URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cresc taxele! 22%

După ce ani la rând a actualizat taxele doar cu rata inflaţiei, Primăria orădeană este nevoită să majoreze exploziv impozitele pe locuinţe.

Ca efect al noului Cod Fiscal, municipalitatea pregăteşte taxarea celor 90.000 de proprietari de locuinţe inclusiv pentru terenul de sub ele, iar în timp ce locatarii de la bloc se vor trezi cu dările majorate cu 22 de procente, cei care şi-au închiriat imobilele unor firme vor datora impozite de-a dreptul înzecite!

Casa de bani

Primăria face demersuri pentru a prelua hotelul Fundaţiei pentru Tineret Bihor  din Ioşia, scos la licitaţie de ANAF în contul unor datorii de 258.000 euro.

Primarul Ilie Bolojan a cerut Consiliului Judeţean să facă demersuri pentru desfiinţarea fundaţiei care a tocat averea moştenită de la Uniunea Tineretului Comunist, o adunătură de „băieţi deştepţi” care s-au ocupat doar de încasarea propriilor salarii.

După Lili, potopul

Statul Român a redevenit patronul falimentarei societăţi Orser şi ar trebui să încaseze despăgubiri, dar nu are de unde.

Încarcerată pentru că a transformat serele orădene în fier vechi, olteanca Lili Maria Schutz a dat un ultim tun: în contul datoriei de 13 milioane euro a lăsat un apartament, o maşină veche şi  firme înglodate în datorii.

Re(be)le de mici

Cinci fete, dintre care cea mai mică are 7 ani iar cea mai mare 12, au ajuns la Poliţie pentru... tâlhărie.

Puştoaicele, trei din Oradea şi două din Sânmartin, au vrut să jefuiască două eleve în faţa Centrului comercial Crişul şi au şterpelit cosmetice şi parfumuri din Lotus Center.

ORADEA NOASTRĂ

Îngrăşământ homemade

Fără doar şi poate, cea mai veche formă de reciclare este compostarea. Îngrăşământul natural realizat prin fermentarea resturilor vegetale este cea mai ecologistă metodă de fertilizare a solului din orice grădină: pe lângă că este organic, contribuie şi la reducerea cantităţilor de deşeuri dintr-o gospodărie!

Primăria şi RER Ecologic Service vrea să-i convingă pe cât mai mulţi orădeni să îşi transforme deşeurile vegetale în compost, aşa că oferă 75 de recipiente anume făcute pentru compostare. Cine le poate primi? Cei care le cer!

Plantări... bine crescute!

Primăria dă startul campaniei de plantări de toamnă în oraş. Spre deosebire de anii precedenţi, când în oraş se sădeau sute de copaci, anul acesta nu vor fi plantaţi nici 200. În schimb, fiecare puiet de arbore va fi „gata crescut”, municipalitatea comandând doar arbori înalţi de cel puţin 4 metri şi cu trunchiul mai gros. Ca să le facă umbră orădenilor cât mai curând...

Mircea Oaie: „Vrem ca orădeanul să vrea să iasă din casă”

Săptămâna trecută a debutat Toamna Orădeană 2015, festival aşteptat de numeroşi concitadini. Atât pentru că a redeschis porţile Cetăţii, proaspăt reabilitate, cât şi pentru că este cel mai lung şir de evenimente organizate de Primărie pentru orădeni. Concerte, spectacole, expoziţii, toate se înghesuie în zece zile de festival, gândite să fie pe placul fiecărui cetăţean.

Anul viitor, însă, distracţia ar putea începe din vară! Unul dintre responsabilii pentru evenimentele publice ale Oradiei, Mircea Oaie, şef al Direcţiei Monitorizare Cheltuieli şi organizare Evenimente din cadrul Primăriei, spune că, odată ce şantierele din oraş vor fi închise, îşi doreşte ca în agenda fiecărui weekend din sezonul estival să figureze măcar un eveniment.

TIME OUT

Muzica bucuriei

Până pe 11 octombrie, Oradea continuă sărbătoarea de toamnă în fortăreaţa din inima oraşului. Pe lângă tradiţionalele concerte de muzică populară, pop şi rock, programul festivalului cuprinde şi un altfel de spectacol, cu totul inedit.

La iniţiativa actorului orădean Andrian Locovei, miercuri, pe scena Toamnei Orădene vor urca mai mulţi artişti locali valoroşi, pentru un concert de muzică veselă evreiască interpretată în mai multe limbi, inclusiv franceză şi rusă. Mesajul? Muzica uneşte...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON