URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2013, 16:44

CS Oşorhei a pierdut lamentabil derby-ul cu Naţional Sebiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape 16 luni, de la ultimul eşec cu 0-3, datat din iunie 2012, în finala judeţeană a Cupei României, cu Crişul Sântandrei, formaţia bihoreană de fotbal CS Oşorhei a cedat din nou cu acelaşi scor, de data aceasta în campionatul Ligii a III-a.

Corecţia a fost aplicată grupării din Oşorhei chiar pe Stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea de către Naţional Sebiş, vineri, în cadrul etapei a V-a a seriei a V-a.

Nimic nu anunţa acest eşec drastic, nu atât ca scor ci mai ales ca evoluţie, după ce Todea a ratat încă din minutul 1 prima ocazie a partidei cu un şut de la circa 30 de metri din lovitură liberă, mingea trecând peste transversala porţii lui Şoltez.

În minutul 4 o şarjă ofensivă purtată de ex-jucătorul de la Oşorhei şi ex-Luceafărul, Ştefan Blănaru, a dus la deschiderea scorului. Blănaru, plecat aproape de la centru, cu un fuleu impresionant, a driblat doi jucători bihoreni, după care, rămas singur cu Ghilea, a trimis plasat în stânga acestuia (0-1).

Replica gazdelor a venit abia în minutul 19 când Gego a pivotat în careu dar şutul său a fost reţinut de Şoltez. La numai două minute distanţă, la o fază iniţiată de orădeanul Alin Coţan, Dobrincean a centrat în faţa porţii unde un lanţ de greşeli al apărătorilor lui Bodea i-a permis lui Mândruşcă să înscrie din şase metri, cu capul, în urma unui spectaculos plonjon (0-2).

Oaspeţii au continuat să fie periculoşi, iar în minutul 27 mingea a circulat pe traseul Coţan - Bozian, a urmat o nouă centrare în faţa porţii pentru omniprezentul Mîndruşcă care a reluat din patru metri lovindu-se de excelentul reflex al lui Sergiu Ghilea.

Deşi Bodea a schimbat la pauză ambii mijlocaşi centrali, nimic nu s-a schimbat în bine în jocul echipei sale. Mai mult, în minutul 48, Bozian a urmărit o minge respinsă în lateral de Ghilea la şutul din unghi al lui Balint şi a trimis, din vole, cu o torpilă direct în vinclul porţii bihorene (0-3).

Dezastrul a continuat pentru gazde iar Bogman s-a ales în minutul 77 cu un cartonaş roşu pentru fault în calitate de ultim apărător. Ghilea s-a opus unui scor şi mai sever după ce a respins din vinclu lovitura liberă executată de Bozian în minutul 78. Şi pentru ca tacâmul să fie complet Gego, unicul vârf de meserie din lotul bihorenilor a fost şi el eliminat pentru un fault la mijlocul terenului.

Aşa s-a scris povestea de coşmar al celui mai slab joc, dar şi al celui mai drastic scor cu care CS Oşorhei a pierdut în Liga a III-a. Dincolo de eşecul de proporţii, CS Oşorhei a ratat şansa de a reveni pe primul loc în serie.

Dacă antrenorul Cosmin Bodea era consternat la finalul jocului, oficialii grupării din Oşorhei au anuţat, imediat după meci, că va avea loc o şedinţă de analiză a evoluţiei extreme de slabe a echipei în derby-ul pentru primul loc cu Naţional Sebiş.

Cu siguranţă vor fi sancţiuni pecuniare. De altfel, conducătorii echipei bihorene iau în cacul şi unele despărţiri.


CS Oşorhei - Naţional Sebiş 0-3 (0-2)

Au marcat: Blănaru 4, Mândruşcă 21, Bozian 48.

CS Oşorhei: Sg. Ghilea - Bogman, Pintea, Şerban Pop, Dumitrescu (24 Contor) - Magda (46 Ember), Poaină (46 Biţiş) - P. Achim, Todea (59 Lupuţ), Cr. Andor - Gego. Antrenor:

Naţional Sebiş: Şoltez - Mânecan (80 Feieş), Morariu, Albert, Neacşu - Balint, Bozian, Dobrincean (88 Hyged), Coţan (79 Beuran) - Blănaru, Mândruşcă (83 Miron). Director tehnic: Ionuţ Popa.

Arbitri: Cătălin Botaş - Alin Botaş, Nicolae Chiţoiu (toţi din Timişoara). Observator de joc: Tiberiu Szatmari (Tg. Mureş); Observator de arbitri: Ioan Hotico (Baia Mare).

În alte partide ale etapei, Şoimii Pâncota a surclasat cu 8-1 pe teren propriu, formaţia Sănătatea Cluj, FCM Baia Mare a învins cu 3-1 pe CS Ineu, iar Metalurgistul Cugir s-a impus cu 6-0 la Turda, în faţa formaţiei locale, Arieşul.

În clasament, CS Oşorhei rămâne pe locul IV, cu 7 puncte, în timp ce liderul, Naţional Sebiş a acumulat acum 13 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mortzi
Suntem o echipa total nepregatita.
Postat 29 Septembrie 2013, 08:01 de fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON