URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2013, 14:20

Liceenii orădeni s-au întrecut în teatru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La iniţiativa Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, liceenii de la 8 şcoli din Bihor s-au întrecut în scenete de teatru. Actorii amatori care au participat la festivalul-concurs "Teatru pentru liceeni" învaţă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Liceul Baptist Emanuel, Liceul de Artă, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita.

Juriul, format din regizoarea Maria Mierluţ, scenografa Oana Cernea şi directorul Teatrului Arcadia, Florian Silaghi, a stabilit la final că cei mai buni liceeni-actori sunt cei de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, care au pus în scenă "Chiriţa în provincie". Echipa a fost formată din Rodonia Sur, Dayana Toader, Camelia Cociuba, Bianca Jurca, Mihele Raul, Traian Manolache, Andreea Cătălinoiu, Denis Şerb, Iulia Centea. Coordonarea artistică a fost asigurată de Ionuţ Şerban, iar profesor coordonator al elevilor eminescieni a fost Veronica Marton.

Pe locul doi s-a clasat echipa Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu", care a jucat "Pact cu Diavolul" şi a fost formată din Ghiţă Dan, Răducanu Matei, Morgovan Larisa, Horj Liana, Cevei Iulia, Lincar Alexandra. Coordonatoarea pe partea artistică a fost Luana Sîrca, iar profesor coordonator Gelu Şerea.

Locul trei a revenit Liceului de Artă, adică echipei formate din Alexandra Dudaş, Ivana Farc, Darius Paşca, Roxana Pop, Carmen Sabou, Răzvan Lipovan, Raul Gligan, Janos Vura, coordonată artistic de Samuel Pop şi îndrumată de profesoara Augusta Fatol.

Premiul pentru cel mai bun rol principal a fost câştigat de Rodonia Sur, de la "Mihai Eminescu", iar pentru cel mai bun rol secundar de Matei Răducanu, de la "Emanuil Gojdu". De asemenea, cea mai bună coordonare artistică a fost cea a elevului Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", Weinberger Alexandru. Premiile pentru tinerii actori au constat în cărţi, dvd-uri, vouchere şi bilete la teatru.

Proiectul "Teatru pentru liceeni" a fost organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor, în parteneriat cu Fundaţia Ruhama, Filarmonica din Oradea, Oradea Shopping City, High School in America, Teatrul de Stat Regina Maria, Teatrul Arcadia, Aqua President, Gabriela Olaru şi finanţat prin programul YouthBank Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON