URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2016, 14:28

Consiliul Judeţean se alătură luptei anti-ambrozie: a decis să cureţe de buruieni terenurile pe care le deţine în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor este primul mare proprietar de terenuri din Oradea care se conformează noilor prevederi ale Regulamentului privind întreţinerea spaţiilor verzi, actualizat marţi de municipalitate, în sensul obligării proprietarilor la stârpirea ambroziei şi sancţionării acelor proprietari care nu respectă actul normativ.

Printr-un comunicat de presă dat publicităţii joi, CJ a anunţat că „a inventariat suprafețele aflate în administrare în municipiul Oradea, pe care a fost identificată prezența ambroziei” şi, „considerând importantă eradicarea celei mai alergene plante perene, s-a luat măsura curățirii terenurilor respective”.

Concret, CJ Bihor arată că a apelat deja la serviciile operatorului licenţiat de salubrizare pentru a stârpi ambrozia de pe 12 hectare de teren din cele 17 hectare pe care le deţine în intravilanul municipiului. „În acest sens, pe baza comenzii ferme adresate către RER Ecologic Service, în cel mai scurt timp vor fi curățate aproape 12 hectare din intravilanul municipiului”, se arată în comunicatul CJ.

Acesta se încheie cu speranţa că „inițiativa Consiliului Județean va fi preluată și de alți proprietari de terenuri din Oradea și din județ, contribuind împreună la îmbunătățirea confortului și sănătății orădenilor”.

Amintim că, potrivit Regulamentului de întreţinere a spaţiilor verzi actualizat, proprietarii de terenuri care nu le curăţă de ambrozie pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Citiţi pe această temă şi articolul Amenzi de până la 2.500 lei pentru orădenii care nu curăţă ambrozia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
operatorul licenţiat de salubrizare
Actiunea era binevenita in iulie-august, inainte ca planta sa infloreasca.Acum ea intra in remisie odata cu scaderea temperaturii.Cosirea nu stirpeste planta,in doua saptamini apar lastari noi(vara).Probabil erbicid sau incendiere controlata...ca de smulgere nu poate fi vorba.
Postat 22 Septembrie 2016, 21:12 de excalibur
Si pana acum
ce mama dracului ati asteptat? Cum sa ai tupeul sa ceri cetatenilor sa faca un lucru, pe care tu institutie de stat nu-l faci? Sa va dea Domnul, starile celor care sufera de alergia la ambrozie, poate, poate o sa intelegi ce e bunul simt. Si de ce doar pe 12 Ha din cele 17?
Postat 22 Septembrie 2016, 15:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON