URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2018, 11:46

Fraţii Maghiar şi doctorul Cacuci vând Spitalul Pelican din Oradea: Valoarea tranzacţiei - 23 milioane de euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Pelican din Oradea a fost vândut, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 23 milioane de euro! Unitatea orădeană, patronată de fraţii Teodor şi Adrian Maghiar împreună cu ortopedul Octavian Gogu Cacuci a fost preluat de grupul suedez Medicover, care a anunţat marţi că "semnat o înţelegere pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni".

"Înţelegerea dintre cele două companii vizează achiziţia unui pachet de 80% din operaţiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane de euro, sumă care include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională. Pachetul minoritar de acţiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceştia urmând să-şi menţină poziţiile în structura administrativ-operaţională", se arată într-un comunicat al companiei Medicover.

Documentul mai arată şi că tranzacţia necesită aprobare din partea Consiliului Concurenţei.

"Suntem încântaţi să ne alăturăm Grupului Medicover. Încrederea acestui grup în dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din România se pliază pe misiunea noastră. Împreună vom putea să ne dezvoltăm infrastructura şi serviciile oferite populaţiei din regiunea noastră", a declarat, potrivit comunicatului, dr. Ovidiu Cacuci, unul dintre fondatorii şi acţionarii Spitalul Pelican.

Informarea mai aminteşte că Spitalul Pelican operează un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare. Fondat în anul 1992 de către o echipă de medici chirurgi (dr. Adrian şi Teodor Doru Maghiar), Spitalul Pelican se prezintă ca fiind "cel mai mare furnizor privat de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României".

"Compania se află într-un proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării. Această construcţie va include şi spaţii de îngrijire de specializare înaltă pentru intervenţii cardiologice sau chirurgie laparoscopică 3D având în vedere faptul că nu există alţi furnizori privaţi similari. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, şi EBITDA de 3,7 milioane euro", arată comunicatul, care mai subliniază şi că "aceasta este cea mai mare tranzacţie din România din domeniul serviciilor medicale după achiziţia Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015".

Potrivit site-ului listefirme.ro, în 2016, compania care deţinea spitalul, Pelican Impex, înregistra o datorie de peste 25 milioane de lei (circa 5,5 milioane euro) şi avea 234 angajaţi.

Prin preluarea Spitalului Pelican, Medicover devine astfel principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul ţării, zonă cu o populaţie totală de aproximativ un milion de persoane.

Medicover, o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm, a raportat recent o creştere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, de  161,9 milioane euro. Medicover este prezent în România prin reţeaua medicală Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Potrivit presei, compania a achiziţionat, în acest an, şi Centrul Medical Academica din zona pieţei Charles de Gaulle din Bucureşti, controlat de familia medicului Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, care ajunsese în faliment.

Fraţii Maghiar şi asociatul lor, dr. Ovidiu Cacuci, au avut intenţia de a deschide un spital privat şi la Cluj. Construcţia a început în 2011, însă după o investiţie de 10 milioane de euro, făcută de orădeni, clădirea de 23.000 mp a rămas neterminată, deoarece reprezentanţii băncii partenere s-au retras, refuzând să-i mai finanţeze. Preluat în contul datoriei de către constructorul maghiar KESZ, scheletul din beton a fost scos la vânzare în 2015, însă nu a fost valorificat până azi.


"Mă bucur să pot ura bun venit Spitalului Pelican în familia Medicover. Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare şi ne asigurăm o prezenţă puternică în această regiune alături de parteneri care împărtăşesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar şi dorinţa de a creşte. Împreună putem identifica noi oportunităţi şi să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai mulţi pacienţi", a declarat Adrian Peake, General Manager al Medicover România.

"Colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România va oferi pacienţilor noştri acces la cele mai bune servicii medicale, combinând cunoştinţele medicale ample ale doctorilor din spitalul Pelican cu experienţa îndelungată a Medicover în a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate şi cu experienţa Synevo ca partener ştiinţific în diagnostic de laborator. Vom continua să ne dezvoltăm reţeaua în regiunea de nord-vest, pentru a îmbunătăţi accesul pacienţilor noştri la servicii de laborator", a declarat Laurenţiu Luca, Director General Synevo România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON