URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2013, 13:30

Let's Do It, Bihor, în cifre: 60 de primării partenere, 10.000 de voluntari şi 13.000 de saci de gunoaie adunate

Let's Do It, Bihor, în cifre: 60 de primării partenere, 10.000 de voluntari şi 13.000 de saci de gunoaie adunate RECORD. În prima ediţie "Let's Do It, Bihor" au ieşit la curăţenie 4.500 de voluntari, la a doua circa 8.000, iar sâmbăta trecută s-au adunat aproape 10.000
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai mare campanie ecologistă de voluntariat, "Let's Do It, Bihor", a fost una de succes şi în acest an. Conform bilanţului provizoriu al organizatorilor, în proiect s-au implicat 60 de primării, zeci de şcoli, instituţii publice şi firme, şi aproape 10.000 de voluntari.

În total, voluntarii au adunat aproape 13.000 de saci cu deşeuri, iar ca mulţumire pentru acest efort organizatorii îi vor premia, simbolic, într-o gală programată în noiembrie la Primăria Oradea.

Ziua hărniciei

Startul la curăţenie s-a dat pe 28 septembrie, când dis-de-dimineaţă voluntarii bihoreni au pornit spre locurile unde şi-au plănuit să adune gunoaiele abandonate de alţii de-a lungul verii. "Am avut aproximativ 2.000 de voluntari din Oradea şi alţi 8.000 din judeţ", spune Eliza Vaş, membru în echipa organizatorilor campaniei. Rezultatele finale se vor afla abia în această săptămână, întrucât unele din şcolile ori primăriile participante n-au apucat să trimită datele despre participanţi.

Conform informaţiilor provizorii, în Bihor s-au strâns aproape 13.000 de saci de gunoaie, iar la transportarea lor au contribuit firme de salubritate din întreg judeţul. Cei mai mulţi saci cu gunoaie s-au adunat la Valea lui Mihai (486), Popeşti (240), Marghita şi Girişu de Criş (câte 300 saci).

Angajaţi-model

Zone doldora de gunoaie au fost şi la Sântion, unde voluntarii Connectronics au strâns aproximativ 300 saci, şi la Nojorid, unde angajaţii Celestica au adunat 250 de saci. În campanie s-au implicat şi instituţii precum Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (care a mobilizat şi voluntari din zona localităţilor Stânceşti, Drăgăneşti, Bunteşti, Ţigăneştii de Beiuş şi Poienii de Sus, adunând astfel 500 de participanţi), Inspectoratul de Jandarmi (care a făcut curăţenie în cinci zone diferite ale judeţului, cu un efectiv de 126 persoane) şi Penitenciarul Oradea (care a implicat 70 de deţinuţi şi 40 de gardieni).

Pentru a recompensa voluntarii, organizatorii îi vor premia simbolic pe cei mai harnici bihoreni care au participat în campanie. Gala voluntarilor va avea loc pe 6 noiembrie, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON