URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2011, 16:31

Victimele interlopului Paprika îi cer daune de peste două milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţi a avut loc la Judecătoria Oradea primul termen de judecată al procesului în care interlopul orădean Iuliu Kiss, cunoscut sub numele de Paprika, este judecat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă în urma accidentului pe care l-a provocat în urmă cu două luni, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două.

În cadrul dezbaterilor, avocatul victimelor, Mircea Ursuţa, a prezentat pretenţiile materiale şi civile ridicate de victimele supravieţuitoare, dar şi de părinţii respectiv fratele tinerei decedate.

"Solicităm despăgubiri materiale de 130.000 lei, cheltuieli de spitalizare şi tratament pentru victime şi despăgubiri morale în valoare totală de 2,6 milioane de euro. 500.000 de euro pentru fiecare dintre părinţii celor două sore, 400.000 euro pentru fratele tinerei care a murit, 700.000 pentru sora supravieţuitoare şi 500.000 euro pentru verişoara lor, rănită şi ea în accident", a declarat BIHOREANULUI avocatul Mircea Ursuţa.

De cealaltă parte, avocatul interlopului, Ionel Manole, a cerut restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru refacerea urmăririi penale, invocând nerespectarea dreptul la apărare al lui Kiss, căruia i-au fost respinse toate cererile şi probele propuse în favoarea sa. Solicitarea a fost respinsă, însă, de judecător.

Audiat în faţa instanţei, Iuliu Kiss şi-a recunoscut vina pentru producerea accidentului, faptul că a condus cu o viteză peste limita legală, însă a contestat valoarea alcoolemiei stabilită la circa o oră după accident, de 1,1 la mie grame alcool în sânge, cerând judecătorilor efectuarea unei expertize care să stabilească alcoolemia pe care a avut-o în momentul producerii accidentului.

De asemenea, Kiss a cerut şi o expertiză care să stabilească cu exactitate valoarea vitezei dar şi audierea unor martori în apărarea sa.

Judecătorii au amânat pentru două săptămâni soluţionarea cererilor formulate de Kiss, următorul termen de judecată al procesului urmând să se desfăşoare pe 30 august. Până atunci, Kiss rămâne încarcerat.

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului, conducând cu o viteză aproximată de martori de 160 de kilometri pe oră. Aflat la volanul unui Mercedes de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau trei tinere, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

O tânără în vârstă de 24 de ani, Adriana Jurcan, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, dar starea lor de sănătate este în continuare şubredă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
guri spurcate
sa nu mai faceti pe desteptu ,ca dodecati o persoana si nici nu ul cunoasteti nuna ce auziti despre el adica aberatiii. a gresit e adevarat , dar nu e primul nici ultimul asa ca tinetiva gura aia spurcata
Postat 30 August 2011, 14:03 de utu
pt du te !
da, nimeni nu e usa de biserica, dar totusi cat valoreaza viata unui om ? se poate cumva masura in bani ? ti se pare ca a fost un caz in care "din greseala" cineva a fost ucis ? da, in cazul in care inculpatul avea o viteza de 50 - 60 km / ora, fara sa fie vorba de alcool, se mai poate intampla sa zici, dar oare toti circulam bauti si cu viteza peste 100 km / ora prin oras ? cat te asteptai sa ceara familia ? daunele materiale si morale se suporta de catre polita RCA a vinovatului !!! in caz de deces limita de despagubire prin RCA este de 3.500.000 Euro pt anul 2011. in mod clar familia nu va primi aceasta suma, dar oricat i se va acorda, ca e vorba de 1 leu sau 1000000 E, o va plati RCA, deci unde este problema. Le plangi cumva de mila firmelor de asigurari ? sa presupunem ca fata care a decedat pleca sa lucreze in strainatate deci 30 ani de munca * 12 luni * sa zicem 3000 euro = ???? aprox 1.000.000 euro. plus durerea parinitilor, familiei, etc .... deci unde este exagerarea ? viata copiilor tai cat valoreaza ? oare valoreaza 1 E sau 100 E sau 1000 E ???
Postat 18 August 2011, 09:15 de ioana
la urma urmei nici unul nu e usa de biserica
moartea nu e o afacere pentru familie despagubiri se dau daca are parinti bolnavi sau copii deci sa cera cat debiteza minte lor pentru ca nu o sa primesca asa ceva, in vise! macare sa multumesca lui Dzeu ca nu a luat o fiica pe care o mai au dar pariu ca avocatii le bagat porcarii numai sa le platesca onorariul,asa ceva !
Postat 17 August 2011, 19:16 de du te!
deci, ce ne ramane sa facem?
@na poftim! da, cautam vinovati pentru ca asa e corect: dai nastere unui copil, investesti in el, vrei sa ajunga om realizat, il iubesti fara nici o opreliste, ca apoi, un dobitoc sa ti-l nenoroceasca intr-o clipa. ce sa fac? sa spun ca si tine: asta e viata, l-ai omorat, vezi-ti de viata, hai sictir. da, sa fie clar: cei vinovati sa plateasca pentru tragediile pe care le provoaca.
Postat 17 August 2011, 12:39 de leaf
sincer eu constata ca avem multi bolnavi printre noi
ar trebui izolati aomneii care se cred perfecti, da a fost si s a intamplat tot timpul cautati vinovati, de ce? s a intamplat asta e viata ce vreti mai mult daca ar fi un cutremur si va fi ce o sa faceti o sa va omorati intre voi, ce reguli o sa aveti? izolare de OM sunti bolnavi cu a pedepsi, tot timpul pedepsiti vreti puscarie de ce? nu numai soferi sunt un pericol public in primul rand cei care fac reguli au o vina imensa nu poti sa respecti aceste reguli e demonstrat parctic nu vedeti cati morti sunt?
Postat 17 August 2011, 12:29 de na poftim!
nici pe jos nu e mai sigur
@na poftim! ai citit despre accidentul de la oradea plaza? doi batrini au fost spulberati de un tampit care circula cu viteza. daca batranii erau intr-o masina, daunele ar fi fost mai mici. dar, pentru ca nu poate avea toata lumea masina, mai merge si pe jos, vorba ta. totusi, idioti si tampiti si retardati care au sub sezut 1,5 tone de metal si se dau mari soferi, ar trebui sa faca puscarie.
Postat 17 August 2011, 12:19 de leaf
cat stres sa stai intr o cusca numita masina:))
Doamne dar stresati mai sunteti la volan, mersul pe jos face bine, cat stres nu ma mir ca va manaca cancerul si ajungeti impotenti cerebral:))) asta da viata , tot inainte tovarasi!
Postat 17 August 2011, 11:09 de na poftim!
Sa plateasca!
Domnia si prostia se plateste. In cazul de fata e vorba de un individ fara constiinta civica, care a facut avere prin metode indoielnice. A venit momentul sa scape de bani!
Postat 17 August 2011, 09:29 de Ioenl
legea si spiritul ei
Legea e facuta de om, deci poate fi modificata. Totusi, nu se poate modifica oricum si pentru orice moft. Personal sunt de parere ca legea ar trebui sa fie mult mai dura pentru cei care urca beti la volan, dar si pentru cei care beti fiind fac accidente. Normal ca individul nu a vrut sa le omoare, dar stia bine ca daca bea riscul de face accident creste (cel putin sper ca stia, dar poate ca se gandea ca el e Dumnezeu si ca el a creat lumea, deci nu poate pati nimic). Ar trebui sa faca puscarie pe viata.
Postat 17 August 2011, 09:00 de leaf
masina iti poate salva viata in caz de accident
sincer selectia naturala sa si spuna cuvantul chiar cu riscul ca altii sa intre in puscarie daca predomina prostia si incultura care pun viata in pericol asta este, nu e vinovat cel care isi apra viata ci cel care si o risca aiurea pacat ca SOCIETATEA il sustine, pierdere de timp, parerea mea.ASA ne irosim in zadar! asa putem plati noi taxe ca se duc naibii pe ce spitale, puscarii, politie, vai de voi si gandirea voastra, de acee a si exista oamenii saraci si oamenii bogati din prea multe reguli care oricum le incalci.
Postat 17 August 2011, 08:54 de @dan
masina iti poate salva viata in caz de accident
TICOOOOO niciodata! asta e o problema reala sociala, nu regulile ucid ci prostia omenesca, ce faci cu tico daca te rastorni sau te dai peste cap sa pun si soferul la socoteala oboseala, neatenti, distractie putea fi si invers tot BOLIDUL era vinovat, nu incalcarea regulilor ucid, cine tine la viata tine, cine nu ORICUM MOARE e doar o chestiune de timp, ma apuca rasul noi suntem legume ca forta naturala altii folosesc droguri , beau si conduc si nu morrrr deci care e mai sanataos mental cel care nu face, nu face, sa fim seriosi, PUSCARIA nu e ceva rau dar prostul crede ca e rau, e ceva suuper tare comparativ cu ce este afrara : prostie, prostie si prostie. Mergeti si stati de vorba cu ei sunt supper ok fata de cei de afara.EU cred ca noi traim in puscarie, nu cei din puscarie.Cine zice ca trebuie sa traiesti numai in lux si ordine, cine? DEPENDENTA de un drog social si metal esti legat in lanturi de reguli, reguli nu fa drepta poc, nu fa stanga poooc?
Postat 17 August 2011, 08:49 de @dan
@hopa si restul
dan...perfecta dreptate dar cei care se lanseaza in sustinerea unor prostii nu vor fi convinsi de ceea ce spui. nene hopa asta nu isi lasa fata sa urce in tico...i-as recomanda sa treaca un pic granitele tarii sa vada cati umbla doar pe biciclete in alte tari dar la nene hopa ii trebuie tanc sa iasa pe strada. iar la celalalt care imi spune ca ma intrec si nu imi recomanda....iti sugerez sa iti vezi de treaba ta....ca daca ma duc sa circul in zona unde te-ai nascut tu (ca sa nu spun altceva) si e plin de frunza :)))) si dau in cineva.... asa ma scuz ? ca nu am vazut indicatorul ? ba intelijentule ai auzit de conducere preventiva ? unde nu cunosti zona nu fugi cu 100 sau mai mult la ora ..ca nu esti pe pista ..circuli cu viteza moderata pentru a putea frana in siguranta si pentru evitarea oricarui incident. dar tu...nu stii treburi din astea ca ti-ai luat permisul la ploiesti. si nu mai injura ca te programez si pe tine la un corporal.
Postat 17 August 2011, 08:45 de taz
nu va lasati dusi in discutii
exista vre-o lege care spune ca soferul unei masini de lux...unei masini mai sigure nu trebuie sa fie atent sau mai grav nu trebuie sa respecte legislatia rutiera??? daca da...hopa iti dau dreptate; da' pana atuncea arzi gazul de pomana...nu este nici logica nici bun simt in ceea ce zici! momentan legea da voie si masinilor de gen tico si de gen hummer sa circule pe drumurile publice, asa ca vina apartine exclusiv celor care incarca regulile! Eu zic sa ne reamintim: 1. viteza peste 50 km/h; 2. alcoolemie; 3. nerespectarea prioritatii de trecere! toate astea au dus la ucidere din culpa, adica fara voie...intr-adevar!!, Da' si asta are o incadrare legala...se pedepseste conform legii! Lumea cere sa fie judecat in litera dar mai ales in spiritul legii, exact cum spune si consitutia, legea se aplica si in spirit...nu doar ad literam! Orice deviere de la faptele astea e praf in ochi! devierea atentiei lumii de la ce e cu adevarat relevant si important!
Postat 16 August 2011, 22:20 de Dan
mata si copii tai se urca in TICO
asa ca roaga te pentru ei laba trista care viseaza BOLID
Postat 16 August 2011, 21:20 de hopa
@hopa
Hopa..... sper sa ai soarta fetelor din tico ...si sa se pishe unu pe nume paprica, gogoshar sau porodica pe temetau tau :) bafta deobitocule`
Postat 16 August 2011, 21:13 de @hopa
Aesop
Dacă le permiţi oamenilor să te folosească pentru propriile tale scopuri, te vor folosi , fii sigur, pentru scopurile lor. Aesop
Postat 16 August 2011, 20:19 de Aesop
te cam intreci si nu ti recomnad
din moment ce indicatorul era acoperit de frunze cum vrei sa vada STOP cedeaza trecerea? ia luati o in gura de smecherasi de cartier ca stiti sa stai in carciun, vi a murit masueza:)) producatoarea , sa nu continuiii macar facea oral calumea?Aveti impresia ca totii sunt fraieri ca cei care stau zi de zi langa voi fraierasi de cartier.
Postat 16 August 2011, 19:57 de @taz
te cam intreci si nu ti recomnad
tu o sa ai BOLID daca iti rupi PUxx in GURA ta:))
Postat 16 August 2011, 19:48 de @taz
era beat nu era treaz :))
fiica mea nu se va urca in TICO eventual autobuzul pana are banii sa si ia o masina care sa o apre si in caz de accidente, nu dau viata fiicei mele pe o fierarie veche o bat daca se urca in masina la o prietetena care are TICO, imi iubesc copilul nu l duc la MORGA, e o diferenta de ratiune.NU TI UCIZI copilul constienta ca poate fi facuta uana cu fiarele vechi, auzi acum vor despagubiri ce sa ti spun, asa parinti de toata jalea sa si cumpere macar o masina ca lumea,asa e lumea unii gandesc altii viseaza sa catige la LOZ IN PLIC, moartea fetei aduce banii asta da afacere :))) FUGITI de tico !
Postat 16 August 2011, 19:30 de hopa
@hopa
nene esti dus cu pluta...dupa parerea ta cine este vinovat ? nu ma face sa iti tin lectii de etica si logica ca o fac in doua moduri: verbal si corporal. (adica te masez pana iti vine mintea din fund la cap) si ca sa ma fac bine inteles o sa dau cu un bolid scump... cat se poate de scump - am niste prieteni care au asa ceva - peste tine si ai tai si apoi voi spune ca TU ...NEAM de VITEL esti vinovat confom principiului logicii si eticii tale de 2 bani. ce zici ? te bagi ? ..........loaza ce esti.........
Postat 16 August 2011, 19:29 de taz
pentru hopa
hopa, sper ca glumesti. un om betiv nu e vinovat? tu chiar ti-ai pierdut ultima farama de minte? in stil clasic te intreb: sa presupunem ca fiica ta ar fi fost in tico si paprika, beat, ar fi intrat cu masina in ea si ar fi omorat-o. tot asa ai fi zis? ca e nevinovat pentru ca e beat? omul trebuie sa fie responsabil de alegerile pe care le ia. daca a fost beat nu avea ce cauta la volan. E VINOVAT si ar trebui sa sufere o pedeapsa mult mai aspra. nu toti au bani sa isi cumpere masini sigure, iar daca toti ar fi responsabili pe sosea, am putea sa umblem in masini de sticla fara sa patim nimic. paprika e vinovat pentru ca a urcat beat la volan, stiut fiind faptul ca bautura incetineste reactiile si afecteaza ratiunea. paprika a omorat-o cu premeditare pentru ca era beat. pacat ca prostia nu doar, ai fi murit in chinuri. de aceea intreb hopa: sper ca ai glumit.
Postat 16 August 2011, 17:25 de leaf
asta da familie
ati vazzut 2.1 milioane euro, sa fim seriosi! Numai in Ro mania se intampla asa ceva, PAPRIKA e nevinovat un om beat nu e criminal, nu a premeditat crima, parintii fetlor da sunt vinovati sunt inconstienti totii care conduc masini gen TICO,FORD , OPEL TIGRA, incontienti la fiare vechi ajung si uite asta e justitia cer DESPGUBIRI de milioane de euro.sa nu ne miram ca vor fi si sinucideri, unde i fraierul prinde l pe sosea
Postat 16 August 2011, 17:10 de hopa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON