URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2015, 12:40

În culise: Clienţii Restaurantului Mediteranean Laurus au descoperit cum sunt preparate delicatesele noului meniu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O călătorie în lumea culinară şi a băuturilor fine. Asta le propune orădenilor Restaurantul Mediteranean Laurus odată cu lansarea noului meniu. Unul bogat, fresh, cu preparate inedite.

Prima excursie a avut loc sâmbăta trecută, când clienţii restaurantului din cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton au fost invitaţi "în culise". Mai exact, doritorii au putut intra dincolo de uşile bucătăriei şi descoperi, ghidaţi chiar de Chef Tiberius, câteva dintre secretele bine păstrate ale lumii culinare. Ei au putut să aleagă o propunere din meniu şi, mai apoi, să vadă cum decurge tot procesul transformării ingredientelor într-un preparat delicios.

Unul dintre curioşi a fost un băieţel care doreşte să devină bucătar când va fi mare. Sâmbătă, alături de mama lui, el a urmărit magia care se ascunde în spatele pregătirii unui fondant de ciocolată după o reţetă franceză, iar apoi să guste deliciosul preparat.

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de călătorii propuse de Restaurantul Mediteranean Laurus. "Îi invităm pe orădeni să descopere tainele bucătăriei şi ale băuturilor de calitate. Vom avea incursiuni în bucătăria spaniolă, în cea franceză, precum şi în cea arhaică românească", spune Paul, managerul restaurantului, care, alături de echipa lui, e pregătit să-i asiste şi să-i îndrume pe curioşi în procesul de alegere a unui preparat inedit din meniu, respectiv a unei băuturi deosebite.

Invitaţia în călătoria culinară coincide cu lansarea noului meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus, care aduce cu el şi o ajustare a preţurilor. "Noul meniu este fresh. Am introdus foarte multe salate, care conţin foarte multe ierburi aromate. Promovăm mult vita şi mielul, dar în meniu clienţii noştri găsesc şi pulpă de iepure sălbatic, muşchiuleţ de vită, precum şi Chef’s Stake, o umplutură de vită cu roşii şi caşcaval, după reţeta mea personală", spune Chef Tiberius.

Noul meniu al Restaurantului Mediteranean Laurus conţine o multitudine de preparate, specifice atât bucătăriei mediteraneene cât şi celei italiene. Câteva dintre preparatele care pot fi savurate aici sunt Steak de vită Epicurean, Cotlet de porc Florentin, Pulpă de iepure sălbatic la tavă, Filé de somon în crustă de ierburi şi Piept de raţă à la Laurus. Lista completă a preparatelor propuse în noul meniu, însoţită de preţurile acestora, poate fi găsită atât pe pagina de Facebook a DoubleTree by Hilton Oradea, cât şi pe site-ul hotelului.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON