URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2012, 16:54

Jaful Secolului: Autorii, condamnaţi la câte 11 ani de detenţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, joi, la câte 11 ani de închisoare cu executare pe inculpaţii din procesul "Jaful Secolului" - Petru Nica, Gabriel Constantin Velescu şi Aurelian Romulus Paven -, iar pe Ionela Popa, iubita unuia dintre acuzaţi, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, potrivit Mediafax. 

Cei trei inculpaţi au fost obligaţi în solidar la plata de daune materiale către partea civilă Sc International CPI Security SRL a 8.924.040.000 lei vechi şi 28.803 de dolari.

În dimineaţa de 5 iulie 2004, în jurul orei 4.30, Petru Nica - angajat al CPI Security - a fugit cu o maşină blindată încărcată cu bani proveniţi de la filialele din Galaţi, Constanţa şi Ploieşti ale ABN Amro.

În jurul orei 9.00, autospeciala, care transporta 88,4 miliarde de lei vechi şi 33.396 de dolari, a fost găsită abandonată pe strada Madrigalului, din cartierul Băneasa.

Potrivit anchetatorilor, Velescu şi Paven l-au aşteptat pe Nica pe traseu, pe DN 1, cu o maşină. Ei au mers apoi în spatele autospecialei până în apropierea restaurantului Cocoşatul din cartierul Băneasa, unde Nica a oprit maşina, iar colegul care îl însoţea - Dan Vlăsceanu - a coborât să facă o serie de cumpărături. Nica a plecat apoi cu autospeciala, iar ceilalţi doi complici l-au însoţit până pe strada Madrigalului, pe malul lacului Herăstrău, unde, mai târziu, poliţiştii au descoperit maşina abandonată.

În zilele care au urmat jafului, Paven şi Velescu au luat legătura cu o agenţie imobiliară, încheind un precontract pentru cumpărarea unei vile la Snagov, pe numele Ionelei Popa - prietena celui de-al doilea. Ei au plătit 12.000 de dolari şi un comision pentru agenţia imobiliară, urmând să perfecteze contractul de vânzare-cumpărare a imobilului cu proprietarul vilei, un cetăţean străin.

Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperată, dar restul de bani - în jur de 8,5 miliarde de lei - nu au fost încă găsiţi.

Iniţial, în ianuarie 2006, Tribunalul Bucureşti îi condamnase la câte 14 ani de închisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu şi Aurelian Paven, decizia fiind contestată la Curtea Apel, care a decis rejudecarea cazului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON