URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2010, 12:05

Cseke a sesizat Colegiul Medicilor în cazul tânărului mort după o operaţie la tibie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cazul tânărului de 17 ani, din Biharia, care a murit în Spitalul Clinic Judeţean Oradea în urma unei operaţii de tibie a fost transmis, miercuri, Colegiului Medicilor din România (CMR) de către ministrul Sănătăţii Cseke Attila, cu solicitarea ca acest for să demareze o anchetă şi să ia măsurile care se impun, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

În sesizarea transmisă Colegiului, Cseke Attila a afirmat că a cerut în repetate rânduri noi clarificări şi explicaţii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dat fiind faptul că el consideră „greu de înţeles întârzierea intervenţiilor medicale în cazul tânărului pacient". „Concluziile investigate la nivelul DSP Bihor reliefează că medicii titulari de gardă nu au consultat pacientul, trimiţând doar rezidenţii, care au luat deciziile medicale deşi titularii de gardă se aflau în spital. Un alt aspect este întârzierea de a opera pacientul, respectiv după mai mult de 72 de ore, fără justificare medicală clară, mai ales că pacientul a fost internat iniţial la secţia chirurgie buco-maxilo-facială, unde nu a fost supus niciunei intervenţii chirurgicale, iar intervenţia în vederea rezolvării fracturilor fiind amânată", se arată în comunicatul Ministerului.

De altfel, Cseke Attila a şi solicitat o anchetă în acest caz prin Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care a dispus ca doi medici titulari din gărzile de ortopedie şi chirurgie, dar şi o asistentă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, să fie suspendaţi de la serviciul de gardă până când Consiliul administrativ al unităţii şi Colegiul Medicilor Bihor vor finaliza anchetele proprii demarate în acest caz.

Tânărul în vârstă de 17 ani, originar din Biharia, a decedat miercuri, 10 februarie, după ce sâmbătă, 6 februarie, acesta se afla în Piaţa Unirii din Oradea, şi a vrut să traverseze strada pe roşu, când a fost acroşat de o maşină. El a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean cu fractură de tibie, piramidă nazală şi multiple leziuni la nivelul antebraţelor, care nu i-ar fi pus viaţa în pericol. Până luni, el a fost internat la secţia de chirurgie maxilo-facială, iar apoi a fost transferat la secţia de ortopedie. Abia marţi, în a treia zi de la accident, a fost operat la tibie, iar imediat după intervenţia chirurgicală a început să se simtă tot mai rău şi a decedat la câteva ore. Familia acuză acum medicii orădeni de malpraxis, reclamând că nu s-au ocupat cum ar fi trebuit de copil şi că l-au lăsat să zacă, din cauză că accidentul s-a petrecut în weekend.

„Rezultatul autopsiei a arătat că tânărul a decedat în urma unei embolii grăsoase, adică mici bucăţi de grăsime s-au mobilizat de la nivelul focarului de fractură până la nivelul plămânului şi creierului. Mortalitatea în asemenea cazuri este de peste 85%. E un accident postoperator care nu se poate preveni", a precizat dr. Florian Bodog, managerul spitalului, precizând că afecţiunea este des întâlnită în rândul tinerilor şi nu poate fi evitată când apare.

Citeşte pe această temă şi articolul: Medici sancţionaţi la Spitalul Judeţean, după ce un tânăr a murit în urma unei operaţii de tibie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON