URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2015, 13:43

Invitaţie la dialog între generaţii: Spectacolul "Antisocial" vine la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul din cele mai dezbătute spectacole ale momentului ajunge, duminică, la Oradea. Spectacolul "Antisocial", de Bogdan Georgescu, se va juca, de la ora 19, în sala Arcadia. Proiectul, adus la Oradea în parteneriat cu Teatrul Szigligeti, este inspirat dintr-un caz real.

Prezentat ca un "manifest pentru dialog", spectacolul este bazat pe scandalul petrecut într-un liceu important din Cluj-Napoca în primăvara lui 2015, unde elevii au creat un grup secret ca o platformă de socializare. Ca să-i prindă, profesorii, ajutaţi de alţi elevi, s-au infiltrat în grup şi i-au demascat pe membrii acestuia.

"Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă şi provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale. Pentru a duce mai departe întrebările ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere liberă cu publicul", au anunţat organizatorii printr-un comunicat.

Aceştia îşi propun să adune în sălile de spectacol elevi, părinţi, profesori şi să lanseze o dezbatere "vie" între aceştia. "Avem o şansă importantă să punem în discuţie educaţia bazată pe autoritate, în care tinerii sunt trataţi cu condescendenţă. Vrem să dovedim că teatrul poate crea un spaţiu în care toată lumea învaţă de la toată lumea, un spaţiu de dezbateri în care toată lumea are drepturi egale: părinţi, elevi sau profesori", explică Bogdan Georgescu.

Proiectul "Antisocial" este produs de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, iar turneul "Manifest pentru Dialog" este susţinut de platforma Scena9 – un hotpost cultural al BRD. Actorii din distribuţie sunt: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş şi Maria Tomoiagă.

Managerul proiectului este Luminiţa Puiuleţ, iar echipa este completată de asistentul de regie Vlad Bacalu şi de consultantul artistic Claudia Domnicar. Dezbaterile de după spectacol vor fi moderate de Vlad Tăuşance.

Biletele, în valoare de 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 15 lei la preţ întreg, au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Szigligeti din Piaţa Ferdinand.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON