URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2009, 15:19

Elevii învaţă de mici să dăruiască (FOTO)

Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
Elevii învaţă de mici să dăruiască  (FOTO) Elevii învaţă de mici să dăruiască
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În preajma sărbătorilor de iarnă simţim parcă nevoia de a face un bine, de a ajuta pe cineva. Dorinţa de-a face o faptă bună i-a determinat şi pe micuţii de la grădiniţa şi de la şcoala din Tărian şi pe elevii clasei a III-a de la Liceul Pedagogic Iosif Vulcan Oradea, să se mobilizeze, şi, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, au iniţiat o acţiune de colectare de rechizite, dulciuri şi jucării, pentru a le da copiilor cu o situaţie financiară mai precară.

"Activitatea face parte din proiectul educativ "Învăţăm să dăruim", lansat cu scopul formării unor noţiuni, deprinderi şi comportamente morale. Empatia, respectul, generozitatea, responsabilitatea, sunt doar unele dintre noţiunile ce se doresc a fi însuşite şi interiorizate - ca mai apoi să devină motive interioare ale conduitei lor - de elevi", a declarat învăţătoarea Ioana Dacin, de la şcoala din Tărian.

Potrivit acesteia, primarul comunei Girişu de Criş, Ioan Paşca, a fost unul dintre susţinătorii proiectului, care a pus la dispoziţia elevilor un autocar cu care aceştia s-au deplasat ca să le ofere cadourile copiilor nevoiaşi din centrele Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie Oradea şi celor aflaţi în plasamentul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului. "Impactul acţiunii asupra copiilor a fost unul deosebit de mare, ei au fost sensibilizaţi de dificultăţile semenilor lor şi s-au mândrit de gestul făcut, propunându-şi ca pe viitor să mai participe la astfel de acţiuni caritabile", a mai spus învăţătoarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON