URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2014, 17:24

Gata cu mega-facturile! CET opreşte de joi dimineaţă încălzirea apartamentelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sezonul de iarnă s-a încheiat. Termoficare Oradea opreşte începând de joi dimineaţă, la ora 8, furnizarea agentului termic pentru încălzirea apartamentelor. La fel, parametrii agentului termic primar furnizaţi de Electrocentrale se vor reduce la valorile necesare doar pentru preparerea apei calde.

Potrivit unui comunicat al societăţii, măsura a fost luată după ce în ultimele trei zile consecutive temperaturile medii exterioare înregistrate între orele 18 - 06 au depăşit 10 grade Celsius.

"Totodată informăm că toate reţelele termice secundare, până la punctele de delimitare dintre acestea şi instalaţiile interioare, vor fi menţinute, în continuare, pline şi în afara sezonului de încălzire. În situaţia în care se vor executa lucrări de reparaţii pe diferite tronsoane, acestea vor fi imediat umplute din nou, cu apă tratată, după terminarea reparaţiilor", se menţionează în comunicat. Măsura va fi luată pentru a evita corodarea reţelelor peste vară.

Conducerea societăţii a cerut orădenilor care doresc să facă lucrări de reparaţii la instalaţiile de încălzire interioare din locuinţe să depună în prealabil o cerere la sediul societăţii Termoficare din strada Jean Calvin 5, pentru ca angajaţii acesteia să asigure condiţiile de lucru necesare pentru a evita inundarea spaţiilor.

În caz contrat societatea se consideră exonerată de orice răspundere privind eventualele pagube. În plus, solicitanţii vor trebui să achite contravaloarea cantităţilor de apă tratată necesară reumplerii reţelelor.

Anul acesta sezonul de termoficare s-a încheiat cu trei săptămâni mai devreme, spre uşurarea orădenilor care scapă de povara facturilor. În primăvara lui 2013 încălzirea apartamentelor a fost sistată pe 18 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
In poza ati pus pe una care are vopsea de oua pe unghii!
Pentru ca e luna Pastelui sau intamplarea a adus-o pe calorifer!
Postat 03 Aprilie 2014, 17:35 de Strattera
Re: carp3
Tot eşti minte cât eşti !?! Măcar nu fi agramat !?!
Postat 03 Aprilie 2014, 17:31 de Carp III
Întrebaţi-l pe Bolojan de temperaturi exterioare, că poate lui îi e frig încă !?!
CET opreşte dar Termoficare SA o ţine pe a ei: nu şi nu, că încă nu primim banii de vacanţă !?!
Postat 03 Aprilie 2014, 17:28 de Carp III
pentru a
Auzi bai "a", de ce sa ma mut eu la 2 camere? Eu sunt la zi cu facturile, dar 80% dintre vecinii mei sunt cu datorii de peste 2 luni...Ziceam doar ca oricat de multi bani ai avea, parerea mea este ca nu e atat de frig afara cat sa merite sa platim 500-600 caldura...Toata ziua sunt prin oras, in tricou....si sa mai platesc factura de incalzire??Gandeste-te...Dar chiar de aia am zis: cui nu-i convine, sa-si bage cate grade vrea, pe cheltuiala proprie...
Postat 03 Aprilie 2014, 16:58 de carp3
a
Ordinarilor ....la ce iarna am avut trebuia facturile sa fie la jumate fata de anul trecut,,,,...dar gunoaile au dat caldura si cand afara era 15 grade
Postat 03 Aprilie 2014, 15:13 de a
carp3... mutate la 2 camere
CARP3, cine te pune sa stai la 4 camere?? la 2 nu poti sta? si atunci ai factura la incalzire mai mica.
Postat 03 Aprilie 2014, 08:21 de a
mai repede treubuia
Deja de doua saptamani trebuia sa opreasca cu totul.
Postat 02 Aprilie 2014, 23:00 de stv3
pentru Dorel
Dorele ! Daca nu-ti convine ia-ti o suflanta de aer cald si baga-ti caldura de 30 de grade !Nu te costa mai mult nici curentul !Bine ca noaptea sunt 4-6 grade, dar ziua sunt 20 !!!Multi nu reusesc sa-si plateasca facturile si tu esti mare smecher....Baga-ti tu cate grade vrei, eu prefer sa iau noaptea o haina mai groasa pe mine, ziua oricum e cald, iar la sfarsitul lunii sunt cu 500 de lei in plus...Sau poate tu stai intr-o garsoniera unde plateai 60 de lei incalzire si nu intr-un apartament de 4 camere, 80mp, unde ne vine 500-600 de lei...Idiota barom...
Postat 02 Aprilie 2014, 22:53 de carp3
Cine spune ca s-a incheiat iarna ?!
Ce articol comunist. De unde pana unde s-a incheiat iarna ? Adica afara sunt 4-6 grade noapte si dementii astia spun ca iarna e gata ?? In mintea lor plina de praf iarna e gata ?? Vara e abia peste 2 luni. Daca vine iar pe neasteptate o zapada de aia sanatoasa , atunci aia va fi zapada de vara ?? Si asa se intrerupea lela caldura si apa calda, cred ca suntem campioni pe lume. Bine ca macar am curent electric, ca daca il oprea si pe ala , ziceai ca Ceausescu inca e in viata. Un oras condus de idioti.
Postat 02 Aprilie 2014, 18:47 de dorel
HAHA
De morti numai de bine!!!Parerea mea ca nu mai deschide ....bagati mare....
Postat 02 Aprilie 2014, 17:57 de doi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON