URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2013, 12:39

În 7 ani, peste 2.400 de bihoreni au absolvit cursuri de formare la Ruhama

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Fundaţiei Ruhama au prezentat, joi, într-o conferinţă de presă ţinută la sediul organizaţiei, un bilanţ al activităţii de furnizor autorizat de programe de formare profesională.

Pe parcursul a 7 ani, de când sunt autorizaţi în acest sens, reprezentanţii Ruhama au derulat 130 de sesiuni de formare profesională, la care au participat peste 2.400 de cursanţi.

"Dintre aceştia peste 1.300 au beneficiat de aceste cursuri, fie ele de calificare, de iniţiere, de specializare ori de perfecţionare, gratuit, în funcţie de fondurile pe care au reuşit să le atragem din partea Uniunii Europene, autorităţilor locale ori agenţilor economici", a declarat Ramona Tăciuleţ, coordonatorul Departamentului de Formare Profesională şi Servicii de Ocupare.

Fundaţia are o ofertă de 17 astfel de cursuri, adaptate nevoilor pieţei. Printre acestea se numără lucrător în comerţ, lucrător în alimentaţie, lucrător social, în construcţii (de calificare), formator, florar decorator, legumicultor (de perfecţionare - specializare).

Cele mai căutate, a spus Ramona Tăciuleţ, sunt cele de îngrijitor copii şi îngrijitor bătrâni, căci majoritatea absolvenţilor pleacă apoi la muncă în străinătate, diplomele obţinute la Ruhama - emise de Ministerul Muncii şi de cel al Educaţiei - fiind recunoscute atât în ţară cât şi la nivel internaţional.

La cursurile oferite de Ruhama se poate înscrie orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani şi, în funcţie de fondurile pe care organizaţia le deţine, oricine poate să beneficieze de acestea gratuit. Preţurile celor contra cost pot ajunge la 350 de lei, dar şi la 600 de lei, în funcţie de complexitatea şi durata lor.

Toate cursurile cuprind o parte teoretică dar şi una practică, unde, în funcţie de specializare, cei înscrişi se pregătesc în instituţii, ONG-uri ori la agenţi economici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
walk on the road
iar stergi comentariile ? te-ntrebasem daca ti-a trecut prin cap sa verifici (nu sa-ntrebi) ce salarii de mii de euro are Daragiu cu nevasta-sa, de vreo 15 ani incoace. De ce te-ai suparat ? Aaaa, ca ti-am spus ca n-ai vazut amanuntele-astea din cauza buzoaielor alea umflate sau a suncilor de pe talie ? Pai dac-asa e ?
Postat 12 Ianuarie 2013, 09:24 de walk-er
a
ce nu ii clar ca la mijloc sunt fondurile europene? ...:-)......tiganiiii nu or lucra niciodata si nici nu o sa lucreze ...decat cu forta,sincer sunt deacord cu sterilizarea lor
Postat 11 Ianuarie 2013, 16:30 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON