i-a dat sentinţa că îi va "dezmembra în zece mii de bucăţi".

"Necrolog" pentru Bodog

Bilanţul lui Florian Bodog la Ministerul Sănătăţii, marcat de realizări mai degrabă promise decât îndeplinite, dar şi de eşecuri fără egal, între care 39 de decese. Într-un an, ministrul orădean şi-a trecut în palmares cea mai gravă criză a vaccinurilor, cel mai mare scandal la examenul de rezidenţiat şi al sistemului de transplant, tergiversarea achiziţiilor de ambulanţe, a construirii spitalelor regionale şi a legii vaccinării, dar şi rostuirea clientelei de partid şi personale.

Rugă pentru părinţi

BIHOREANUL vă prezintă povestea emoţionantă a unui băiat abandonat în gara din Tinca şi crescut în Finlanda, care după două decenii îşi caută părinţii. Informatician şi colaborator al Google, Dacian Sölgén nu-şi mai aminteşte nimic despre părinţii naturali, ci doar bătăile şi pedepsele "colecţionate", după ce aceştia l-au abandonat, într-un orfelinat din Oradea.

Oazele termale

Având efecte curative şi economice importante, apele termale din vecinătatea Oradiei sunt folosite de secole, lor datorându-li-se apariţia a două staţiuni. De-a lungul timpului, Băile Felix şi Băile 1 Mai au cunoscut atât dezvoltarea explozivă, cât şi stagnarea şi decăderea, ele fiind azi locul de tratament şi relaxare preferat al multor români.

"Spălătoria" de apă

Compania de Apă Oradea se pregăteşte să pună în funcţiune una dintre cele mai moderne staţii de epurare din Bihor. Construită din fonduri europene printr-o investiţie de 14 milioane lei, cea de-a patra staţie de epurare din administrarea CAO va deservi echivalentul a 12.000 de locuitori din Beiuş şi din localităţile învecinate.

TIMP LIBER
Serbări în Apuseni

Iarna se încheie cu distracţie! În perioada 16-18 februarie, adică de vineri până duminică, Primăria Nucet organizează o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii în staţiunea Vârtop din Apuseni. După ce anul trecut petrecerea a fost animată de Daniela Gyorfi şi Lidia Buble, de data aceasta organizatorii au mizat pe vedete masculine, mai exact pe băieţii de la Maxim şi pe Alex Velea. În program au fost incluse, evident, concursuri de schi şi de snowboard, concerte de muzică populară, o coborâre cu torţe a salvamontiştilor şi tradiţionalul foc de artificii.

ORADEA NOASTRĂ
Destinaţia: Oradea!  

Anul 2017 a consemnat un record pentru turismul orădean. Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în oraş au ajuns anul trecut peste 223.000 de turişti, cu 17,5% mai mulţi decât în 2016. Împreună cu turiştii din comuna vecină Sânmartin, care găzduieşte Băile Felix şi 1 Mai, Oradea a adunat, astfel, mai mulţi musafiri decât Clujul ori Sibiul.

Votaţi verde!

Pentru prima oară, orădenii pot decide anul acesta cum se vor cheltui banii lor. Până pe 5 martie, locuitorii oraşului sunt invitaţi să voteze cele zece proiecte care vor fi finanţate de Primărie prin programul de bugetare participativă. În program au fost acceptate 42 dintr-un total de 197 propuneri înregistrate. Jumătate din ele vizează amenajări de spaţii verzi, locuri de joacă şi piste pentru biciclişti, precum şi reamenajarea unor zone din oraş.

Hoinari prin Asia

Timp de o lună pe an, un om ar trebui să facă numai ce vrea! Aşa şi-au spus Alin Pinţe, Roni Mărcuş şi Vlad Silaghi anul trecut, când au decis să pornească în aventura vieţii lor: 90 de zile prin şase ţări de pe cel mai populat continent. Au evitat agenţiile de turism şi traseele turistice, pentru a cunoaşte cât mai bine oamenii locului. Aşa că au trecut, pe rând, prin peisajele năucitoare din Vietnam, prin jungla din Cambodgia, pe plajele apetisante din Thailanda şi Malaezia, au traversat munţii uriaşi din Nepal şi deşertul din India. O aventură adevărată, despre care cei trei orădeni spun că ar repeta-o...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON