URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2017, 10:24

MasterChef la Oradea: Adrian Hădean și-a deschis local pentru pofticioşi în locul fostului restaurant Graf (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ardei copt cu brânză de capră şi vinete afumate, crochete din obraz de vită la foc mic şi cu ceapă caramel, canapea cu piept de porc şi sosurile casei – pesto de pătrunjel, sos de ardei gras, maioneză verde, salsa picantă, sos de ardei cu alune şi curry, chilli şi mujdei -, dar şi virşli de Brad cu varză fermentată în suc de morcovi ori cârnaţi de Mangaliţa cu sos de hrean şi ciabatta, platouri de brânzeturi româneşti cu faguri de miere, toate în deschidere.

"De sorbit" supă din coadă de bou cu răzălăi ori cremă de măduvă afumată cu năut, porumb şi mazăre, "lucruri grele" cum ar fi cocoş pitic, pulpe de raţă, coaste de vită, steak de vită de Uruguay, coaste şi ciolan de porc ori raţă coaptă – toate gătite în "slow smoker" (pentru nefiţoşi, la afumătoare înceată), plus dulcegării ca papanaşi fierţi cu brânză şi creme anglaise, choux cu ciocolată, îngheţată de casă (de mentă, ciocolată şi vanilie) sau arany galuska cu lămâie şi soc, pizza de toate felurile (cu aluat din maia), vinuri de taclale între prieteni, dar alese cu gust, aperitive, cognac, vermut şi digestive de nu te poţi hotărî.

Toate par desprinse din poveşti pantagruelice, însă nu sunt decât câteva spicuiri din meniul cu care, începând de miercuri, cunoscutul bucătar, jurnalist şi blogger culinar Adi Hădean, fost jurat al emisiunii MasterChef de la Pro Tv, îşi îmbie foştii concitadini orădeni la restaurantul cu terasă deschis în locul altui local cu bun renume, Graf, în strada Delavrancea nr. 3 (în spatele facultăţilor de Drept şi de Mediu).

Nu trebuie să vă speriaţi de preţuri: pornesc de la 12 lei şi nu sar de 100 lei, aşa că pleziriştii pot să încerce cu încredere! Nimic nu este exclusivist, mai degrabă accesibil.

"M-am întâlnit cu proprietarii acestui spaţiu, am şi colaborat cu ei în trecut, am aflat că era disponibil după ce Graf a fost închis şi am decis să fac acest restaurant. Ideea era veche în capul meu, nu neapărat pentru Oradea, dar mi-am zis de ce nu?", a mărturisit Adi Hădean la un mic festin cu foştii colegi din breasla gazetărească invitaţi la MEATic cu o seară înaintea deschiderii pentru marele public.

De altfel, acesta a amintit şi că a locuit ani buni la Oradea. "Până la urmă ştiu oraşul acesta, am locuit aici 7 ani şi cred că o să iasă o treabă bună. Vreau să fac o mâncare bună, simplă, pe care oamenii s-o înţeleagă uşor. Pentru mine secretul unei bucătării bune e, cum a zis unul, s-o pun pe mă-sa în farfurie. Sună nasol în aparenţă, dar chiar aşa cred. În realitate e o chestie faină, despre cum să reconectezi pe cineva cu copilăria lui cu o îmbucătură bună. Eu asta încerc să fac tot timpul. Bine, aici îi conectăm pe toţi şi cu gastronomia italienească, şi cu aia ungurească, şi cu aia de peste mări...", a spus meşterul bucătar.

Hădean a subliniat că tot ce se face la MEATic este contrar conceptului de fast-food, adică în jurul celui de bucătărie "tihnită", unde - de pildă - preparatele din carne pot sta la foc mic chiar şi 14 ore.

Orarul MEATic este zilnic între orele 12.00 - 23.00, cu excepţia zilelor de luni, când restaurantul va fi închis pentru curăţenia generală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON