URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2016, 20:10

Noi şefi în Senatul Universităţii: cancelar este matematicianul Daniel Paşca, vicepreşedinţi călugărul Antim şi inginerul Cristian Grava

Noi şefi în Senatul Universităţii: cancelar este matematicianul Daniel Paşca, vicepreşedinţi călugărul Antim şi inginerul Cristian Grava Preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă (foto dreapta) l-a desemnat pe matematicianul Daniel Paşca (foto stânga) noul cancelar al forului

Reales în funcţia de preşedinte al Senatului, Sorin Curilă şi-a stabilit şi echipa cu care va conduce forul legislativ suprem al Universităţii din Oradea.

În şedinţa care a avut loc luni, Curilă a prezentat o echipă de conducere mai extinsă. Mai precis, de acum preşedintele Senatului are şi doi vicepreşedinţi: pe inginerul Cristian Grava şi pe lectorul Ionuţ Oprea de la Departamentul de Sociologie-Asistenţă Socială, totodată călugărit sub numele Antim.

"Am încercat să dezvolt formula din două motive, de prestigiu şi eficienţă. Am verificat, marile universităţi au aceste posturi de vicepreşedinţi, este o conducere piramidală, mai bine structurată, pe care o consider mai stabilă. Totodată, am considerat că este mai potrivit ca vicepreşedinţii să reprezinte Senatul la evenimentele la care eu nu pot participa, şi nu preşedinţii de comisii", a explicat Curilă, luni, pentru BIHOREANUL.

Pe lângă cei doi vicepreşedinţi, şeful Senatului a păstrat şi postul de cancelar general, pe care l-a dat pentru următorii patru ani matematicianului Daniel Paşca. În mandatul 2012-2016 cancelar general al Senatului a fost tot un matematician, Vasile Aurel Căuş, care însă la alegerile din această primăvară l-a concurat pe Curilă la şefia Senatului.

În aceeaşi şedinţă, Sorin Curilă i-a prezentat Senatului şi pe noii preşedinţi ai comisiilor de specialitate ale forului: Victoria Bogdan (Comisia de Buget-Finanţe), Simona Ioana Vicaş (Comisia de Cercetare Ştiinţifică), Cornel Nicu Sabău (Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii), Simona Aurelia Bodog (Comisia de Învăţământ), Luminiţa Şoproni (Comisia pentru Probleme Sociale şi Studenţi), Mariana Eugenia Mureşan (Comisia de Relaţii Internaţionale şi Interne), Mircea Gordan (Comisia pentru Valorificarea şi Administrarea Patrimoniului) şi Daniel Bădulescu (Comisia de Monitorizare, Coordonare şi Îndrumare Metodologică a Dezvoltării Sistemului de Control Managerial Intern).

Cu excepţia Victoriei Bogdan şi a Marianei Mureşan, care au fost preşedinte de comisii de Senat şi în mandatul 2012-2016, toţi liderii sunt noi în aceste funcţii.

Potrivit lui Curilă, odată cu nominalizarea sa la şefia unei comisii de Senat, Cornel Nicu Sabău, care este şi preşedintele Comisiei de Etică, a intrat în incompatibilitate. Cel mai probabil, Sabău va demisiona de la şefia Comisiei de Etică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON